Alina

 Täällä käydään jo ylikierroksilla, kun malttamattomina odottelemme kesälomaa.
Tytär ilmoitti ennen nukkumaan menoa, että häntä p_e_l_o_t_t_a_a (!?) jäädä kesälomalle.
Äidin ajatukset kesäloman alusta kun menevät pikemminkin sinne onnentunteen puolelle ;).
Ehkäpä kesän jälkeen alkava eskari on se varsinainen jännityksen syy...

Tämä tuleva eskarilainen astelee Alina-mekossa, joka teimme Sunnan kanssa yhdelle suloisista mekkomalleistamme.
Tytär ilmoitti heti, että tahtoo samanlaisen vaikka kaapista yksi Alina jo löytyykin.
Luulen tämän mekkomallin olevan meidän tytön tämän kesän suosikki pitkine helmoineen.Catwalkina toimi mieheni muuraama tuleva "kukkalaatikko" terassin kupeessa.
Kivet otettiin talteen alkuperäisen pihan asfaltin reunoilta. Muurattuja kukkalaatikkoja löytyy jo toinenkin, ja kiviä riittää vielä kolmanteen ellei neljänteenkin. Nyt vain tarvittais joku suunnittelemaan meille näyttävät kukkapenkit, kun omat taitoni ja hermoni eivät siihen riitä.
Tai kuka tietää, millainen viherpeukalo minusta kuoriutuukaan kesän aikana...toiveajattelua, huoh.


Kaava: Alina, Mekkotehdas-kirja
Kankaat: Suurin osa vanhoja paloja. Helman perhos-kukkakangas Siilinjärveltä: Kangas ja Sisustus IN. Turkoosi helma EK:sta viime kesältä. Mukavaa alkavaa viikonloppua kaikille
ja
tervetuloa uusille lukijoillemme!

Kirsikka

Kommentit

 1. Kaunis mekko! Alina olikin ensimmäinen mekko jonka minäkin tein kirjasta. Ja pakko kehua, että kirja on todella upea! Jatko-osaa odotellessa :)

  VastaaPoista
 2. Mä niin kadehdin teidän kangasvarastoja! :)
  Oon ollut onnellinen Mekkotehdas-kirjan (raamatun) omistaja nyt viikon verran ja neljä mekkoa on valmiina sekä kaksi leikattuna. Lisäks löytyy heppavarusteet esteineen kaikkineen.
  Ekat mekot löytyy jo blogista, seuraavat on ajastettu ilmestymään kesäkuun aikana. :)
  http://jennynkeskeneraiset.blogspot.com/

  Olispa tuo aikuisten katariina ehtinyt kirjaan mukaan, maret on liian naisellinen mulle. :) Kiitos ihanasta kirjasta!

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana mekko! Jälleen kerran loistavat kangas valinnat! :)

  VastaaPoista
 4. Ihana mekko ja ihana kirja! Täällä myös ensimmäinen mekko leikattuna! =)

  VastaaPoista
 5. Taas aivan ihana mekko. Meillä 1. luokkaa päättävän mielestä lomalle jäänti on TOSI TYLSÄÄ! Koulussa on niin kivaa ja ope on niin ihana. Pakko kyllä itsekin sanoa, että tyttäreni opettaja on aivan ihana, todella osaa hommansa ja näyttää itsekin työstään pitävän.

  VastaaPoista
 6. Voi miten ihana mekko, niin kauniit kankaat. Ja tyttö niin herkkä kesäneitonen!

  VastaaPoista
 7. Ihana mekko ja ihana on myös kirjanne, joka on joka päivä vähintään selailussa! Kirjaan liittyen kysymys: mistä löydän keppihevosen korvan kaavan? Parhaasta tahdosta ja yrityksestä huolimatta tämä puusilmä ei sitä löydä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ino! Ja auts, löysit virheen! Kiitos siitä ;)

   Poista
 8. :) Supersöötti !!! Kukkaistutuksistasi tulee varmasti aivan ihanat ♥

  VastaaPoista
 9. Suloisen kevyen näköinen! Ihania värejä ja kuoseja kankaissa.

  VastaaPoista
 10. Hei!
  Pakko mainostaa, että itse olen löytänyt kivoja puutarhavinkkejä sarin puutarhat-blogista. Olen aivan tumpelo näissä jutuissa, mutta kun sattuu asumaan talossa, jossa on pieni piha, niin pakkohan sitä on opetella. Ja täytyy sanoa, että puutarhan hoito on vienyt minulta pikkurillin...
  Stiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset vinkistä! Vietin jo pitkän tovin blogin parissa :)

   Poista
 11. Tuo Alina on niin ihana!!! Tein viikonloppuna yhden tuolla kaavalla lasten kaverille synttärilahjaksi ja näitä tulee kyllä kesäksi meillekin takuulla!

  VastaaPoista
 12. Mekkoon on kaunis! Sain oman Maretini valmiiksi viikonloppuna, lopputulos tässä: chokokanel.blogspot.com.

  Kaipailen lisää naisten ja poikien malleja, tai sanotaanko, että toivon kovasti!

  VastaaPoista
 13. Alina on ihan täydellinen malli! Mekkotehdas-kirjan hyvien ohjeiden avulla sen osasi ommella vähän kokemattomampikin ompelija, vaikka mekko näyttääkin monimutkaiselta. Tähän malliin saa ihanasti ujutettua viimeisimmät suosikkitilkkunsa, kun noihin rintaläpysköihin tarvitaan niin vähän kangasta.

  VastaaPoista
 14. Hain tänään just kirjasen postista ja suorastaan ahmin joka sivun siitä. Aivan mielttömän MAHTAVA kirja. Ja teiän elämä vaikuttaa kuin suoraan jostain sadusta. Ihanaa !! Kati

  VastaaPoista
 15. Mekot ovat kyllä niin ihania. Kirjakaupassa jo vähän selailin kirjaa.
  Miten ihmeessä löydätte noin ihania kankaita? Hämmästykseni vain lisääntyy, kun monesti mainitsette, että kankaat ovat ihan Eurokankaasta. Olen niin monet kerrat lähtenyt EK:sta tyhjin käsin.

  VastaaPoista
 16. Kiitokset todella ihanasta ja kätevästä kirjasta! Kehuin juuri, miten kirjanne on osattu tehdä niin ompelijan näkökulmasta: kirjassa on upea ja inspiroiva kuvitus, mutta teko-ohjeet eivät jää ulkoasun jalkoihin. Ensimmäinen luomukseni, Riine, on nyt valmis ja löytyy täältä: http://topposvakka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 17. Kiitos ihanasta kirjasta. Minä en ole sitten kouluaikojen oikein uskaltanut edes ajatella ompelua, koska koulussa taitoni eivät todellakaan loistaneet. Nyt kuitenkin huomaan, että hiphei, osaan tehdä mekkoja Mekkotehtaan ohjeilla. Mekkoja syntyy yksi illassa (yössä) vauhdilla :-). Nyt on valmiina kaksi Katariinaa ja yksi Orelma.

  Aurinkoisia ajatuksia!

  VastaaPoista
 18. Ensimmäinen Alina on nyt (vihdoin) meillä valmis. Ja sääkin näyttää nyt alkavan olemaan siihen sopiva. Onnistuin suurentamaan kaavan kokoon 134 cm. Ja tein vanhasta lasten lakanasta. Yläosaan pääsi tilkkulaatikosta muutamia paloja. Oli yllättävän helppo mekko tehdä! Kiitos selkeistä ohjeista kirjassa.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä