Käääk...

...ne synttärit olikin jo huomenna!! Äidin lahjavarasto lasten kavereille ammottaa tyhjyyttään ja kauppaan ei enää ehditä. Siispä turvaudutaan ompeluun.
Tämä kuvio on toistunut meillä ennenkin. Teen mitä milloinkin huvittaa. Tällä kertaa surautin hellemekon. Varastoihini on kertynyt Ek:n palalaareista ihan kyllästymiseen asti hopealangalla somistettuja, ihanan kepeitä kukkakuoseja. Ne vaan oli niin edullisia, että "jospa minä vielä yhden palan ostaisin..." No joo. Yksi niistä oli oiva kohde tuhottavaksi (...ja siitä se ajatus sitten lähti.). Ja minä hymyilen leveästi, kun kangaspala sai taas tarkoituksen.


Kesäloman ensimmäisenä päivänä inspiroiduimme Sunnan kanssa erään rouvan kesämekkosesta, ja saman tien vaelsimme kangaskauppaan. Yöllä valmistuivat omat mekot, ja olikohan seuraava päivä, kun piirsimme jo tytöillekin omat kaavansa. Kaavalla on sittemmin surauteltu yksi jos toinenkin mekko, joten niitä sitten myöhemmin lisää...Täällä torpassa odotellaan malttamattomina mummoa ja pappaa yökylään, joten seuraavana olisi vuorossa imurointia yms...

Aurinkoa teille toivottelee
Kirsikka

Kommentit

 1. Ihanan mallinen mekko tuli! Itsekin olen tehnyt niistä samoista hopealankakankaista, ja ne on jotenkin niin ihanan hempeitä ja tyttömäisiä :-)

  VastaaPoista
 2. Onpa suloinen mekko. Meillä tyttö ihailee aina näitä naruolkaimisia mekkoja.

  VastaaPoista
 3. Täydellisen kaunis mekko ja kangas. Ihastelee kestoihailija E

  VastaaPoista
 4. Palaan uudelleen ja uudelleen ihastelemaan tämän mekon muotoa. Kerrassaan valloittava. Taidan tehdä oman version meidän prinsessalle :)

  VastaaPoista
 5. nätti mekko! samaa sarjaa olevia puuvilloja on kuule täälläkin hiplattu. Päädyin sentään ostamaan vain yhden palan, josta nyt pitäisi ommella itselleni pikuinen kesäpusero. (kankaspalalle tuli hintaa huimat 2,40eur. nauratti kun pyysin myyjää yliopistonkadun EKssa punnitsemaan palan et "paljonkohan tämä mahdollisesti maksais. josko sen raaskisi ostaa"..:-)

  Kiitos muuten mekkotehdas kirjasta ! olen ommellut meitin neideille (3kpl) siitä katariinan kahdesti, Riine valmistui juuri...jne. yhteensä 8 mekkoa toistaiseksi sen kaavoilla tehtynä. Tytöt tykkää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On niin mahtavaa kuulla, että kirja on ollut noin ahkerassa käytössä, kiitos siitä!!

   Poista
 6. Täälläkin on kesän alusta asti ollut kirja kovassa käytössä. Kierrätyskankain jon syntynyt useampi katariina ja Riine eri variaatioin omille tytöille ja tuttaville. Kiitos innostavasta kirjasta ja jyvistä kaavoista ja ohjeista. Olisi upeaa, jos voisitte julkaista kirjan, lehden tms. muodossa myös enemmän aikuisten kaavoja.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä