Loma

Aloitimme kesäloman vieton vajaa viikko sitten ja lensimme pienelle lomalle Köpikseen. Lapset olivat sillä aikaa isovanhempiensa hellässä huomassa ja pääsimme pitkästä aikaa kahdestaan reissuun.

Säätiedotuksista piittaamatta pakkasin laukun täyteen mekkoja, kun matka etelään kerran suuntautui. Mekot jäivät käyttämättä, sen sijaan pipo olisi ollut hyvinkin tarpeen. Osa paikallisista asukkaista oli kaivanut untuvatakitkin esiin, niin kylmää oli.
Nyhavnin kahviossa istuskelimme lämpölampun alla viltteihin kietoutuneina.  Mieheni sai kyllä urhoollisuusmitalin, niin hyvin hän jaksoi kierrellä ja kävellä perässäni putiikista toiseen. (Kuvassa mm. Retrovilla-liikkeen ikkuna.) 

Lähellä hotelliamme oli kiva kangaskauppa, jonka sijainnin olin edellisestä reissusta painanut mieleeni. Siellä myytiin mm ihania Liberty-henkisiä kankaita ja niistä ommeltuja vaatteita, kauniita ja kalliita. Raaskin ostaa peräti puolen metrin palan turkoosikukallista Liberty-kangasta, jonka metrihinta oli yli kaksinkertainen EK:n hintaan verrattuna. 

Tivolin kukkaloistoa ja Okker Gokkerin retrotunnelmaa

Royal cafe 

Kevään kiireestä ja tiiviistä tahdista kertoo sekin, että emme tehneet juurikaan suunnitelmia etukäteen, eikä mieleemme totisestikaan juolahtanut, että Tanskan kansallispäivää vietetään juurikin näin kesäkuun alussa.  Suurin osa kaupoista ja museoista oli kiinni, mutta saimmekin sitten nauttia kaikessa rauhassa Tivolin tunnelmasta.

Matkalaukku täyttyi paluumatkalla tuliaisista lapsille, muutamista kankaista, kauniista papereista ja tapeteista. Nyt odotan innoissani sopivaa hetkeä päästäkseni niiden kimppuun:)

Kävin varmuuden vuoksi useamman linnan porteilla vilkuttelemassa suosikkiprinsessalleni Marylle, mutta hänestä ei näkynyt vilaustakaan. Sen sijaan pieni Tähkäpää-prinsessa hyppäsi matkalaukkuumme ja lensi kanssamme kotiin Ninnin luo:)

Paljon ehdimme parissa päivässä nähdä, mutta monta kiinnostavaa kohdetta jäi vielä odottamaan uusia reissuja. Kiitokset erityisesti Niinalle ja Jonnalle hyvistä vinkeistä!  

Ihanaa, huomiseksi on luvattu lämmintä säätä, jokohan pääsisin niitä mekkojakin vihdoin käyttämään!

Sunna


Kommentit

 1. Kiva, että oli onnistunut reissu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reissaaminen piristää kyllä aina ja matkan jälkeen osaa taas nauttia kotona olostakin ihan toisella lailla:)

   Poista
 2. Viime h e i n ä k u u s s a ollessamme Tanskassa ja myös Köpiksessä, käytimme vain pitkiä housuja ja sadetakkeja, lähes koko viikon. Lämpömittari näytti +10 astetta. Mutta hauskaa meillä oli silti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meitäkään sää niin kovin haitannut ja osasipahan ainakin arvostaa jokaista auringon pilkahdusta:)

   Poista
 3. Hrrr...ikävää, että siellä oli kylmä. Se on niin arpapeliä millaiset säät lomalleen saa. Meillä Berliinin matkalla paistoi aurinko koko ajan ja saimme hengailla hellevaatteissa aamusta iltaan. Mukavaa oli vielä illan suussakin istuskella terassilla jäätelöllä. Olen kiitollinen, että meitä säät suosi, sillä se ei todellakaan ole toukokuun lopussa itsestään selvää, vaikka oltiinkin Golf-virran vaikutusalueella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, että teillä on ollut onnistunut matka. Berliini on omalla matkustustoivelistallanikin ihan kärkipäässä:)

   Poista
 4. IIKS, ihanaa, ylihuomenna olisi lähtö tuonne ihanuuksien ihmekaupunkiin! Täytyykin tarkistaa säätiedot, onko siellä vieläkin kylmä :) Kankaita ja papereita olis mullakin ostoslistalla, tosin on siellä paljon muutakin!

  VastaaPoista
 5. Ai niin, mistä ostit tuon Tähkäpään? Se olis toivottu tuliainen myös meidän tytöille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa reissua teille:) Tähkäpää on ostettu Disney-kaupasta. Tämän äidinkin on täytynyt vähän taipua näihin ihanuuksiin..

   Poista
 6. Ihanan näköinen reissu teillä ollut, vaikka viileää olikin. Muistatko tuon Retrovillan katuosoitetta? Ollaan meinaan kans lähdössä Kööpenhaminaan kuun lopussa ja mieluusti ottaisi vinkkejä vastaan kaikista kivoista putiikeista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veera, retrovilla on ihan Strögetin tuntumassa, yhdellä sivukadulla. Osoite on badstuestræde 17 1209 københavn k, Siinä ihan lähellä ovat myös ihanat Fannymia (tapetteja myös) ja Grönlykke ja Liebe.

   Poista
  2. Mukavaa reissua teille! Hannalta saitkin jo Retrovillan osoitteen ja muutaman muunkin hyvän vinkin, joita kaikkia voin itsekin suositella:)

   Poista
 7. Sydän (, jos osaisin sellaisen tehdä)! Paupa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin lähettäisin teille sydämiä, jos vain osaisin;) Oliko muuten mekko Lillille sopiva?

   Poista
 8. Meillä oli aika samankuuloinen reissu kuin teilläkin, ihana! Käy kurkkaamassa omat reissupostaukseni, jos kiinnostaa melukylantalo.blogspot.com
  Kylmä tosiaan oli, mutta toisaalta aika sopiva sää kierrellä kauppoja. Oma mieheni jaksoi kierrellä, kun välillä pidettiin kahvi tai olut/viini tauko :) Papereita ja tapetteja oli meilläkin yksi kassillinen käsimatkatavaroina :) Köpiksessä on niin paljon kaikkea ihanaa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Kävin heti kurkkaamassa teidän matkakertomuksen ja tosiaankin samoja katuja ollaan tallailtu ja kovin tutuilta näyttivät kuvatkin. Pyörät jäivät meillä vuokraamatta, kun mieheni epäili että se olisi yleisen liikenneturvallisuuden nimissä viisasta;) Ehdotin kyllä, että voisin hyvin ostoskasseineni istua sellaisessa pyörälaatikossakin..

   Poista
 9. Hei! Olen uusi lukija. Ihania kuvia ja voi millaisia tapetteja olet löytänytkään! :)

  VastaaPoista
 10. Luulenpa, että vierailimme kaupungissa samaan aikaan. :)

  VastaaPoista
 11. Ihana kuulla ja nähdä hyvästä reissusta !

  VastaaPoista
 12. Aika samankuuloinen reissu kun meillä, vaikka kävinkin ukkoseni kanssa Pariisissa. Mekot minäkin pakasin mukaan ja onneksi osa mekoista pääsi käyttöönkin. Myöskin oma mieheni ansaitsisi urheusmitalin, kun jaksoi tepastella kanssani kangaskauppoja yms. Omista tuliasistani löytyi myös kankaita ja samaa kusmiteetä.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut postaukset

Yhteistyössä