Melkein ikuisuusprojekti

Tulee kuluneeksi kaksi vuotta siitä, kun aloitin neuletakin neulontaurakan Sunnan innoittamana. 
Takki tuli valmiiksi muistaakseni reilu puoli vuotta sitten. Tykkään neuloa, mutta olen selkeästi lyhyempien neuletöiden ystävä. Sunna kehoitti tekemään yhden koon isomman kuin mitä hän teki, sillä hän joutui saman tien pidentämään niukkoja hihoja. Onneksi käsialani on sen verran löysempi, että neuletakki on nyt suurin piirtein sopiva :D 

Neuletyön hitaalle valmistumiselle on syynsäkin, sillä harmistuin, kun sileäneuleeni on niin epätasaista. Pitänee seuraavalla kerralla ottaa nurjalle kerrokselle ohuempi puikko, niin ehkä voisin onnistua paremmin. Ja muutenkin pitäisi yrittää muistaa valita aina suosituksia vähän pienemmät puikot.. 
  

Lanka: Drops Nepal
Malli: Ravelry Cable Yoke Jacket

Neuletakin alla vilahtaa keväällä ohuesta puuvillasta ommeltu paita. Kaava on muokattu Mekkotehdas-kirjan Orelman kaavasta. Levensin kaavaa hieman KE/KT-saumasta, jotta sain paitaan lisää poimutusta ja liehuvaa helmaa. Paitoja huvittaisi tehdä lisääkin mekkokaavoilla, sillä ne toimivat (ainakin meillä) mekkoja paremmin koululaisella.


Kaava: Mekkotehdas Orelma (muokattuna)
Kangas: Eurokangas
Pitsi: Nappi ja nauha, Kuopio

Aurinkoista syysiltaa!

Kirsikka

Kommentit

 1. Tosi nätiltä näyttää neule ja paita! Ja mitkä värin, aivan herkut :) Ei tuossa neuleessa (ainakaan kuvissa) huomaa kyllä mitään epätasaisuutta! Harmitus on tuttu tunne täälläkin jos omasta mielestä joku juttu ei onnistu miten oli sen aatellut...

  VastaaPoista
 2. ihana takki! Ja paitkin tosi söpö :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis setti! Mä teen yleensä yhden koon isomman vaatteen sen takia että vslmistuminen yleensä kestää&kestää;)

  VastaaPoista
 4. Ihana villatakki ja kauniit värit (kuten aina).

  VastaaPoista
 5. Kostutitko neuleen sen valmistumisen jälkeen? Kostuttaminen tasoittaa epätasaista neulepintaa uskomattoman paljon!

  VastaaPoista
 6. Voi miten kaunis neule! Ja ihana tuo paita. mulla on myös epätasainen käsiala neuleissa. Mutta höyryttäminen auttaa vähän. ;)

  VastaaPoista
 7. Valmiit neuleet kannattaa kostuttaa taikka höyryttää valmistumisen jälkeen. Näin neuleen pinta 'siloittuu'.

  VastaaPoista
 8. Ihanan värinen tuo paita ja neuletakkikin tosi kaunis. ;)

  VastaaPoista
 9. Kaunista, kaunista! Älä oo liian kriittinen, neulekäsialasi on bueno! Mistä oot löytäny Monnille ton pitsireunaisen alustopin? Asuttaspa lähemmin, niin pidettä yhteisiä neule- ja ompeluiltoja! Oon muuten huomannu, että neule auttaa myös painonhallinnassa, koska iltasin sohvalla ei tuu syötyä koko aikaa,jos neuloo;)

  VastaaPoista
 10. Onko sulla ohjetta tuohon takkiin? Aivan ihana :)
  -Pampula

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä