Leikkimökin lettukestit

Lettu, lätty, räiskäle, rakkaalla lapselle on monta nimeä. Jos saisin valita vain yhden kesäherkun se olisi ehdottomasti lettu. Parhaimmillaan lettu on laavussa muurinpohjapannulla paistettuna, mutta kaikki variaatiot kyllä kelpaavat.

Kesäisellä Pietarsaaren reissullamme löysin Blossomista suloisen pienen valurautaisen lettupannun. Seuraavat päivät menivät rattoisasti mökin portailla istuskellessa ja lettuja virkkaillessa.

Samalla kun pistimme leikkimökkiä syyskuntoon järjestimme pienet lettukestit.   
Lettujen kanssa tarjolla oli omppusosetta ja mehua. 

Lettupannu: Blossom

Omenasose on huovutusvillaa ja etiketti pala washi-teippiä. Purkin kangassuojuksen nurjalle puolelle ompelin kuminauhan, jotta sitä on helppo käsitellä. 

Pihassamme kasvaa yksinäinen omenapuu, joka teki tänä vuonna ensimmäisen omenansa, yhden ainokaisen. Suunnittelemme jo sadonkorjuu juhlaa, eiköhän siitä riitä yksi haukkaisu jokaiselle:)

Kivaa keskiviikkoiltaa!
Sunna

Kommentit

 1. Teidän omenapuusadosta tuli heti mieleen ihanasti kuvitettu lastenkirja Ellenin Omenapuu, kannattaa lukea jos ette jo ole. Kuvissa on ihana tunnelma!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanat lettukestit! :)

  Nyt on pakko kysyä, ovatko Mekkotehdas-kirjan nukenvaatteiden kaavat sopivan kokoisia Disney Animators Collectionin nukeille vai pitääkö kaavoja muokata? Meillä ei nukkea vielä ole, mutta joululahjaksi on tulossa ja ajattelin jo alkaa ompelemaan vaatteita. :)

  VastaaPoista
 3. meilläkin pidetään lettukestit yleensä perinteinen ilta on maanantaisin-lapset tykkää ihan himona...no tänään oli poikkeuspäivä ja iskä paistroi lettuja...niin ajattelin et otan vaan yhden....pakko oli vielä toinenkin napata! :D....täällä ollaan kuivateltu omppusiivuja kuivurilla...niistäkin tulee hyviä!

  VastaaPoista
 4. Leikkimökkiin omia, virkattujanlättyjä! Ihana idea! Minulla on pikkuinen, vasta vuoden vanha tyttärentytär, joka aikanaan sitten saa leikkiä äitinsä vanhassa leikkimökissö. Tästä lettuideasta sainkin paljon ajatuksia siitä, miten mökkiä voin alkaa vähitellen varustaa tyttösen leikkejä varten! Kiitos ideasta! Leikkimökissä on nyt kaaos, sillä siellä on viimeksi majaillut kaksi rasavilliä pikkumiestä, joita se ei kiehdo muuten kuin sotkemismielessä...

  VastaaPoista
 5. Aidon näköisiä lettuja :) Ensin kuvittelin, että sellainen pannu, joka tekee nuo kuviot, mutta sitten piti lukea tarkemmin, että miten päin se meni:)

  VastaaPoista
 6. Hankkikaa omenapuulle kaveri niin tulee ristipölytys ja varmennin satoa.
  Kauniita räiskäleitä.-Wille-

  VastaaPoista
 7. Niin kivat lettut! :) Tässä mielestäni tosi kiva vinkki: http://www.jungjung.jp/

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä