Pojan huoneen muutos


Potilas alkaa olla kunnossa ja tänään pääsimme jo hetkeksi luistelemaan. Aamupäivällä aurinkokin pilkisteli hetken aikaa, ennenkuin alkoi taas sataa lunta. 

Poika on ollut patjamajoituksessa alakerrassa toipuessaan taudistaan. Huoneen ollessa tyhjillään ja hiihtomareissumme peruunnuttua, keksin aloittaa huoneen uudistusprojektin. Huoneen ainut luonnonvalonlähde on kattoikkuna ja sekin on ollut jo tovin lumen peitossa.

Huoneen päätyseinä oli ennen tapetoitu tummanharmaalla, melkein mustalla, tapetilla. Pari päivää sitten aamupalapöydässä keksin, että nyt tapetti saa lähteä. Ideani sai aikaan epäuskoisia katseita ja mieheni sanoi, että jos näin tapahtuu, voin tapettia poistaessani toistaa mielessäni lausetta: Mieheni ei koskaan enää tapetoi, mieheni ei koskaan enää tapetoi.. 

Kaiken uhalla aloitin tapetin poiston. Huone valaistui sitä mukaa kuin vaalea seinä paljastui tapetin alta. Päätyseinä sai tapetinpoiston jälkeen pintaansa vaaleanharmaata maalia, samaa jota meillä on makuuhuoneenkin päätyseinässä. 


Huoneen muutos antoi minulle hyvän tekosyyn ommella taas lisää tyynyjä. Näissä tyynyissä on käytetty erilaisia sapluunatekniikoita ja melkein kaikki kankaat löytyivät valmiina omista kaapeista. 

Harmaaseen pellavatyynyyn aplikoin N-kirjaimen valkoisesta pellavasta. Mustaan tyynyyn painoin pojan syntymäajan kangasvärillä valmiin kirjainsapluunan avulla tuputellen. Beige pellavatyynyliina pelastettiin  tyynyliinojen jäähyhyllyltä ja kokeilin painaa siihen mustaa silhuettikuvaa pojastani, mutta kangasvärin tuhriinnuttua luulin jo peliä menetetyksi. Muistin kuitenkin, että minulla oli valmiiksi turkoosille kankaalle painettu silhuettikuva tallessa. Kangaspala peitti sopivasti tahriintuneen kohdan ja lopputulos on varmasti näin parempikin kuin alkuperäinen suunnitelmani.Tässä vielä laajempi kuvakulma, jossa etualalla näkyy työpisteeni. Vielä on paljon tehtävää, jotta toiseenkin suuntaan uskaltaa katsoa varsinkaan kameran linssin läpi;)

Kivaa keskiviikkoa kaikille:)
Sunna

Kommentit

 1. Kaunista!Selkeästi pojan oma tila,tyylikäs lapsen huone.Onko tuo pussilakana/päiväpeitto Marimekon?Sitä kangasta jota on taskumekossa?Muistatko sen nimeä?Aivan ihana,kävis vaikka mihin..

  VastaaPoista
 2. Todella kiva ja raikas pojan huone!

  VastaaPoista
 3. Tosi raikkaat värit. Tyynyt on tosi kivat. Itse en ole koskaan painanut mitään kangasväreillä. Toi syntymäaika-idea on tosi kiva. Hmm ehkä sitä voisi kokeilla Mytyn huoneeseen...

  VastaaPoista
 4. Ihana huone! Tosi valoisan ja rauhallisen näköinen ;)

  VastaaPoista
 5. Hienot tyynytuunaukset! Ihanan näköinen huone :)

  VastaaPoista
 6. eli on hyviäkin puolia...vaikka originaali suunnitelmat meni mönkään...ihanat tyynyt ja raikas huone - itsellä iskenyt just leikkihuoneen suhteen "mustan himo" se tekee niin terää!!!

  VastaaPoista
 7. Rimpsukaisa: Kangas on tosiaan Marimekon iloisen takin kangasta. En muista onko sillä olemassa jotain muuta nimeä, varmaankin:) Ostin sen reilu vuosi sitten Rovaniemeltä Napapiirin tehtaanmyymälästä. Sitä ei ole tehty myyntikankaaksi, mutta silloin tällöin saattaa löytyä kakkoslaatuisena. Ostin kangasta pari metriä ja päällystin sillä päiväpeton toisen puolen. Kangas on minustakin ihanaa ja harmittelen ettei sitä saa enää mistään:(

  VastaaPoista
 8. Raikasta, kotoisaa! Kuulin myös ettei uutta ihanaa kukkakuosia Marimekolta (se josta tulee haalarihousut ja tunikaa aikuiselle jne.) tehdä myyntikankaaksi lainkaan. Oih, se on niin mun mieleen!

  VastaaPoista
 9. On tosi kaunis ja levollinen huone! Vain sinulla voi riittää sisua repiä alas puoli vuotta sitten laitetut tapetit... Mutta lopputulos on kyllä hieno! Fanitan jälleen siluettitöitänne.

  VastaaPoista
 10. Todella hieno huone, valoisa raikas ja silti poikamainen! Tuossa teidän aamupalakeskustelussa on jotakin tuttua...Mä kans saan aina jotain tosi "luovia" ideoita ja mies sitten pyörittelee silmiään, mutta silti aina on aina lopulta tosi tyytyväinen kun homma on valmis :D

  VastaaPoista
 11. Kaunista. Ihania ideoita noissa tyynyissä. Tyylikäs huone!

  VastaaPoista
 12. Näyttääpä todella kivalta! Ja ihan erilaisesti sitten viime kesän :) Tykkään tooosi paljon noista tyynyistä - ja tunnelmasta kokonaisuudessaan!

  Hus pois kaikki pöpöt sieltä teiltä!!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä