Tyynyt


Sunna opasti minut viehättävään Kämppään alkukesästä, ja olin ihan myyty.
Minäkin ihastuin Bungaloviin.
Mukaani lähti nivaska pyyhkeitä, joista (ja hieman muistakin kankaista) syntyi sittemmin läjä tyynyjä.
Itseasiassa tyynytkin ovat, yhtä lukuunottamatta, olleet jo kuukauden päivät valmiina, mikä kertoo siitä, ettei täällä olla paljoa ruudun edessä istuskeltu. 
Kivaa puuhasteltavaa riittää ja nukkuminen tuntuu ajan haaskaukselta. 
Tai ainakin iltaisin tuntuu, ja aamulla sitten ehkä ei.

Kyllä. Seinällä oleva Ikean kehys on ilman kuvaa. On ollut jo muutaman kuukauden. Ystäväni jo mainitsi, että kehyksissä pidetään yleensä kuvia. Että onko tullut mieleen, heh. 
Minä se odottelen sitä täydellistä kuvaa...  Ajattelin laittaa vielä kuvat tereiden ompelusta, jos se vaikka olisi jollekulle ihan uusi juttu.
Tereeseen tarvitaan vinoon leikattua nauhaa (n. 4cm leveää) sekä nyöriä tai muuta vastaavaa "täytteeksi". Tässä esimerkissä käytin trikookudetta, sillä en löytänyt mistään nyöriä. Murr. Kude toimi ihan ok, mutta koska se ei ole ihan yhtä tasapaksua kuin nyöri on, ei tereestäkään tullut tasapaksua. Sitä ei kylläkään taida huomata muut kuin ompelijatar isse.

Ensin ommellaan tere kiinni toiseen tyynykappaleeseen. Vinonauha siis kaksin kerroin oikeat puolet päällepäin tyynykappaleen oikealle puolelle ja nyöri kulkemaan nauhan sisälle. Ompelin tereen vetoketjupaininjalalla, jotta sain ommeltuaa mahdollisimman läheltä nyöriä (tässä siis trikookudetta). 
Kulmien kohdalla tein pieniä aukileikkauksia, jotta tere kääntyi kauniimmin ja se oli myös helpompi ommella.
Tereen alku- ja loppupään ompelin hieman lomittain.
Tereen kiinnityksen jälkeen tyynyn voi ommella ihan normaalisti loppuun käyttäen kuitenkin normaalin paininjalan sijasta vetoketjupaininjalkaa.

Täytyy vielä kiittää teitä lukijoita, että olette hiljaisuudesta huolimatta jaksaneet käydä täällä kurkkimassa!
Tervetuloa myös uudet lukijamme!
Nyt nukkumaan, vaikkei vielä tahtoisikaan...

Kirsikka 

Kommentit

 1. Aivan upeat tyynyt ja isot kiitokset ohjeesta!!!

  VastaaPoista
 2. Hienot on tyynyt ja tereet tuo niihin upean lisän! Mukavaa, kun jaksoit kuvata ohjeenkin. Tosiaan tereet voisi tehdä trikoostakin tyynyihin.

  VastaaPoista
 3. Oi mitä kuvia! Ihanalta näyttää kertakaikkiaan ja kiitos tuosta tereen ohjeesta. Täytyykin kokeilla sitä pikimmiten..

  VastaaPoista
 4. Kiitos ohjeesta! Ja mikä ihana ovi-pöytä!! :)

  VastaaPoista
 5. ihania tyynyjä ja kaunis koti! Olet varmaan jossain postauksessa jo kirjoitellutkin että mistä kankaita hankit, mutta minua se kiinnostaisi paljon. Tiedän että eri kaupoista matkoilla tarttuu mukaan kaikenlaista, ja kierrätyskankaat erikseen, mutta jos tilaat jostain (varmaan ulkomailta) niin mistä?? Ovat niin ihania että.

  VastaaPoista
 6. Tuonne Kämppään on kyllä päästävä mahd pian;) Uuteen olkkariin täytyy alkaa ommella tyynynpäällisiä. Ihanat kuvat taas sulla:)

  VastaaPoista
 7. Ihania kuvia! Ja kauniita nuo tyynyt.

  VastaaPoista
 8. Tyynyt ovat ihania. Kiitoksia ohjeesta, täytyy laittaa korvan taakse ja kokeilla seuraavassa tyynyprojektissa :) Mukavia kesäpäiviä!

  VastaaPoista
 9. Voi ihanuus mitä tyynyjä, niin herkkuja. Kämppä on kyllä ihana kauppa, sieltä pitäisi aina saada useampi juttu mukaan :)

  Kiitos tereompeluohjeesta :)

  VastaaPoista
 10. Ihanat tyynyt ja tereet tekevät hienon viimesilauksen! Pitäisikin varata kaappiin nyöriä ihan sitä varten. Sitten kun innostus iskee, niin pitäisi olla kaikki tarvikkeet saatavilla. Teillä on kaunis olohuone ja tuo lattia on aivan mahtava!

  VastaaPoista
 11. Herkulliset tyynyt ja ihana koti!!!! Täh, täydellisitä kuvaa??? Sähän olet napannut miljoona täydellistä kuvaa jo!

  VastaaPoista
 12. Upeat tyynyt ja kiitos tuhannesti ohjeesta. Minulle tulee huomenna uusi ompelukone ja mielessä olikin mekkojen ja tyynyjen teko, tässä tulikin hyvä vinkki:)

  VastaaPoista
 13. Hei, ihan vahingossa törmäsin tänne ja sitten vierähtikin piiiitkä tovi....aivan ihanaa katsottavaa ja luettavaa.
  Minun omat lapset ovat jo isoja (siis aikuisia), mutta ihan samaa mekkotehtailua harrastin minäkin aikoinaan ja kaapit pursuavat edelleen kankaista. Ja voi mitä aarteita ovatkaan ne 1970-luvun kangaspalat, jotka ovat kaappien perukoilla viettäneet hiljaiseloa.

  Aurinkoisia päiviä teille molemmille,
  t. uusi vakkarilukija

  VastaaPoista
 14. huva huva huva huva...ihqut päälliset! ja tosiaan ihana koti...voisin vaikka tulla kylään ;)

  VastaaPoista
 15. Moi! Siis aivan mielettömän hienoja kuvia - taas! Tosi ihania tyynyjä, ja kiitos tuhannesti ohjeesta! Olenkin miettinyt, miten tuo tehdään.

  Mukavaa heinäkuun jatkoa ja ompeluintoa! :)

  -Lisa

  VastaaPoista
 16. Ensalkuun kiitoset kaikille kommentoijille kauniista sanoistanne!
  No onpas KIVA kuulla, että tereohjeella oli tarvitsijoitakin! Yritän vastaisuudessakin väsäillä pieniä ohjeita, kun sellaisen tarve tulee kohdalle.

  Sannan: Juurikin noiden luettelemiesi vaihtoehtojen lisäksi olen kerran elämässäni tilannut ulkomailta ja kauppa oli Volksfaden. Ahkera Eurokankaan palalaareilla käyminen (n. kerran viikossa) palkitsee. Nämä tyynykankaat ovat sekoitus Bungalov-pyyhkeitä (Kämppä ainakin myy näitä Helsingissä), kierrätyskankaita ja palalöytöjä EK:sta. Ohjeessa oleva terenauha on tuolta Volksfadenilta.

  Mari: Suosittelen käymään pikapikaa:) Käväisin siellä juuri tänään ja tein alesta löytöjä, jee!

  Marleena: Mukavia kesäpäiviä myös sinne!

  Kirsikka: Olen tullut siihen tulokseen, että mun spontaanilla luonteella materiaalivarastoja on vaan oltava, vaikka niitä on rasittavaa säilytellä. Juurikin inspiraation iskiessä sitä nyöriä ON LÖYDYTTÄVÄ!!

  Pampuliina: Nautinnollisia hetkiä uuden ompelukoneen parissa!

  Anonyymi: Tervetuloa uudelle lukijalle! Mukava kuulla, että meitä seurailee muutkin, kuin pienten lasten äidit :)Ja aurinkoisia päiviä sinnekin!

  Lisa: Mukavaa kesänjatkoa sinnekin!

  VastaaPoista
 17. Täällä vakkarifani E taas ihastelee ja harmittelee, kun adjektiivit loppuvat kesken. Kotisi on ihana ja tyynyt samoin. Ompeluohjeet ovat ihan parasta!

  VastaaPoista
 18. Enpäs olekaan ajatellut, että tereen voi tehdä noinkin. Kiitos ohjeesta! Kauniita tyynyjä muuten.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä