Lahjatoive

Ystäväni vietti viime kesänä useita viikkoja Intiaa kierrellen. Matkansa aikana hän vieraili myös pienessä Atheswartalan kylässä ja tutustui  siellä Canelipuu-kouluun. 

"Canelipuu ry on kotimainen kehitysapujärjestö, jonka tavoitteena on tukea ja kohentaa köyhissä oloissa elävien ihmisten hyvinvointia. Järjestö on perustettu vuonna 2009 ja se on aloittanut toimintansa Intiassa Bengalin maakunnassa. Järjestön toimesta Atheswartalan kylään on perustettu koulu, jossa koulutaipaleensa on aloittanut jo 130 koululaista." 

Tässä pienessä intialaisessa kyläkoulussa ystäväni Sara kertoi kokeneensa matkansa parhaat hetket. Hän nautti uskomattomasta vieraanvaraisuudesta ja lämmöstä ja tutustui koulun opettajiin ja pieniin koululaisiin. Sara toteutti koulun oppilaiden kanssa mm. Unelmien tilkkutäkkiprojektin, jossa lapset saivat piirtää kankaalle ja kertoa siten unelmistaan. Tilkkutäkkiä voi ihailla ja lisää matkasta voi lukea Canelipuu-blogista.
Saran tapaamat lapset haaveilivat mm. omasta talosta, veneestä, ruuasta ja sateesta. Löytyipä muutaman pikkutytön tilkuista myös kuvat tulevasta aviomiehestä. 


Täysin ilman lahjoja eivät varmasti jää omatkaan lapseni, mutta tänä jouluna haluan antaa lahjan erityisesti niille lapsille, jotka sitä todella tarvitsevat. 
Jos haluat auttaa omalta osaltasi, voit antaa lahjan Athesvartalan lapsille:) Lisää asiasta voit lukea täältä.


Lähitulevaisuuden suunnitelmina Canelipuu ry:llä on mm. kouluruokailun järjestäminen ja koululaisten terveydenhuollon parantaminen. 

Ollessani itse lapsi, rakkain leluni oli "Tantu". Tantu oli äitini ompelema nukke, joka kulki mukanani kaikkialle. Samalla kaavalla olen myöhemmin ommellut vauvanukkeja omille lapsilleni ja kummilapsilleni. Saran kokemusten innoittamana ompelin pienen intialaisen tyttönuken, joka on jo saanut hyvän kodin Saran perheestä:) 

Torstai on toivoa täynnä!
Sunna

( Osa tekstistä on lainausta Canelipuu ry:n sivuilta.)


Kommentit

 1. Pakko kommentoida nyt tähän! Ihana juttu, ja ihana kuulla Canelipuusta! :) Oma tyttäreni on puoliksi intialainen, joten tämä tarina koskettaa monella tasolla. Mutta hei, tuo nukke on ihana! Onko mitään mahdollisuutta että jakaisit kaavan kanssamme? Olisi mahtavaa tehdä omalle neidille oikea intialainen nukkevauva, ja saman tien intiaan serkuillekin voisi lähettää omat!

  VastaaPoista
 2. Kirjoitin jo yhden kommentin,mutta ei onnistunut lähettää...eli siis nukke on suloinen,kaava on tuttu.Olen tehnyt kesällä noita nukkeja aika monta :) muistaakseni 70-luvun SK-lehdestä tms.
  Mukava oli lukea Canelipuusta,pitää pistäytyä blogissa.Hyvää joulunodotusta!

  VastaaPoista
 3. Tärkeä juttu, kiitos! Ja onpa suloinen tyttövauva. Aloin muistella ihan herkistyneenä lapsuuteni rakasta Otso-nukkea, jonka äitisi on tehnyt minulle tällä samalla kaavalla...

  VastaaPoista
 4. Oih.. mistähän tämän kaavan saisi...?

  VastaaPoista
 5. Meilläkin oli lapsena nukke tuolla samalla kaavalla. Ja jos joku osaisi kaavasta vinkata, niin kivahan sr olisi

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä