Riskupipot


Ensimmäinen yö nukuttu pohjoisen reissun jälkeen omassa kodissa.  Vaikka niin haikealta tuntui taas kerran lähteä rakkaiden luota, on ihana käydä lataamassa akkuja kotona ennen seuraavia reissuja. 

Kuten jo aiemmin kirjoittelin, en ehtinyt ennen lähtöä, pakkauskiireissä, ottaa mukaan juuri mitään käsityötarpeita. Hätäpäissäni lasten jo istuessa köytettyinä auton takapenkillä juoksin yläkertaan ja kahmaisin muovipussiin päällimmäiset trikooneulokset kangaslaatikosta ja kimallekalvoja ja lankaa.  Olin nimittäin jo keväällä luvannut tehdä siskolleni riskupipon, samanlaisen kuin tein äidillemme äitienpäivälahjaksi.

Kun sitten pistin pipotehtaan pystyyn keittiön pirtinpöydälle, syntyi pipoja kerralla koko perheen naisväelle; ruskeaa hopeisin kirjailuin, tummanharmaata kullalla, harmaata pinkein yksityiskohdin, ruskeaa ja pinkkiä, hentoa roosaa ja kultaa..   Kankaat: EK
Kimallekalvo: Seriväri
Malli: oma

.. eikä Ninnin Lovisa-nukkekaan jäänyt ilman ;)

Nyt taidan lähteä houkuttelemaan Kirsikkaa aamulenkille ja sitten taas kotiin pakkaamaan...uudet reissut odottavat ;)
Sunna

Kommentit

 1. Ihania pipoja! Erittäin kaunis tuo kuvio. Täytyy tunnustaa tietämättömyyteni -mutta mistä tuo risku-kuvio on peräisin?

  VastaaPoista
 2. Aivan ihania. pidän kovasti ?riskukuviosta? Kuinka olet kuvin pipoon tehnyt?

  VastaaPoista
 3. Ihania loma retkiä teille...riksut on ihanoita!

  VastaaPoista
 4. Hei, Sunna ihanainen, minækin haluan tællaisen. Tekisitkø næitæ ihan myyntiin. Mulla on tullut kova kotikaipuu ihan viime vuonna ja kaikkea saamelaisaiheista, lappia, Inaria ja kaikkea pitæisi nyt saada ympærille :)
  Katja (Ekaterina)

  VastaaPoista
 5. Risku on saamelaisnaisten lapintakin huivissa kæyttæmæ koru. Niitæ on monen kokoisia ja korut tehdææn kæsityønæ. Materiaalinen on hopea ja kulta. Olen næhnyt ihan viime vuosina myøs saamen lipun værisiæ yksityiskohtia riskuissa. Katja

  VastaaPoista
 6. Voi miten mahtavia kaikki! Tosi kauniita ja ihanat nuo kuviot.

  VastaaPoista
 7. Ihmettelinkin tuota risku-sanaa, ja selvisihän se. Kimallekalvo näyttää toimivalta menetelmältä, menee kokeilulistalle :)

  Piksu/Sinisentalonneiti.blogspot.fi

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut postaukset

Yhteistyössä