Korvikset

Kesäkuisella pohjoisen reissulla pääsin serkkuni opissa kokeilemaan hopeatöiden tekoa. Tein itselleni uudet pyöreät korvikset, joiden muotoon otin mallia vanhoista alumiinista tehdyistä korvanapeistani.

Napit on tehty pyörylöistä, joiden pintaan kaiversin yksinkertaisen kuvion ikäänkuin pieneksi varreksi. Varren päässä olevat silmut on tehty punsselilla. Kaiverretut ja leimatut napit lyötiin kuperan mallisiksi ja niiden takapuolelle juotettiiin kiinni tapit.

Olen joskus nuoruudessani ollut lyhyellä hopeatyökurssilla, mutta nyt olivat kyllä ne vähäisetkin taidot ruostuneet ja huomasin myös miten vaikeaa on kirjoittaa työkuvausta, kun lähes kaikki termit ja työvälineiden nimet ovat vallan vaipuneet unholaan.Suuret kiitokset Samulille avusta ja kärsivällisestä ohjauksesta :) Korvikset ovat olleet kovassa käytössä ja toiset samanmoiset kelpasivat siskolle, mitä voin pitää suurena kunniana :)  

Helleterkut lakeuksilta!
Sunna

Kommentit

  1. Vau, tosi hienot korvikset! Olispa tuollaisia hopeatyökursseja meilläkin päin, olen nähnyt vain sellaisia missä väännetään pelkkiä ketjuja. Tosin sellaisellekin haluaisin, mutta ois se nyt haastavaa kokeilla muidenkin korujen tekoa :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä