Pohjoisessa

Viikon verran ollaan nyt saatu nauttia Lapin kesästä. Matkamme halki Suomen taittui tuttuun tapaan autoillen  ja lähtö oli lentävä kuten aina. Alkumatkan ehdin harmitella sitä, etten taaskaan ehtinyt ottaa mukaan juuri mitään käsityötarvikkeita, kunnes muistin Jyväskylässä sijaitsevan Titityy-lankakaupan. Onneksi pieni jaloittelu tunnelmallisella Toivolan pihalla sopi matkaseurueelleni ja sillä välin ehdin käydä hakemassa puikot ja lankaa lankakaupasta. Titityyn Tiinalle erityiskiitos pika-avusta neulemallin valinnassa :).

Perille päästyämme olemme lepäilleet, kalastelleet, istuskelleet laavussa ja autoilun makuun päästyämme käyneet päiväretkellä myös Norjan puolella.  Autoilua on tullut harrastettua sen verran runsaasti, että Limpulle valmistumassa oleva villatakki on jo toista hihaa vaille valmis. Nyt vaan odotellaan, että posteljooni toisi maanantaina täydennystä lankavarastoon.

 Kesäretkikohteemme Norjassa oli pieni idyllinen Pykeijan kylä.


Kaksi vanhinta hurjapäätä rohkaisivat mielensä ja pulahtivat Jäämereen..


.. ja Ninnin kesähaave toteutui, kun hän sai kävellä paljain jaloin rannalla ja kerätä simpukoita.
  
Esikoinen on oppinut tällä reissulla kokemaan itse verkot ja harjoitellut kalan perkaamista. Äiti ei voisi juuri olla ylpeämpi pojastaan, eikä olisi voinut toivoa herkullisempaa juhannusateriaa, kuin laavussa paistettu tuore siika :)

Leppoisaa juhannuspäivän iltaa!
Sunna

.. JA ARVONTAANKIN EHTII VIELÄ HYVIN OSALLISTUA!

Kommentit

 1. oi te ootte käyneet Pykeijassa:D asuttiin siinä lähellä 3v.

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanaa! Minä haluan myös noille seuduille reissuun! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos tästä postauksesta! Ollaan miehen kanssa lähdössä heinäkuun lopussa reissuun samalle suunnalle ja saatiin tästä idea käydä myös Pykeijassa, näyttää niin kauniilta! Pärjääkö siellä muuten ihan suomen kielellä? :)

  VastaaPoista
 4. Kauniita kuvia, ihanan värinen neule valmistumassa:)

  VastaaPoista
 5. Ihana reissu teillä! P.S Ylitin itseni ja jumpsuit on valmis!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä