Lasten piirroksista syntynyttä

 Meillä molemmat tytöt ovat innokkaita piirtäjiä ja askartelijoita. Keittiönpöydän alus on jatkuvasti paperisilpun vallassa ja pöydän maalipinta kulunut huokoiseksi pyyhkimisen ja lukuisten tussitahrojen puhdistusyritysten jäljiltä. Vaikka välillä harmittaa jatkuva hävityksenkauhistus, on silti ihanaa että lapset piirtävät. Hehän ovat niitä ihan parhaita taiteilijoita:)

Puput ovat kestosuosikkejamme ja niitä piirretään usein. Eräästä Limpun pupupiirroksesta sain idean tyynyn tekoon. Kopioin pupun kuvan valkoiselle pellavakankaalle ja kiinnitin sen kaksipuoleisen liimaharson avulla mustalle pellavakankaalle. Applikoin pupun kiinni pohjakankaaseen ja kirjoin siihen yksityiskohdat muliini- ja helmilangoilla. Tereenä tyynyssä käytin luonnonvalkoista pitsiä.

Pellavakankaat: Eurokangas
Pitsi: Tikata

Olemme  kokeilleet tyttöjen kanssa myös kutistemuoville piirtämistä. Tytöt ovat piirtäneet muovikalvolle permanenttitusseilla ja kutistuksen jälkeen piirrokset ovat sopivia korulaattoja. Näitä koruja tytöt ovat antaneet lahjoiksi ystävilleen ja itsekin olen viime viikkoina kulkenut onnellisena uudet korut kaulassani :)


Kutistemuovi: Sinelli
Nyörit: Tikata

Pirteää perjantaita ja viikonloppua toivotellen
Sunna

Kommentit

 1. hienoja koruja on valmistunut. Ostin itsekin tänään tuota kutistemuovia. Saapa nähdä mitä kivaa me saadaan aikaan :)

  VastaaPoista
 2. Ihania ideoita lasten piirrustuksista. Meille kotiutui tällä viikolla lapselle ensimmäiset liidut ja nyt pitäisi opettaa, että ne ovat piirtämistä ei syömistä varten. Ehkä jonain päivänä meidänkin sohvalle ilmestyy lapsen piirrustuksen innoittama tyyny :)
  -Sini-

  VastaaPoista
 3. Ihania juttusia....lasten piirustukset on niin ihania!!

  VastaaPoista
 4. sööttejä piirustuksia ja ihana tyyny!

  VastaaPoista
 5. Mahtava tyyny, tuollainen pitäisi itsekin toteuttaa! Muistan kun itse pienenä tein juttuja kutistemuovista, sitä pitäisi taas kokeilla, tosi kivoja koruja ovat tytöt taiteilleet.

  VastaaPoista
 6. Tosi hienoja! Tämä - http://www.childsown.com/ - itse asiassa tekee ihan pehmoleluja lasten piirustuksista. Lasten piirustukset ovat aina ihania, muodossa ja toisessa!

  VastaaPoista
 7. Hei!
  Aivan ihana materiaali tuo kutistemuovi. Enpä ole moisesta ennen tiennytkään. Minkä kokoisia nuo tyttöjen korut on ollut alkuvaiheessa? Jos haluaa suunnilleen samanlaisia, esim. avaimenperiksi, niin minkä kokoisia piirustusten tulee olla? Kiitos, jos ehdit vinkata.
  t. stina

  VastaaPoista
 8. Hei.
  Kysyisin myös tuosta kutistemuovista, että miten sen saa pysymään suorassa. Mun ensimmäinen kokeilu ko muovin kanssa päättyi siten, että puolet kuvista meni ihan rullalle.
  Olisihan sitä muovin hankkiessaan voinut kysellä vähän vinkkejä, mutta kiireessä jäi. Joten ihan huippua, jos ehdit vastaamaan!
  Kiitos!
  KatiM

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kati!
   Meilläkin on kutistemuovia kokeiltu vasta pari kertaa, joten en osaa antaa kovin hyviä ohjeita. Meilläkin muutama kuva meinasi kipristyessään tarttua reunoista yhteen ja poltinkin käteni uunin vastukseen muovia oikoessani. Muovin pitäisi ilmeisesti oieta, kun se on ollut riittävän kauan uunissa ja lämpöisenä sitä voi vielä vähän oikoa käsin. Toivottavasti seuraava satsi onnistuu paremmin:)
   T: Sunna

   Poista
 9. Vitsit miten nostalginen olo tulikaan. Miten olen voinut unohtaa kutistemuovit!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä