Harmaata seinää


Keväällä ulkomaisia blogeja selaillessani ihastuin ikihyviksi kalkkimaalilla maalattuihin seiniin, joita näin silloin useammassakin blogissa. En ehtinyt selvitystyössäni alkua pitemmällä kun huomasin, että Nougat-liikkeeseen oli tulossa juurikin kyseisiä maaleja myyntiin. En antanut seikan, ettei meillä yksikään seinä kaivannut uutta maalia, haitata intoani, vaan hain pari pussia kotiin odottamaan oikeaa aikaa ja paikkaa. 

Kalkkimaalikokeilujeni uhriksi valikoitui olohuoneen päätyseinä. Hyvät ohjeet kalkkimaalin sekoittamiseen löytyivät Nougat-blogista. Maalaus oli helppoa ja pinta kuivui nopeasti. Riittävän tasaiseen, mutta silti elävään lopputuloksen tarvittiin kaksi kerrosta maalia.

(Kuva lainattu http://www.kalklitir.com/ sivustolta)

 Vasemmanpuoleisessa kuvassa seinä on riisuttu ja lattiat suojattu. Oikeanpuoleisessa kuvassa seinä on saanut ensimmäisen kerroksen kalkkimaalia pintaansa. Rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että pala meinasi nousta kurkkuun, vaikka tiesinkin kalkkimalin vaalenevan huomattavasti kuivuessaan.

Kalkkimaali: Kalkklitir, sävynä San saccaria

Maalauksen jälkeen sohva ja taulut erottuvat hyvin tummentuneesta taustasta. Sen sijaan pianon päällä oleva ikkunanpoka-kehys näytti ankealta kulahtaneen harmaana harmaata seinää vasten. Piristin kehystä teippaamalla kuvien taakse kuviollisia tapetteja ja papereita.Lampun johto: Lundagård

Yksi kesän riemastuttavimmista kirppislöydöistä on olohuoneen uusi lamppu. Lamppu löytyi huimaan kuuden euron hintaan Hietsun kirppikseltä. Se oli kuulemma juuri irrotettu jonkin tehtaan tai laitoksen katosta. Kannoin lampun onnellisena kotiin, hinkkasin puhtaaksi ja ripustin kattoon. Tykkäsin edellisestäkin olohuoneen lampustamme, mutta tämä kohdistaa valon kivemmin ja luo juuri oikeanlaisen tunnelman syysiltoihin.

Mukavan viikonlopun toivotuksin
Sunna

Kommentit

 1. Voi! Upea tuo seinä. Teillä on kyllä kaunis koti! Lamppu on oikea löytö!

  VastaaPoista
 2. Aivan mahtava seinä, upea lopputulos. Voin kuvitella tunteen kun seinä oli maalattu kertaalleen :) Ihana myöskin tuo valokuvakehys. Kovasti kutkuttelis ajatus laittaa lasten kuvia seinälle, meillä ei taida olla yhtään kuvaa esillä juuri nyt, innostus lisääntyi taas roimasti, mutta työt kutsuvat, antavaa ideoiden muhia.

  VastaaPoista
 3. Ihanan näköinen! Täälläkin harkinnassa kalkkimaali eteiseen/aulaan.. Oliko suuri töinen? Vrt. normaaliin maalaukseen..
  Teillä on kyllä ihana ja inspiroiva blogi, kiitos molemmille! :)

  VastaaPoista
 4. Vau mikä löytö! Siis tuo lamppu. Ihana! Kyllä kai sitä pitäisi alkaa kiertää kirppareita...!

  Mutta kyllä tuo seinäkin on vähintään yhtä upea! Ellei juuri oltaisi rempattu ja maalattu aulan seiniä (tasaisen harmaaksi) niin maalaisin tuolla myös!

  VastaaPoista
 5. Moikka Sunna! Ollaan juuri pian aloittamassa kellarin seinien maalaus ja kalkkimaali mietityttänyt vaihtoehtona, koska sopisi hyvin kellarissa oleviin vanhoihin tiiliseiniin. Tiedätkö kestääkö maali hyvin kulutusta? Meillä tulisi ns. arkieteiseen ja talossa koira + kohta vauva, joten seinä joutuu varmasti kovan kulutuksen alle. Teillä on tosi kiva blogi, ja lisäsinkin omaan blogiini (Hiljamaarian sisustuskirja) linkin teidän blogiin; toivottavasti on ok!?

  VastaaPoista
 6. Mulla kävi kanssa pala kurkussa, kun luin juttua ja näin seinän ensin. Mutta siitä tuli tosi tosi hieno, ja miten kaikki tekee tollaisia lamppulöytöjä kirppikseltä?

  Anu

  VastaaPoista
 7. Ihana seinä! Mä olen miettinyt tuota samaa maalia olohuoneen päätyseinälle. Valitsemasi sävy on oikein kaunis. Täytyisi lähteä käymään Nougatissa katsastamassa sävyt.

  VastaaPoista
 8. Hieno seinä ja muutenkin niin kiva ja kaunis koti!

  VastaaPoista
 9. Aivan upea olohuone. Tuo mausta valko harmaa ripauksella turkoosia on niin mun lempappari yhdistelmä! Kerrassaa kaunista!

  VastaaPoista
 10. Oi, onpa ihana olohuone! (:

  ps. käykäähän vierailemassa, kultainenlintu.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä