Oi Alviina

Iltapuuro on hellalla ja lasten iltatoimet puolitiessään. Ajattelin silti, että nyt on korkea aika istahtaa hetkeksi koneen ääreen. Arki on ollut melkoisen kiireistä, töitä, lasten harrastuksia, läksyjä ja pimeneviä iltoja. 
Viikonloppuna aurinko pilkisteli pitkästä aikaa sen verran pilven takaa, että sain muutamia viimeaikaisia ompeluksia kuvatuksi. 

Eskarilaisemme lähti hyvän ystävänsä syntymäpäiville uudessa pinkissä Alviina-mekossaan. Päivänsankari sai lahjaksi samanmoisen, mutta vihreäsävyisen version. Vaikkakin Limppu oli alkuun aivan järkyttynyt ajatuksesta, että vieko hän todellakin ystävälleen lahjaksi "vain mekon". Friends-legot olisivat olleet mitä ilmeisimmin tyttäreni mielestä paljon hohdokkaampia.  Toivottavasti mekko oli kuitenkin saajalleen mieluinen:)


Malli ja kaava: Mekkotehdas-kirja
Kangas: Keväinen ostos Köpiksestä

 Vihreän mekon kangas: Karnaluks, Tallinna

 Nyt iltatoimiin ja miettimään tytöille huomisia kuvausvaatteita päiväkotiin. Voi olla pitkä ilta edessä;) 

Leppoisaa lokakuista viikkoa kaikille!
Sunna

Kommentit

 1. Oi, miten kauniit mekot! Voit kertoa tyttärellesi, että yksi minun lapsuuteni ihanimmista lahjoista oli se, kun parhaan ystäväni äiti ompeli minulle samanlaisen college-puvun kuin ystävälläni (ja juuri tällä tavalla eri sävyissä, mutta sama malli). Oli aivan mahtavaa olla samanlaisissa ja itsetehdyissä, joita ei ollut kenelläkään muilla kuin meillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä oli lapsena maailman ihaninta, kun meillä oli sattumalta ihan samanlaiset yöpaidat:)Olithan suurin idolini:)

   Poista
 2. Ihanat mekot molemmat! Ajattelin ommella meidän neidille "vain mekkoja" joulupaketteihin :D

  VastaaPoista
 3. Kauniita ovat, tuo pinkki on aivan ihastuttava!

  VastaaPoista
 4. Oi vau! Tosi kauniit! Alvina on oma suosikkini Mekkotehdas-kirjasta, eleettömän kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin Alviina on ihana malli ja sopii hihallisena hyvin syksyyn ja talveenkin:)

   Poista
 5. Todella kauniit mekot ja lahjan saajalle kyse ei varmasti ole "vain" mekosta. Meidän 160 senttistä mekkofania on vähän on surettanut, että mekkotehdas-kirjassa ei ole kaavoja isommille tytöille...taitaa olla nykyaikana sitä varhasinuorten vähemmistöä (?), joka tyyliltään olisi "pimun" sijaan tyttö. Muuten kirjanne on mitä ihastuttavin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset kauniista sanoistasi. Täytyy pistää korvan taakse, että tilausta olisi isompien tyttöjenkin mekkokaavoille:)

   Poista
 6. Kaunis mekko! Minulla ompelut jääneet vähemmälle koska edes Kirsikan taikasormet eivät saaneet ompelukoneen tikkiä hyväksi. Täytyy vielä korjaajalle.

  Näenkö oikein vai onko teilläkin eskarilainen harvahammas? Meidän neiti kun sanoi etuhampaan menettäneestä kaveristaan:"Monni ei näytä Monnilta".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvahammaspa hyvinkin! Kohta taitaa lähteä toinenkin etuhammas. Suuria aarteita, joita ei anneta edes hammaskeijun vietäviksi:)

   Mullakin täällä saumuri reistaili niin, että täytyi sunnuntai-iltana käydä Kirsikalla viimeistelemässä paitaompelukset. Meinasin jo tilata uuden masiinan, mutta J sai vanhan vielä korjatuksi:)

   Poista
 7. Kauniita mekkoja ja niin ihanat kankaat. Huonosti tuntuu olevan ihania mekkokankaita kangaskaupoissa, tai ehkä vuodenaika ei ole se parhain mekkokankaita ajatellen.
  Ihania nuo lapset, että VAIN mekon vie lahjaksi ystävälle :). Kaveri varmasti tykkää ja äiti! Upea lahja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekkokankaiden löytäminen on kyllä vähän tuuripeliä vuodenajasta riippumatta. Toivottavasti teet kuitenkin hyviä löytöja ja pääset ompelupuuhiin:)

   Poista
 8. Kauniita molemmat. Eikä koskaan voi sanoa ´vain´ mekkoja! Varsinkin kun on kyse ihanista itsetehdyistä mekoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä nuo tytöt onneksi ihan mielellään edelleen mekkoihin pukeutuvat:)

   Poista
 9. Voi miten kaunis mekko! Ompelin juuri ensimmäisen Alviinan, tein siitä postauksenkin kuperkeikkakoti.blogspot.fi, tervetuloa kurkkaamaan!

  VastaaPoista
 10. Vain mekko?, on noi lapset hauskoja. Olen aina ostanut lasten kavereiden lahjoihin jotain mikä kuluu, värikyniä, muovailuvahaa, paperia, askartelujuttuja jne. Antajan mukaan "pitäisi olla leluja".

  Jos minun lapseni saisi mekon lahjaksi olisin onnesta soikea, seuraavaan kutsuun pitäisikin kirjoittaa "ei lahjoja, vaan mekkoja"..

  VastaaPoista
 11. Täällä yksi Alviina :) Ihaillen saa jokaisen kuvanne katsoa niin blogissa kuin kirjassakin! Kiitos!

  http://lyytikirjottaa.blogspot.fi/2014/04/alviina.html

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä