Siskosten syysasusteita

Ihanaa, että on taas viikonloppu. Meillä on ollut viime aikoina sellaiset hullut päivät ihan omasta takaa, ettei keltaisten kassien kansoittama kaupunki ole juurikaan vetänyt puoleensa.

Puuhaa olisi enemmän kuin ehtii tehdä. Keskeneräisiä projekteja lojuu ainakin joka toisessa nurkassa. Eilen sain valmiiksi jo pitempään tekeillä olleet säärystimet vanhemmalle tyttärelleni. Ohje säärystimiin löytyi Kotiliesi-lehdestä nro 16/2011.

Kovin kirsikanpunaiselta näyttävät syksyiset asumme ja asusteemme. Ninnillä (nuorimmaisellani) oli tänään päässään perinteinen saamelainen pienen tytön pitsilakki. Ompelin sen hänelle jo viime kesänä, mutta onneksi se mahtuu vielä ainakin tämän syksyn. Olen käyttänyt itsekin pienenä samanmallista lakkia, joka oli ahkuni (=isoäitini) tekemä.Olen useimmiten arkiaamuisin ehtinyt lähteä töihin, kun lapset pukeutuvat päivävaatteisiinsa. Kaikki kunnia miehelleni joka selviytyy aamu-urakasta koko kolmikon kanssa, mutta keskimmäisen asuvalinnat ja kampaukset ovat toisinaan varsin persoonallisia, kun haen häntä iltapäivällä hoidosta. Pinnejä on päässä puoli tusinaa, eikä juuri koskaan niitä vaatteita päällä, jotka olen valmiiksi kasaan laittanut. Hän on hyvin omatoiminen, mutta myöskin varsin omapäinen tyttönen, varsinkin kun on vaatteista kyse.

Ja voi mikä taistelu meillä taas olikaan hetki sitten, kun valitsimme vaatteita kaverin synttäreille. Onneksi uudet säärystimet sentään kelpasivat.

Lanka: Viking Alpaca silk (50% alpakkaa, 50% silkkiä)Iloista ja aurinkoista viikonloppua!
Sunna

Kommentit

 1. Ihania töitä sun koko blogi täynnä!:)

  VastaaPoista
 2. Mikäs sen ihanampaa kuin pieni toimelias ihminen joka tietää mitä tahtoo ja saa myös toteuttaa itseään!!! Ja pinnejä pitää olla just niin monta hiuksissa ku aamulla huvittaa sinne niitä nipsutella! :)

  Aivan ihana tuo saamelaishattu!!!

  -A-

  VastaaPoista
 3. Hattu on kyllä aivan ihana. Ja ihana ajatus että sulla on ollut samanlainen. Perinteet jatkuu. :)

  VastaaPoista
 4. Myssy on mitä suloisin ja säärystimetkin varsin herkut. Meilläkin taistellaan usein vaatteista, uskomatonta kuinka aikaisin se alkaa. kaikista vaikein osaa olla meidän 4½ wee. hän aloitti taistelut jo reilun vuoden ikäisenä ja jatkaa edelleen.

  VastaaPoista
 5. fif viuuuu! Teen niin samanlaiset säärystimet. Olen antanut jo periksi vaatteiden valinnassa. Niin kauan kuin ovat tilanteeseen sopivat, niin käyvät vaikka en itse ihan samanlaisia haluaisikaan:)

  VastaaPoista
 6. Saamelaislakki on todella ihana, persoonallinen. Meillä isompi tyttö myös aika omapäinen vaatteiden kanssa. Jos valitsen illalla valmiiksi vaatteet, niin varmasti eivät kelpaa aamulla. Itkua ja huutoa. Yleensä valitaankin vaatteet yhdessä valmiiksi ja päästään siten hyvin yhteisymmärrykseen. Aamulla ei tarvitse ainakaan vaatteiden takia kiukutella. Pienempi onneksi tyytyy vielä äidin valintoihin täysin (ainakin melkein ;) pomp de luxilla on muuten aivan hurmaavia vaatteita. Meillä muutama tunika, housuja ja pari haalaria. Ja tämän syksyn mallistossa olisi vaikka mitä. Mutta kun nyt ei tarvittaisi mitään...

  VastaaPoista
 7. Kadehdin saamelaislakkia, sopisi meidänkin neitihenkilölle. Ja säärystimet ajattelin jopa yrittää kutoa, vaikka viime aikoina olen ehtinyt tuskin mitään. Työelämään paluu on vienyt veronsa.

  Meillä tarkin pukeutuja on neljävee poikani, jolle usein ei äidin valinnat kelpaa. Nyt se itkee eteisessä, kun sen Vansit ovat pesukoneessa ja pitäisi laittaa jotkut muut kengät tilalle. Edes vanhemmat Vansit eivät kelpaa...

  anu

  VastaaPoista
 8. Oijoi, mäkin tykkään tuosta lakista ;) Nuo säärystimet on niiin kivan väriset ;D

  VastaaPoista
 9. Tosi kaunis tuo hattu, niin kauniit värit ja nauhat.
  Mukavia syyspäiviä!

  VastaaPoista
 10. Hattu on mielettömän söpö! Ja säärystimet niin nätit kanssa.. iloista syksyä! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä