Lunta ja lyhtyjä


Pohjoisen reissumme alkaa olla lopuillaan. Aamusella pakkaamme taas pesueemme autoon ja matka jatkuu kohti lakeuksia. 

Joka päivä olemme ulkoilleet, pulkkailleet ja kelkkailleet. Lapset ovat tehneet mummon kanssa hienoja revontulilyhtyjä. Tyhjiin maitotölkkeihin on laitettu vesiväreillä värjättyä vettä ja tölkit on jätetty ulos pakkaseen jäätymään. Jääpalikoista lapset ovat sitten saaneet sommitella mieleisiään lyhtyjä pihan kaunistukseksi.


Aloitin jo syksyllä virkatun peiton tekemisen ja haaveenani oli saada se jouluksi valmiiksi. Tämän toiveen hautasin taisteltuani aikani käsilaukkuni pohjalla sotkeentuneiden lankakerien kanssa työmatkoilla bussissa. Virkkausurakka ei edennyt myöskään nyt automatkalla pohjoiseen, koska unohdin kaamosajan ja pimeät korpitaipaleet.

Nyt kuitenkin suklaansyönnin lomassa olen saanut tilkkuja virkatuksi ja toiveikkaana ajattelen jo josko peitto valmistuisi ensi jouluksi. Vahingosta viisastuneena huomiselle automatkalle en myöskään lähde ilman otsalamppua;)

Virkkausvimmassani korjasin myös Limpun reikäiset villahousut virkkaamalla ja ompelemalla niihin afrikkalaisten kukkasten inspiroiman paikan. Samalla vihreällä langalla lisäsin lahkeisiin pituutta virkkaamalla niihin pari kierrosta kiinteitä silmukoita.

Iloista ja onnellista uutta vuotta kaikille blogimme lukijoille!
Sunna

Kommentit

 1. Oi ihanat jäälyhdyt! Meillä vettä sataa..
  Aivan suloisia nuo tilkkusi, värit ovat todella kauniit. Ja kiva idea tuo virkattu paikka.
  Oikein hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 2. Ihanaa värien ilotulitusta!

  Onnea uudelle vuodelle!

  VastaaPoista
 3. Ihanat värit!! Tuota lyhtyideaa olisikin kiva koittaa, kunhan vaan saadaan muutama pakkasaste tänne lounaaseenkin.
  Todella kaunis tuo peitto, miten noita ympyröitä virkataan? Olen tehnyt isoäidin neliöitä, mutta olisi kiva kokeilla muutakin:)

  Hyvää Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
 4. Hih, tuo otsalamppu onkin hyvä idea. Turvallista ajomatkaa ja hyvät uudet vuodet sinne koko poppoolle! Ps. Peitosta tulee kadehdittavan ihana!!

  VastaaPoista
 5. aivan huippu tuo lyhtyhommeli. taitaa mennä kokeiluun, kun saadaan pysyvät pakkaset!
  onnellista ja idearikasta vuotta. ideoistanne täällä nautin kovasti!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä