Pärnu

Yhteisistä Eestin matkoistamme tuntuu tulleen jo perinne. Heinäkuun alussa lastasimme pesueemme laivaan ja ensimmäinen etappimme oli Tallinna, jota ei kertakaikkiaan voi ohittaa poikkeamatta Karnaluksin käsityötaivaaseen. Mukaan tarttui vetoketjuja, saumurilankoja, ihania pilkkukankaita.., kuitenkin aika maltillinen määrä tällä kertaa.

Matkamme määränpää oli Pärnu ja heti perille päästyämme pulahdimme iltauinnille mereen. Ranta oli aivan unelmainen ja sopi hyvin pienimmillekin polskijoille.  

Majapaikkamme läheltä löysimme sattumalta kangaskaupan, joka sai meidät sananmukaisesti haukkomaan henkeä. Kangazungelissa hyllyt notkuivat ihania kankaita ja pelkästään batisteja oli kaikissa sateenkaaren sävyissä. Hintataso tuntui aluksi aika korkealta ja rajallinen matkabudjetti mielessämme poistuimme paikalta pienin ostoksin. Kassalla kuitenkin huomasimme, että kaikista tuotteista tulikin 47% alennus, joten visiitti kauppaan ei jäänytkään viimeiseksi.


Kuvaa batistivalikoimasta näin jälkikäteen katsellessamme, nyyhkimme miksi emme ostaneet näitä enemmän varastoon..


Aamulenkillä Pärnun kauniita rantoja ja katuja juostessamme, annoimme ajatusten lentää ja haaveilimme ostavamme yksissä tuumin kauniin vanhan talon, jota miehet saisivat kunnostaa kesäasunnoksi, lapset uisivat koko kesän meressä ja me voisimme siinä sivussa pyörittää Mekkotehdasta..


Hei hei Pärnu! Ehkä näemme ensi kesänä uudelleen...

Sunna ja Kirsikka 

Kommentit

 1. Upeat hiekkarannat! Ja pakko sanoa että vielä upeammat kangaskaupat;) Verrattuna suomalaisiin ainakin! Teillä oli taatusti mahtava reissu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä onnistunut reissu ja kivaa, kun pääsimme yhdessä tutkimaan käsityöpuotien tarjontaa :)

   Poista
 2. Oih, mikä kangaskauppa. Juuri olin keväällä Parnussa ja tuollainen ihanuus jäi täysin löytämättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kangaskauppa oli kyllä melkoinen löytö lähikauppamme yläkerrasta:)

   Poista
 3. ihania kesäkuvia ja tuo kangadzungel näyttää jopa paremmalta kuin Talllinan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kangadzungelissa oli kankaita enemmän kuin Tallinnan Karnaluksissa, mutta normaalihinnat kyllä kalliimmat

   Poista
 4. Vaikuttaa ihanalta paikalta! Saako kysyä mitä kautta vuokrasitte loma-asuntonne? Oliko se sellainen vanha pitsihuvila? Ja millainen siellä on vuokrataso,suunnilleen? Kiitos jos jaksat vastata!Kovasti kiinnostaisi lomailu noilla rannoilla! -iina-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pärnu on kyllä kiva rantakohde, jota voi kyllä lämpimästi suositella. Meidän majapaikka oli vanhassa kauniissa kivitalossa ja vuokrasimme sen tutun kautta. Valitettavasti en osaa sanoa yleisestä hintatasosta asuntojen suhteen.

   Poista
 5. Missä tuo kangaskauppa sijaitsee. Itse teemme ystäväperheen kanssa joka kesä viikon reissun Pärnuun ja olen yrittänyt kangaskauppaa silmäillä, löytämättä. Ensi kesänä pitää ehdottomasti käydä tuolla kangaskaupassa täyttämässä jo täynnä olevaa autoa... Ja Pärnun rannat ovat aivan ihania, sinne joka kesä vaan!

  VastaaPoista
 6. Kangadzungel löytyy osoitteesta Karja 6 ja liikkeellä näytti olevan myös nettisivut:) Toisen kangaskaupan löysimme ihan keskustassa. Siellä oli sekä kankaita pakoilla että kilohintaan laareissa. Bongasimme sieltä joitain samoja kankaita, joita olemme nähneet myös Eurokankaassa.

  VastaaPoista
 7. Pärnussa, keskustassa, on myös suuri kangaskauppa aivan kävelykadun lähtöpäässä AKABHAN FABRIKS, HOSPIDALI 3, kävelykadulta ylöspäin pientä katua, 100 askelta...aivan Seegi Maja-ravintolan kyljessä.
  https://www.abakhan.ee/finland/
  Open: Mon-Fri 9.00–18.00
  Sat 10.00–16.00
  Sun 10.00–15.00
  Tel: +372 442 7606

  Edullista kangasta, sama liike on myös ainakin Tartossa ja Tallinnassa
  (Tartu maantie 73 ja Pärnu maantie 69 sekä A.H. Taamsaaren tee 116). Autolla jos on matkassa, eivät ole kaukana.
  Myyvät myös kaikkea ompelutarviketta, verhonpidikkeitä ym. Kilohinnalla ja metrihinnalla.
  Usein aleja heinäkuussa.Olen ostanut vaatetuskankaita, trikoita, verhoja, verhoilukankaita...ihan mitä vaan. Myynnissä englantilaisia kankaita myös.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä