Logo-paidat

Haikein mielin olemme joutuneet toteamaan, että aktiivisin mekkoaikakausi taitaa olla takana päin. Tämä on laittanutkin meidät viittävaille ekaluokkalaisten äidit aivan uusille ompelu-urille, emmekä taida olla siitä laisinkaan pahoillamme. Tulevien vuosien haasteena taitaa olla se, että pystyisimme loihtimaan niin katu-uskottavia vaatteita, ettei niitä tarvitsisi sulloa vaatekaappien pimeimpiin nurkkiin, ja toivoa, etteivät äidit edes muistaisi niiden olemassaoloa. Onneksi, ainakin vielä, äitien tekemät vaatteet löytyvät usein suosikkivaatteiden kärkisijoilta.

 Lauantai-illan iloksi surautimme Sunnan varastosta löytyneestä palatrikoosta tytöille paidat, jotka kuositeltiin Sunnan risku-paitojen kanssa saman mallisiksi. Selkään kokeilimme tehdä ison Mekkotehdas-logon päällikeompelun keinoin. Logossa olevan mekon ääriviivat "piirrettiin" kiinnittämällä pinkkiä akryylilankaa kapean siksakin avulla pohjakankaaseen. Tällä kertaa onnistuimme, sillä paidat olivat ahkerassa käytössä seuraavat kaksi vuorokautta valmistumisesta. 


Kaava: oma
Kangas: Ek:n palalaari
Resori: Kangas ja Sisustus IN, Siilinjärvi


Neonpinkki akryylilanka: Lankamaailma Nordia
Kuviokangas: Ek:n housukangaslaari

Huomenna onkin sitten melkoisen jännä päivä tyttärillä. Luvassa on kouluun tutustumista, uudet luokkatoverit ja vaikka mitä. Ja uudet paidat tietysti roikkuvat narulla kuivumassa huomista varten...

Öitä toivottelevat Kirsikka ja Sunna

Kommentit

 1. Apua, kyllä on 7v kulunut nopsaan. Reipasta tutustumispäivää kummin murulle!

  VastaaPoista
 2. Olen niin onnellinen, kun kohta 18v poikani PYYSI ompelemaan viimetalveksi itselleen trikoopipoja. Ja kun peruspipot hänelle toteutin, hän niitä myös käytti (ja hänen tyttöystävänsäkin niitä lainasi).

  Ja kun tänään tokaluokkalainen valitsi retkipäiväksi tekemäni collegepuseron, olin haljeta ylpeydestä. Mekkoja ei tyttö oikein enää pidä, mutta äidin tekemät kelpaavat ja niillä ylpeillään koulussa!

  VastaaPoista
 3. Vau, todella hienot paidat! Kyllä saa reteenä niitä pitää, kun on ihkaomat äidit ne tehneet!

  VastaaPoista
 4. Ihanat! TAAS!
  Eli, mekkokirjan jälkeen onko luvassa joku muu yhtä ihana kirja perusvaattteille?
  Kirjanne on ihana! Tilasin sen viime viikolla, vaikka meillä ei mekkoikäistä tyttöä enää olekaan, mutta jospa saisin mummoilla joskus?

  VastaaPoista
 5. Tämän tyttösen sekä rippimekko että lakkiaismekko olivat äidin ompelukoneelta. Koska kaupasta ei löytynyt mieleistä. Että voi se mennä näinkin päin, kun äidin ompeluksia ei tarvitse hävetä! :) Toivottavasti omille lapsille kelpaa omat söherrykset.
  Ihana idea tuo langan ompelu kankaaseen! Heti alkoi pienissä aivoissa surrata, kun noita langanloppujakin on kertynyt. Pätkä moniväristä käsinkehrättyä pipossa.. Vaatii tietysti käsinpesun, mutta kauneuden eteen pitää vähän kärsiä!

  VastaaPoista
 6. Aivan ihania paitoja! Olisi kiva jos tekisit niistäkin kaavat. :) Lauantaina olen menossa etsimään kaupungilta tuon kirjan :)

  VastaaPoista
 7. Meillä on onneksi mekot vielä se juttu ja mekkotehdas kirja on pelastanut äidin pulasta. Odotan teiltä apua mielellään kirjan muodossa kun meillä vaaditaan katu-uskottavia vaatteita :).

  VastaaPoista
 8. Kotivinkki yllätti tänään kivasti! Ehdin miettiä että kiva koti ja sitten alkoikin näyttää tutulta.
  Ihanalta näyttivät lapset ja koti!

  VastaaPoista
 9. Täällä toivotaan hartaasti kaavakirjaa tyttöjen vaatteista. Olisi suunnaton ilo jos sen tekijänä olisitte te, sillä mekkokirjanne on upea!!!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä