Tyllihame kierrättäen

Vaikka vaiherikkaan kesän loppuminen ja töiden alkaminen loman jälkeen tuntuivatkin kuukausi sitten hieman haikeilta ja masentavilta ajatuksilta, on ihanaa huomata, että on tässä arjessa paljon hyvääkin.
Nyt kun vapaa-aikaa on paljon vähemmän, osaa siitä nauttiakin PAAALJOn enemmän.
Ihan tässä joutuu ihmettelemään, että huomenna tosiaan on taas perjantai!
Meillä on pitkästä aikaa luvassa hieman tavallisempi viikonloppu. Ei koko viikonlopun vieraita eikä itsekään olla lähdössä reissuun. Suunnitelmissa olisi hieman lasten kanssa ulkoilua, kirppistelyä, ompelua sekä ystävien tapaamisia. Ja ihan vaan oleilua...jos ehtii ;-)
Olen jo hetken etsiskellyt Monnille sopivaa tyllihametta, mutta kauppojen tarjonnassa on joko väärän värisiä, mallisia tai turhan hintavia. Viime viikolla eksyin eräälle itsepalvelukirppikselle ja silmiini osui alla oleva Seppälän nuorisomalliston (link) tyllihame, joka tarttui matkaani ja päätyi muokattavaksi.
 Alla kuvat ennen ja jälkeen.

 Vasemmalla alkuperäinen hame. Keskellä kuva ratkotusta vuorista, josta leikattuna pienempi hame. Luulin ottaneeni tylliversiosta vastaavan kuvan, mutten ollutkaan. Ja vasemmalla valmis pienempi hame. Hyödynsin alkuperäisen vyötärökaitaleen kaventamalla sitä toisesta sivusta. Ylijääneestä tyllistä tein helmarömpsyn saumakohtaan pienen römpsykaitaleen. Alkuperäisessä hameessa  kaksinkertaisen helmakaitaleen molemmat kerrokset olivat yhtäpitkät ja rullapäärmätyt. Leikkasin päällimmäisen helman korostaakseni hieman kerroksellisuutta ja saadakseni hieman kepeämpää ilmettä helmaan.
Hamonen syntyi ihanan nopeasti ja hymyilyttävään hintaan :). Kirppistely kannattaa!


Hameen kanssa puettuna itse tehty pipo, Noa Noan paita viime syksyltä ja tämän syksyn malliston kumisaappaat, Lindexin huivi sekä anopin neulomat säärystimet.

Ihan huippua! Meillä on taas uusia lukijoita, jotka toivotan tervetulleiksi! Ja kiitokset vanhoille lukijoille, että jaksatte ahkerasti käydä täällä <3

Kirsikka 

Kommentit

 1. Olen aina sanonut, että kivoimpia asioita alkavassa syksyssä on kerrospukeutuminen - ja tuossa alakuvassa sitä on nyt parhaimmillaan! :) Pidän niin kovasti syksyisistä asusteista ja pipoista. Siis aivan ihastuttava setti rimpsuineen ja säärystimineen!

  VastaaPoista
 2. Aivan upea hame, olet kyllä taitava, valmiiden vaatteiden muokkaus ei ole aina niitä helpoimpia, itsellä olis monta juttua joista jotain jalostamalla tulisi sitten pidettyäkin. Asukokonaisuuskin on niin kiva! :)

  VastaaPoista
 3. Uusi lukija ilmoittautuu. Olen aivan ihastunut blogiinne!

  Mistä saat näitä Noa Noan lastenvaatteita?

  VastaaPoista
 4. Ompas ihana hame, koko asu on ihana. Kuin myös täälläkin käsi nousee heiluen ylös "olen uusi lukija". Ihanat sivut teillä. :)

  VastaaPoista
 5. Ihana asu neidillä kuvassa! Hame on nättikuin sika pienenä =)

  Karoliinalle: Noa Noaa saa aiankin Lillis Boutique-nettiputiikista.

  VastaaPoista
 6. Tyylikäs kokonaisuus ! Säärystimet on ihan huipputrendikästä väriäkin! Itsellä aina syksyisin mietityttää, että tykkäiskö sinapinkeltaisesta vai ei ... Se on kiva väri , varsinkin jos osaa yhdistää persoonallisesti toisiin väreihin, kuten kuvasi on hyvä esimerkki.

  Kiva hame myös !

  VastaaPoista
 7. Hameesta tuli hieno, nätti asu :)

  VastaaPoista
 8. Todella kiva hame! Ja sulonen tyttönen. :o) Pipokin on päässyt tositoimiin, ihana on seki!

  VastaaPoista
 9. Ihana hame, tykkäisin tuollaisesta myös omille tylleröilleni! Niin ihana tyyli kokonaisuudessaan tyttöselläsi!

  VastaaPoista
 10. Ihana hame! Mekkotehdas onkin yksi suosikeistani. Ihania ja inspiroivia lastenvaatteita.

  VastaaPoista
 11. Mikä ihana look! Todella herkullinen!

  VastaaPoista
 12. Ihania, ihania!

  Blogissani on teille tunnustus:
  http://ahdintila.blogspot.com/2011/09/tunnustus.html

  VastaaPoista
 13. Vitsit että on kivan näköinrn ja värinen asu. Hamosesta tuli nätti, meilläkin tuollaiset röyhelöt ovat mieluisia ;)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä