Hattujuttu

Ihan on nolo olo, kun niin blogi kuin moni muukin tärkeä asia elämässä on jäänyt viime aikoina retuperälle.  Kirjoittelin tännekin jo pitkät pätkät tekemättömistä hommista. Siitä kuinka iltapäivällä raivaan töiden jälkeen aamuisia puurolautasia pöydästä ja availen koko päivän kiinni olleita verhoja. Pyyhin suurimman osan   vuodatuksistani ajatellen, että taitavat olla aika tuttuja juttuja monille.

Tänään heräsimme ihanaan aurinkoiseen aamuun ja kävimme Limpukan kanssa pikaisesti kuvailemassa talvivarustusta pihallamme. 

Olen jo usean vuoden ajan tilaillut perusvaatetta lapsille tanskalaiselta Pomp de lux-merkiltä. Tänä vuonna lisäsin tilaukseen hetken mielijohteesta myös talvihaalarin ja ajattelin selviäväni näin helposti talvivaatteiden hankinnasta. Haalarin saatuamme olimme molemmat siihen Limpun kanssa tyytyväisiä, mutta ongelmaksi muodostuivat asusteet. Haalarin väri on nimeltään dusty purple, mutta nimi on mielestäni jokseenkin harhaanjohtava ja väri muutenkin haastava. Mikään vanha pipo ei tuntunut siihen sopivan.

Otin haalarin mukaan lankakauppaan ja valitsemme yhdessä Kirsikan kanssa haalarin väriin sopivat langat. Malli pipoon löytyi toisesta lankakaupasta. Ohje löytyy Debbie blissin neulelehtisestä ja olen neulonut Limpun pipon ohjetta mukaellen. Syvensin pipon mallia virkkaamalla sen reunaan muutaman kerroksen kiinteitä silmukoita.   

Ohjeen huiviin löysin sattumalta Ravelrystä ja molemmat sekä pipo, että huivi ovat valmistuneet tällä viikolla, lähinnä työmatkoilla neuloessa. En taida olla pitkine puikkoineni bussissa se mieluisin vierustoveri;)

Haalari on Pomp de Luxin.


Pipo malli Debbie bliss 9 to 5/striped beret (Priima-lankakaupasta ostetusta neulekirjasesta.)
Lanka Rowan, Wool cotton. Lanka on ostettu Menitasta.
Huivissa on käytetty puikkoja kokoa 5 ja pipossa 3,5. 

Kiitokset minunkin puolestani kaikista saamistamme tunnustuksista. Ne todella lämmittävät mieltä!

Aurinkoista viikonloppua!
Sunna


Kommentit

 1. Ompa kaunis asusteetti!Hyvän mallinen näytää pipo olevan;ei mene silmille mutta peittää korvat.Kivasti vähän baskerimainen.

  VastaaPoista
 2. Ihan suotta ootte harmissanne bloginne puolesta, arki ottaa omansa ja sen muutkin ymmärtää...just eilen samaa raivailu-dilemmaa tilitin itsekkin :D...mistä sitä riittääkään ja päivitätte sillon kun on rakoa..
  huomasin tänään maininnan teistä "maalaisunelmia"lehdestä"...onnea vaan ahkeruus on huomattu! illanjatkoja vaan! ja söpöt on nuo uusimmat!

  VastaaPoista
 3. Kaunis tuli piposta. Ja nätti on haalarikin! Älä pistä haalaria sitten joskus kiertoon kysymättä minulta ;) Mitkä kengät Limpulla on? Kauniit!

  Oliko ne mun lähettämät housut sopivat Ninnille?

  Tsemppiä kiireisiin ja muihin juttuihin.

  VastaaPoista
 4. oi kun ihanan kaunista, kaikki!!! :))

  VastaaPoista
 5. Nätti haalari ja asusteet. Katselin itsekin talvihaalaria pojalle, mutta vielä en ole uskaltautunut tilaamaan. Vastaako haalari mielestäsi hyvin kokoaan? Asusteet meillä onneksi neuloo oma isoäitini, pitäisi itsekin varmaan ruveta harjoittelemaan. :)

  VastaaPoista
 6. Sinä se jaksat töiden ohella luoda kauniita vaatteita. Hienoa! Kiva seurata sitä aluetta täältä päin maailmaa. Paupa

  VastaaPoista
 7. Ihana haalari! Mitä vaatekokoa kuvan malli käyttää, ja minkä kokoinen on haalari? Pärjäisiköhän haalarilla pohjoisen pakkasilla..? :) -kyselyikä-

  VastaaPoista
 8. Kyselyikä: voin vastata sinulle tuosta kokoasiasta. Meillä on ihan samanlainen haalari. Neitimme on vajaat 110 cm pitkä ja haalari koossa 110-116 on aika reilu mutta kuitenkin semmoinen että sitä voi pitää päällä jo tänä talvenakin. Mielestäni haalari on aika ohut (ainakin kun vertaa edellisvuoden ticketin haalariin) mutta tarkoitus onkin laittaa sinne alle fleece- tai villahaalari.

  VastaaPoista
 9. Kiitos nettikauppavinkistä, kauniita ja kohtuuhintaisia vaatteita. Millaiset postikulut tilauksiin tulee? T:Katja

  VastaaPoista
 10. Minä voin vastata Katjalle postikuluista :) Eli 10e postikulut+2e käsittelykuluja, ei ollenkaan paha!

  Ihania on asusteet, ihailen kättesi jälkeä..kumpa olisin itsekin yhtä kärsivällinen ja ennen kaikkea taitava :)

  VastaaPoista
 11. Kiitos pikaisesta vastauksesta anonyymin uteluihin :) Kai se on tilaus tehtävä, oli niin nätin näköistä vaatetta.
  T:Katja

  VastaaPoista
 12. Katja jo ehti kysyä postikuluista :) On aivan ihania vaatteita tuossa nettikaupassa! Juuri tuollaisiin haluaisin tyttäreni pukea, mutta eihän kohta 7-v enää paljoa anna äidin päättää.

  Minna

  VastaaPoista
 13. Oioioioi, linkki tuohon nettikauppaan taisi koitua turmiokseni; löysin aivan liikaa ihastuttavia vaatteita neljälle prinsessalleni. Täytynee hankkia lisätienestejä jostakin ;D

  Bloginne on niiiin harkku!

  Kauniita syyspäiviä toivotellen,
  Henna

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä