Rusettipaita

Karkasimme kodin sotkuja lasten mummin ja paapan luo. Herkkuja on tullut taas syötyä siinä määrin, että oli otettava esiin gymstickit, kahvakuulat ja kirmattava juoksulenkille. Eilen kävin hankkimassa myös uuden suksisetin, kun vanhoista monoista katkesivat pohjat ja vanhat juniorimallin sukseni olivat kuulemma aivan liian löysät nykyiselle elopainolleni. Kaikkea sitä kuuleekin ;) 

Uusissa pitopohjasuksissani on nyt niin hyvä pito, että töitä saa tehdä sananmukaisesti oikein olan takaa eteenpäin päästäkseen, mutta siinäpähän se kunto kohoaa. Luiston pitäisi lisääntyä pikkuhiljaa ja parin sadan kilometrin jälkeen menon olla jo lennokasta, näin internetin ihmemaassa osattiin opastaa.

Kun kyljet ovat ihan mustelmilla Hula Hoop-voimavanteen pyörittämisestä ja  posket punoittavat auringossa olon jäljiltä, on ihana kaivaa kaavat ja kankaat esille ja leikellä paitoja ja mekkoja valmiiksi odottamaan kotiinpaluuta ja odotettua jälleennäkemistä ompelukoneen kanssa.

 Itselleni olen ommellut talven mittaan lukuisia paitoja samaa mallia varioiden. Luonnonvalko-kultaraitainen trikoopaita valmistui jo monta kuukautta sitten ystäväni juhliin. Paidan trikoo oli niin joustavaa, että tein sekä etu- että takakappaleiden yläosat kaksinkertaisiksi. Siitä huolimatta pääaukosta tuli hiukan liian avara arkikäyttöön, ainakin nyt talvisaikaan käytettäväksi. Selkäkappaleen jätin takaa auki ja paita kiinnittyy niskassa olevan rusetin avulla. Hihansuun ja helma saivat viimeisen silauksen kultalangalla tehdystä rullapäärmäyksestä.Malli: oma
Kangas: ohutta joustavaa puuvillatrikoota
Selän rusettinauhat: kullansävyistä vuorikangasta
(Pitsi on pihistetty Kirsikalta)

Samalla mallilla ommellut tunikat sopivat hyvin myös pienemmille tytöille. Muutama on jo valmiina ja kovassa käytössä ja lisää paitoja on nyt myös valmiiksi leikattuna..

Iloista ja aurinkoista sunnuntai-iltaa!
Sunna

Kommentit

 1. Valloittava malli ja hienosti tehty, niin kuin kaikki tekemänne. Koska saamme ostaa aikuisten mekkotehdas-kirjan? ;)

  VastaaPoista
 2. Onpas kiva, sitä aikuisten mekkotehdasta odottelen kovasti minäkin :)

  VastaaPoista
 3. Onpas kaunis paita! Tein eilen ihkaensimmäisen mekon Mekkotehdas-kirjasta mekkotytölleni. Kiitos selkeistä ohjeista ja ihanasta kirjasta! Minäkin odottelen sitä aikuisten Mekkotehdas-kirjaa :-)!

  VastaaPoista
 4. Pienille pojille -kirjakin ois kiva.

  VastaaPoista
 5. Kaunis mekkonen. Ja on muuten hyvän näköistä pitsiä! Tuollaista ei ihan joka pitsilaarista löydä.

  VastaaPoista
 6. Ihana, haaveena itsellä ommella joskus itsellekin vaatteita :) Onko teiltä tulossa aikuisten kaavoilla kirjaa?

  VastaaPoista
 7. Hei! Voisinko tiedustella, mistä löytyy tuota helman pitsiä?

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä