Valoa pimeneviin iltoihin

Olen jo pitemmän aikaa haalinut kirppareilta vanhoja, pieniä, jo parhaat paivänsä nähneitä lampunvarjostimia. Ajatuksenani on ollut päällystää ne uudestaan ja koota niistä lamppuryhmä tyttöjen huoneeseen. 

Kankaisiin ja kauniisiin kuoseihin kiintyneen on vaikea luopua niistä pienimmistäkään tilkuista ja toisinaan suosikkikankaasta tehdyn ja käytöstä poistetun mekon helmastakin saa tehdyksi vielä vaikka mitä. Lamppuun valikoituneista kankaista suurin osa on jotenkin erityisiä ja niillä on oma tarinansa. Pilkullinen sekä vasemmassa yläreunassa oleva kangas löytyivät Tallinnan reissulta. Sinisävyinen sen sijaan on Limpun tahraantuneen mekon helmasta. Roosakuvioinen kangas on Ninnille pieneksi jääneestä mekosta. Okransävyisen varjostimen kangas on kirppikseltä löytyneestä paidasta, joka ei sitten mahtunutkaan päälleni. Kauniin väriset nauhat lamppuihin löytyivät Karnaluksista Tallinnan reissullamme.

Lampunvarjostinprojekti eteni pikkuhiljaa kesän aikana ja varjostimia oli kiva ommella käsin mökin portailla istuskellen, kun ei ollut ompelukonetta saatavilla. Nyt on loma lopuillaan ja kaikki varjostimet on saatu valmiiksi. Vielä pitäisi keksiä sopiva kiinnitysmekanismi lampuille ja viritellä ne seinällä pimenevien iltojen piristykseksi.   

Vastaavanlaisiin toteutuksiin olen törmännyt useammassakin paikassa. Sormustin ja sorkkarauta-kirjassa oli koottu kiva lamppusarja vanhoista varjostimista ja samanhenkisiä lamppuja olen nähnyt useammassakin ulkomaisessa lehdessä. Jotta meidänkin lamput saataisiin seinälle asti, kuulisin mielelläni ideoitanne ja kokemuksianne siitä, kuinka lamput kannattaa viritellä seinälle ja mistä hankkia sopivia materiaaleja siihen hommaan?

Kirjan kuva on  Sormustin ja sorkkarauta-nimisestä kirjasta, jonka on kirjoittanut Katja Rinkinen.


Nämä fiiliskuvat löytyivät kännykästäni. Vasemmanpuoleinen kuva on napattu muistaakseni kesäkuun Bolig plus lehdestä ja oikeanpuoleisen kuvan alkuperää en valitettavasti enää muista.

Viime päivät ovat kuluneet tyttöjen huonetta uudistaessa ja koululaisen omaa nurkkausta sisustellessa. Siitäkin sitten kuvia, kunhan saadaan arki taas rullaamaan.

Pirteää perjantaita ja työn iloa meille työläisille!
Sunna


Kommentit

 1. Voi kuinka ihana idea! :) Taytyypa pistaa korvan taakse jos vaikka jossain vaiheessa joskus.

  VastaaPoista
 2. Millä olet kiinnittänyt kankaat? Minulla oli kerran,tuunattu lamppu ja kangas kärventyi kun oli liian kuuma lamppu :|

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!
   Kankaat ja nauhat on kiinnitetty ihan käsin, pienin pistoin ommellen. En kyllä tiedä kuinka se pitäisi tehdä kaikkien taiteen sääntöjen mukaan:)

   Lamppujen kanssa täytyy kyllä olla tarkkana ja käyttää vaan kuumentumattomia lamppuja..

   Poista
 3. Todella kaunista tulee varmasti :) Ihania sävyjä noissa sinun kankaissa :) Meillä oli joku energialamppu kankaisen varjostimen kanssa aikoinaan (itse tuunatun) ja se ei ainakaan kuumentanut kangasta, joka oli siis muovikehikossa :) Nyt tämä idea alkaa ihan varmasti vainoamaan myös minua, ehkä jotain pienemmässä muodossa tämän tyylistä, luulen mä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä kannattaakin rupeta askartelemaan pikkuhiljaa :)

   Poista
  2. No niinhän siinä kävi, ekat varjostimet ostettu jo! Rakastuin ideaan! Mietin vaan myös tuota, että mihin ne varjostimet "liitän" :)

   Poista
 4. Voi, tuollainen lamppurykelmä olisi ihana!
  Olen keräillyt samankaltaisia pieniä varjostimia, mutta sähkötyöt arveluttavat. Oikeasti pitäisi varmaan antaa ammattilaisen käsiin.
  Mitä jos kiinnität kauniin amppelikoukun seinään, josta valaisinnippu roikkuisi?

  VastaaPoista
 5. Oi! Kaunista! Lopputulos tule olemaan tosi kaunis. Teidän estetiikka on kyllä ihan pettämätöntä. (Ihan kirveltää, että nuorempi tyttö on nyt kokoa 128 ja isompi jo yli. Kirjan mekkojen tekeminen vaatii hieman soveltamista, missä olen tosi huono. En tiedä mitään kaavoittamisesta.)

  Minulla on varjostimien tuunailut aina kaatunut siihen, etten tiedä, mistä voin ostaa sitä jotain sumutetta, jolla tavallinenkin kangas saadaan käsiteltyä paloturvalliseksi (vai paloturvallisemmaksi?). (Sen sentään olen saanut selville, että sellaista suihketta on... :D) En tiedä yhtään, mistä kaupasta edes lähtisin kyselemään. Oletko sinä bongannut suihkeen jostakin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan minäkin nähneeni paloturvasuihkeen jossain, mutta en kyllä heti muista missä. Ajattelin soittaa alkuun vaikka Stockalle ja kysellä :)

   Poista
 6. Ihanan söpiksiä! Iloista viikonlopun alkua :)

  VastaaPoista
 7. Kiva idea! Itekin olen kokeillut varjostimen päällystämistä ja oli yllättävän vaikeaa ainakin minusta saada kangas tarpeeksi kireälle. Mie ostasin sellasen led-jouluvalosarjan tms. ja liittäsin varjostimet sellaseen. Ne ei ainakaan kuumene ja valokin ihanan rauhallinen.

  VastaaPoista
 8. Mullekin tuli mieleen tuo valmis tunnelmavalosarja. Näihin ei varmaan kovin kirkkaita lamppuja tarvita ja kuumenevia ei tientenkään saa olla.

  Ihana idea!

  VastaaPoista
 9. Kiitokset kaikille kivoista kommenteistanne ja hyvistä ideoistanne :) Katsotaan mihin ratkaisuun päädymme..

  VastaaPoista
 10. Senkin Sunna! Siinä meni ensi yön yöunet ;) pakko päästä pian toteuttamaan!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä