Äidille ja tyttärelle

Me käytiin äsken jätskillä Kaivarissa ja muuten ollaan vietetty rauhallista kotipäivää. Nyt osa perheestä tuijottaa lumoutuneena telkkaria ja pääsin karkaamaan  koneelle;)

Ihastuin jouluisella pohjoisen reissullamme Ottobre-shopissa valkoruskeaan trikooseen. Ompelin siitä ensin itselleni tunikan Kirsikan huippuhyväksi todetulla kaavalla. Limppu halusi samanlaisen ja tein hänelle mukaillun version muokkaamalla Ottobre-lehden 3/12 Hoops-paidan tunikaksi. Näissä me ollaan nyt samisteltu jo tovi ja vielä pienimmälle neitoselle pitäisi kuulemma tehdä samanmoinen.


Kangas: Ottobre
Aikuisen mekon kaava: Kirsikka
Tytön mekon kaava: Ottobre 3/12 Hoops T-paita muokattuna mekoksi

Kiitokset kaikille ihanista kommenteistanne kirjapostaukseen. On ollut hienoa päästä näkemään ensimmäisiä Mekkotehdas-kirjan kaavoilla syntyneitä mekkoja:)

Ihanaa Äitienpäivää kaikille!
Terkuin Sunna
Kommentit

 1. Kauniita tunikoita! Ja hurjat kiitokset ihanasta kirjasta! Kaksi mekkoa on jo ommeltu ja viisi odottaa leikattuna ;) Ihan vähän koukussa...

  VastaaPoista
 2. Ihana kangas ja kivat tunikat! Täälläkin ollaan jo ommeltu mekkoja, lapsille kahdet ja lisää on tulossa:) Niin ihana tuo teidän kirja, kiitos siitä:)

  VastaaPoista
 3. Tuo on kyllä ihana kangas ja minäkin kiitän ihanasta kirjasta. Tänään sain sen lahjaksi ja ensimmäinen mekko on jo ommeltu =)

  VastaaPoista
 4. Todella kauniita!! Onko tuo Kirsikka-kaava siinä kirjassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kaavaa ei löydy kirjasta, vaan se on Kirsikan itselleen kehittelemä malli. Muutenkin kirjan mekot ovat yhtä aikuisten mekkomallia lukuunottamatta pienemmille tytöille:)

   Poista
 5. Ihanaista äitienpäiväiltaa! Ja ihania tunikoita. Ja ihana kirja... piti ostamani se itselleni äitienpäivälahjaksi (vaikka mulla ei ole edes sitä ompelukonetta) mutta en ole vielä ennättänyt kaupoille saakka. Jospa tulevalla viikolla ehtisin :)

  VastaaPoista
 6. Todella ihania molemmaiset! Ja välillä on hauska samistella. :)

  VastaaPoista
 7. Söpöltä näytätte! Huomiseen sitten! Vähänkö jänskää nähdä livenä! =)

  VastaaPoista
 8. Kerta muutkin ni mieki...tänään sain sen ihanan-elämäni ihanimman kirjan-ihminen joka ei ole koskaan lukenut yhtään kirjaa:nauttii kuvista,toivoo että kelit lämpeis ja pääsis mekkoilemaan! Ihanat äidit eli te ootte niin innostuneet tuosta kirjanteosta ja se siitä huokuu - käsillä tekeminen se on ...joka pitää mielen virkeänä!Päivä ilman tekstiiliä = mahdoton! ihanaa kevättä teille ja KIITOS! ja niin vielä...että jes jos ruotsalaisilla on kaikki ihanaa yleensä...niin meilläpä on MekkoTehdas, olen niin ylpeä teistä!!

  VastaaPoista
 9. Oli pakko tulla kiittelemään ja kehumaan. Sain Mekkotehdas kirjani eilen postista se on aivan mahtava ja saa sormet syyhyämään :)Osasin kyllä odottaakkin paljon mutta kuvat ja pikkujuttujen ompeluideat ja ne mekot huh.. ihan täydellinen pakkaus! Kiva nähdä myös näitä trikoo ompeluitakin, hauskat samisteluvaatteet!

  VastaaPoista
 10. Ihanat mekot ihanasta kankaasta molemmille :) Itse olen etsiskellyt itselleni sopivaa tunikan kaavaa ja tämä Kirsikka-tunika näyttää tosi hyvältä! Löytyykö tähän kaava jostain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Leena! Tätä kaavaa ei ole valitettavasti ainakaan toistaiseksi sarjottuna ja saatavilla. Toivottavasti löydät jonkin toisen kivan mallin ja pääset ompelupuuhiin:)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä