Pipo päässä pakkassäässä

Taas on kaunis aurinkoinen päivä. Ikkunan läpi katsottuna voisi kuvitella, että sääkin olisi keväisen lämpöinen  tai ainakin erittäin likaisen ikkunan läpi katsoessa tällaisia havaintoja tiedän jonkun tollon tehneen..

..totuus säästä on kuitenkin valjennut viimeistäään siinä vaiheessa, kun ikkunaa pestessä vesi on jäätynyt kiinni lastaan ja ikkunaruutuun ja märät kädet kiinni metallitikkaisiin.Täällä siis yksi kodinhengetär odottelee automiestä töistä, jotta saa autosta ikkunanraaputtimen ja pääsee jatkamaan ikkunan pesua. Hiustenkuivaajan käyttö on toinen vaihtoehto, mutta toistaiseksi ei ole löytynyt riittävän pitkää jatkojohtoa..

 Pipot on siis syytä pitää edelleen visusti päässä ulkona liikuttaessa. Olen neulonut talven aikana useita peruspipoja omaan ja perheen käyttöön. Suurinpaan osaan pipoista olen silittänyt koristukseksi kimallekankaasta leikatun kuvion. Siskoni ihastui meillä käydessään turkoosinharmaaseen tähtipipoon ja  sai sen omakseen. Lanka: Debbie Bliss, Blue Faced Leicester
Malli: oma
Kimallus: Seriväri

Lämpöiset terveiset siskolle ja iloista alkanutta viikkoa kaikille muillekin!
Ja nyt keittämään lämmintä mehua pienelle potilaalle..

Sunna

Kommentit

 1. Pistää veteen sinollia, niin ei jääty.T:) Koralli

  VastaaPoista
 2. Juu, jäätymisenestoainetta pesuveden sekaan. Ja hyvä vain, ettei pitkää jatkojohtoa ole löytynyt -nimimerkillä sainpa kerran saman idean sulattaa hiustenkuivaajalla. Kuinkas sitten kävikään? No, ikkunalasi halkesi!!!

  VastaaPoista
 3. Kaunis pipo!

  Minä pääsin lauantaina sellaisille mekkoapajille että! Meidän neiti 5v vielä reissussa mutta varmasti ihastuu nähdessään Kirsikalta hankitun mekkovuoren.

  Minullakin olisi ikkunoiden pesu tiedossa. Se onkin melkoinen urakka.

  VastaaPoista
 4. :D Mahtavia ikkunanpesu-tarinoita! Minulle tuo ikkunanpesu on inhokki-kotityö nro.1 Eli semmoista säätä ei meinaa oikein ollakkaan että tämä rouva intoutuisi ikkunanpesuun -aina liian kylmä tai kuuma tai sateinen tai tuulinen tai....

  Ihana pipo :)

  VastaaPoista
 5. Ihana pipo! Onko tuo tähtikuvio hankala tehdä? T. Katja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Katja!

   Kimallekuvioiden teko on ihan tosi helppoa ja koukuttavaa. Kuvio piirretään ensin kimallekalvolle ja leikataan irti. Valmis kuvio silitetään kiinni haluttuun kankaaseen tai neulepintaan ja tadaa pipo on valmis!
   Kannattaa ehdottomasti kokeilla.

   Arkki maksaa 4-5 euroa ja ainakin Seriväri, Hobby point ja Askarelli myyvät niitä Helsingissä.

   t: sunna

   Poista
 6. Kiitokset kaikille ikkunanpesuvinkeistä:) Olen kyllä aika kaukana kodinhengettärestä ja nyt voin taas hyvillä mielin siirtää ikkunanpesua myöhempään ajankohtaan!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä