Yläkertaa vol. 2

Voi jestas, kuinka arki on taas vienyt mennessään. 
Innostuttiin tytön kanssa lähtemään viimeisenä lomaviikonloppuna Tukholmaan ja tuntuu, ettei sen jälkeen ole ehtinyt hengähtää hetkeäkään. Maanantaina alkoivat työt, ja yhdessä hujauksessa ollaankin jo loppuviikossa. 

Alla muutama kuva yhden naisen voimin tehdystä "hurjasta" remontista, eli yläaulasta. Maalasin siis (alunperin valkoiset) seinät Tikkurilan Spa'lla, vaihdoin huonekalut ja samalla koko aulan käyttötarkoitus muuttui. Maalasin seinät sisareni avustuksella ensin ihan toisella maalilla, mutta hyi että, kun tuli tummat! Ei auttanut muu kuin ostaa uusi maalipurkki.

Aikaisemmin yläaulassa loikoiltiin divaanilla ja katsottiin telkkaria. Eskari-ikäisen, tulevan koululaisen pöydälle kun ei tuntunut olevan tilaa lastenhuoneessa, ja meidän makkarissa oli tilaa  turhankin paljon, päätin siirtää divaanin makuuhuoneeseen, ja yläaulasta tuli sopiva työtila. Eskarilainen oli kyllä kovin innoissaan omasta paikasta, sillä lastenhuone täytyy jakaa vielä ainakin parisen vuotta pikkuveljen kanssa.


Uudistin mummoni vanhan pöytälampun maalaamalla puisen jalan ja päällystämällä (vai miksi sitä kutsutaan?) varjostimen Karnaluksista ostetulla puuvillalla sekä kullanhohtoisella nauhalla (Tikata Oy).
Punainen jakkara on löytynyt talomme kellarista. 


Seinään upotetun hyllyn kohdalla oli ennen ovi kylmään sivukaiseen. Olin aikoinani suunnitellut, että hyllyyn tulevat kaikki sisustuskirjani, mutta olosuhteiden pakosta hyllystä tuli vähän hassun syvyinen, ja nyt en oikein tiedä, miten täyttäisin sen. 
Voin myös kertoa, että kuvassa näkyvät (Ikean) vaneriset lehtikotelot ovat olleet työn alla n. kymmenen vuotta. Olen siis suunnitellut niiden maalaamista kymmenisen vuotta. Huhhuh. Jotkut asiat vaan jäävät toisten jalkoihin...

Rentouttavaa ja ansaittua viikonloppua!
Kirsikka

Kommentit

 1. just niin tuttua...nuo kymmenen vuoden pikku prokkikset...ja luulen...et emillekkin olis tulossa samankaltaisia "vieraita" kun aiemmassa keeroit...ja tuntuu ihan järkyltä urakalta ...näin pientenlasten kaa ryhtyä siihen "pikkusipistely"urakkaan... en tiiä millon jaksan vastata kutsuun :D ihana muuten tuo lamppu!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla! Onhan siinä pikkusipistelyssä oma hommansa, mutta tulipas mainio olo, kun sai tehtyä vaikka mitä tekemättä jäänyttä :-)

   Poista
 2. Ihanat nuo lehti lokerikot, mahtava idea. Täytyy ehkä testata joskus itsekkin. Niin ja ne teidän kauniit leikkimökit kiinnostaisi minua hurjan paljon. Odottaisin kovasti niiden tarkempaa esittelyä =)
  Ihanaa syksyn jatkoa teille =)
  :paula.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula! Meidän leikkimökkiurakka seisahtui muiden kiireiden takia, eikä sitä ole huvittanut vielä kuvailla. Tosin, maalisutia tarvitsee enää hieman heilutella ja se olis sitten siinä, joten onhan tässä vielä pitkä syksy edessä :)
   Ihanaa syksyä myös sinulle!

   Poista
 3. ihan pari kirjoitus virhettä (yllä) vaan...onneks ei opet nää ;)

  VastaaPoista
 4. Ihana kuulla,että muillakin nuo projektit tuppaa venymään:) Varsinkin tuollaiset pienet jutut tuppaa unohtumaan, vaikka toteutus ei välttämättä vie kuin muutaman kymmenen minuuttia - itse sain vihrosta viimein valmiiksi taulun kehyksistä tehdyn ilmoitustaulun...
  Kaunis sävy nuissa seisnissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niinu! Monta pientä taakse jätettyä hommaa tekee yhdessä melkoisen vyyhdin, mitä on jotenkin niin vaikea lähteä purkamaan - paitsi pakon edessä. Mut sellaisia pakkotilanteita kun ei yleensä tule...

   Poista
 5. Voi itku miten kaunista!!! Nuo aikaisemmankin postauksen kuvat ovat niin ihania.

  Saanko muuttaa teille!? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! (Ei niin ihanassa) kellarissa olis tilaa :D

   Poista
 6. Ihanan maailman olette luoneet! Eräskin ilta en saanut unta, kun Mekkotehdas-jutut pyörivät mielessä aamuyöhön asti. Mistä muuten tuollaisia ihan yksinkertaisia kynäpurkkeja saa? Haluaisin nimenomaan matalia, että pienetkin puukynät mahtuvat.

  -Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitoskiitos :) Kynäpurkit (valeanpunaiset) olivat ostaessa kannelliset, vähän niinkuin keittiöpurkit, ja ne on ostettu joskus kauankauan sitten Mokosta. Keskimmäinen on joku siisreunainen tölkki/purkki, jonka olen päällystänyt paperilla.

   Poista
 7. Tosi kaunista, niin näissä kuin edellisissäkin kuvissa.

  VastaaPoista
 8. Hienoja, kehykset ja lampunvarjostin ja muut. Pitääkö varjostinkangas paloturvallisuusvinkkelistä käsitellä jotenkin..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitukseni on käsitellä varjostin sellaisella palosuojasuihkeella, jota on äitini varastossa. Sitä saa jostain nettikaupasta, muistaakseni.

   Poista
 9. Hei. Ihana tuo lampunvarjostin. Miten sen teitkään...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos! Yritän lisäillä jossain vaiheessa ainakin yhden kuvan, jonka otin tekovaiheessa, ja selostan vaikka sitten yksityiskohtaisemmin :)

   Poista
 10. Joojoo, mulla myös on kymmenen vuoden proggiksia pilvin pimein :) Mistä aikaa ?
  Ihana tuo punainen jakkara, aivan täydellinen ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, aika on rajallista...Jakkara on kyllä suosikkini ja ihana kellarista löytynyt aarre, jonka mies olisi halunnut pitää työtuolinaan...ei ne vaan aina oikein ymmärrä :D

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä