Nukkejuttuja ja viittoja

Meille pukki toi Tähkäpään.
Kun Sunnan keskimmäinen kuuli siitä, oli hän sanonut äidilleen ehkä jopa hieman huolissaan, että tyttärelleni on kerrottava pikimiten, ettei Tähkäpään hiuksia kannata pitää auki, ettei ne mene huonoksi! 
Hih, ihana Limppu!
Tämän äidin olikin sitten keksittävä jokin juttu, millä hiukset saadaan pidetyksi kiinni, sillä neiti pitää omia pitkiä hiuksiaankin mieluusti auki. 
Viritin Tähkäpään lettiin nauhavarastoistani löytyvän vihreän lehtiköynnösnauhan (Sinelli) ja sinisen kukkanauhan (Kuopion Nappi ja nauha). Hieman on kesäinen tämä hiuslookki, mutta tytär oli innoissaan: "Äiti, ihan niin kuin siinä elokuvassa!"


Kuvassa Tähkäpäällä on yllään jo kesällä ompelemani "Mini-Katariina". Kankaan ostin alkukesästä Pariisista Petit Pan-nimisestä kaupasta. Iihana kauppa!


Minä kokeilin myös neuloa paria neuleliiviä Sunnan Etsystä tilaamalla ohjeella: Luna sweater.
Ensin tein vihreän liivin Drops'in Alpaca-langasta. Tein liiviin vahingossa avaramman pääntien, ja liivistä tuli ehkä liian lyhyt. En ole ihan varma, meninkö silmukoissa sekaisin, vai tuliko siitä ohjeella noin lyhyt. Lanka oli ohuempaa kuin ohjeessa, joten siitä tuli muutenkin niukempi. 
Sinisen liivin tein sitten ohjeen muikaisella, saman paksuisella langalla (Gestal'in Dis). Käsialaani hieman opiskeltuani, olen todennut, että minun kannattaa ottaa kokoa pienemmät puikot. Vähensin selän leveydestä vielä varmuuden vuoksi pari silmukkaa ja pidensin helmaa parilla kerroksella.
Itse pidän henkilökohtaisesti ohuemmalla langalla neulotusta enemmän, sillä se on jotenkin sirompi nuken päällä. Sunnakin lähetti terveisiä, että hänen ohjeen mukaisella, paksummalla langalla tehtystä punaisesta liivistä tuli paljon 'peltisempi'. 


Pukki toi asusteita myös kesällä meille muuttaneelle Merida-nukelle.
Tyttären toivelistalla on ollut jo pitkään viitta Meridalle. Syyslomareissulla silmiini osui Ek:n poistopaloissa erikoinen kangas, minkä näin heti viittana Merida-nuken päällä. Samaisesta kankaasta oli pakko saada tehdyksi myös tossut, ja onneksi valmis kaava löytyi Iiven ihmetykset -blogista. Kyseisestä blogista löytyypi muutes muitakin kaavoja ja vaikka millä mitalla kekseliäitä ja kauniisti toteutettuja ideoita näille Animators-nukeille.

Angus-hevonen Disney Store (UK)

Kun kerran pikku-Meridakin sai viitan, oli isommankin saatava. Sunnan kanssa yhteistuumin hurautimme Meridoillemme viitat EK:n alepakalta ostetusta verhokankaasta. Kaava on muunneltu Ottobren (6/2008) Little rosy villaviitan kaavasta, jota on muistaakseni lähinnä pidennetty.

Reipasta alkavaa viikkoa kaikille!
Toivottaa keväästä haaveileva 
Kirsikka

Kommentit

 1. Voi apuva miten ihanat!!! Ja nuo viitat... Tosi upeat! Onko Merida-mekotkin teidän tekemät?

  VastaaPoista
 2. Asteikolla 1-10, kuinkahan noloa olisi tilata itelle tuollaset nuket?! ;) Meidän perheessä kun lapsina on vaan 16 ja 17 v. pojat ja heitä ei oikein nuo nuket kiinnosta. :)

  -A-

  VastaaPoista
 3. Meille muutti myöskin jouluna tähkäpää ja samaan tulokseen olemme päätyneet, että hiusten on valitettavasti oltava koko ajan kiinni. Puhtaan silikonin suihkuttaminen hiuksiin helpotti selvitystyötä huomattavasti, mutta takussa ne hiukset koko ajan on, jos eivät kiinni.

  Ihania ovat taas nämä tekemäsi vaatteet. Itsellä on vieläkin ompelukielto, ennen kuin saan muutosta johtuvat romuläjät setvittyä, niin sitten pääsen itse tekemään meidän nukelle vaatteita.

  VastaaPoista
 4. Ihania! Voisiko katariinamekkoon saada nuken kaavat vaikka tulostusmuotoon?

  VastaaPoista
 5. Miten ihania vaatteita jälleen. Kuvat myös niin raikkaita. Kiitos sinulle myös linkistä ohjeisiin.

  Meillä on tuo Tähkäpää-nukke ja minusta sillä on ollut parhaimmat hiukset (Meillä myös Lumikki ja Merida).Lumikin hiukset ovat huonot, Meridan hiuksia emme kampaa etteivät kiharat vain mene huonoksi ;) Tähkäpään hiukset ovat kyllä niin pitkät, että ovat mielestäni hankalatkin avoimina. Mutta meidän 11v on tehnyt vaikka kuinka hienoja kampauksia nukelle ilman että hiukset olisivat menneet huonoksi.

  VastaaPoista
 6. Ihania nukkejuttuja! Nämä nuket on ihastuttavia. Usein täällä olen näitä ihastellut.. jokohan meidän puolivuotias neiti tarvis tällaista. ;)

  VastaaPoista
 7. Ihania vaatteita nukeille. Kampauksen koristelu on kyllä tosi kaunis <3

  VastaaPoista
 8. VOi että osaakin olla nättejä nämä teidän nukenvaatteet! En ole uskaltanut sivuja vielä vilauttaa meidän tytöille...

  VastaaPoista
 9. Me ostettiin just tähkäpää ja pocahontas, ja ihastuin täysin teidän tekemiin mekkoihin ja vaatteisiin! Onko mitenkää mahdollista tilata kaksi mekkoa?

  VastaaPoista
 10. Moikka!
  Löysin juuri teidän blogin ja ihastuin noihin teidän leikkimökkeihin. Meillä kuumeisesti täällä suunnitellaan omaa leikkimökkiä ja minulla olisi jemmassa jo noita vanhoja ikkunoita mökkiin. Oisko ollu mahdollista saada teidän jommankumman mökistä hieman tarkempia mittoja kun ne näyttävät aika sopusuhtaisilta ja meidän tarpeisiin riittävän kokoisilta =)

  VastaaPoista
 11. Niin niin ihania juttuja ja melkeinpä tuntuu et tuosta vaan vasemmalla kädellä tehtynä :) Niin ihana postaus <3

  VastaaPoista
 12. Voi että! Minkä kokoisia nuo nuket on? Nukkien villaliivien nappeja jäin ihmettelemään että tuskinpa nuket nyt ihan miniatyyrisiä ovat koska silloinhan nuttujen - ja etenkin nappien - olisi oltava jotain mikroskooppiluokkaa. Mutta ihastuttavalta näytästää :- )

  VastaaPoista
 13. I love Disney animators! Beautiful dresses and dolls. A hug from Barcelona

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut postaukset

Yhteistyössä