Sadepäivän askareita


Sade on lakannut ja lapset ovat parhaillaan täyttämässä puhallettavaa uima-allasta pihalla, vaikka ei tuo sää nyt ihan niin lämpimältä sentään vaikuta. 

Olemme möllöttäneet sisällä koko päivän ja katsoneet Marikkia DVD:ltä luvattoman monta kertaa uudestaan ja uudestaan. Itse innostuin siinä samalla leikkelemään tilkkuja Limpun uutta tilkkupeittoa varten. Kankaiden valitseminen on ihanan inspiroivaa puuhaa, mutta leikkuu meinaa käydä hermoille, kun en ole saanut hankituksi sitä kuulemma kovin kätevää leikkuualustaa. 

Tilasin jo aiemmin keväällä Etsystä ihanat paperinuket, jotka sain vihdoin kehystetyksi. Olen suunnitellut laittavani ne seinälle ompelupöydän päälle.En malta heittää pois pienimpiä palojakaan suosikkikankaistani ja tilkkusäkkiäni vajentaakseni aloitin tilkkutäkin tekemisen. Näin muistot suosikkimekoista säilyvät, vaikka itse mekko jäisikin pieneksi ja siirtyisi seuraavalle käyttäjälle.

Äitini on ollut meillä käymässä ja lapset askartelivat mummon kanssa kameroita tilitikkurasioista. Tulitikkurasia  on päällystetty tapetin palalla. Laatikko on poistettu ja rasian molempien puolien läpi on vedetty lanka, jonka toisessa päässä on nappi. Sen jälkeen laatikko on työnnetty takaisin paikalleen. Laatikkoon voi piirtää kuvia vaikka perheenjäsenistä. 

Äitini on askarrellut tällaisia kameroita jo omassa lapsuudessaan oman äitinsä kanssa ja muisten ne hyvin myös omasta lapsuudestani. Yksinkertainen idea ja toimii ainakin meidän villipedoille! 
 


Narusta vedettäessä laatikko nousee ylös ja valokuvattavan kuva nousee esiin. Ihan kuin polaroid-kamera, vai  mitä :)

Tässä Limpun ottama kuva minusta.

Leppoista ja lämpöistä viikonloppua toivotellen 
Sunna


Kommentit

 1. Mulla on vähän sama juttu noiden tilkkujen kanssa. Niitä on ihan liikaa, mutta mitään en raaski pois heittää. Toi kamerajuttu on kiva idea. Teillä taitaa kätevyys kulkea suvussa. :)

  VastaaPoista
 2. Tekeminen kulkee teillä selvästi monessa sukupolvessa. Mainio tuo mummon polaroidi, kerrohan terveisiä!
  E

  VastaaPoista
 3. Hauska kyllä tuo kamera-idea, täytyy lasten kans kokeilla:)

  VastaaPoista
 4. Ihana tuo kameraidea! Ja niin kauniita nuo paperinuket!

  VastaaPoista
 5. Ai että on herkulisen näköisiä kangaspaloja, tulee varmasti mahtava peitto. Uusi työpöytä on just hieno ja kivalta näyttää muutenkin työhuoneessa. Tilkkutyynyt houkuttelevia, tahtoo kans! Pitkät automatkathan ovat suorastaan juhlaa, kun saa kerrankin rauhassa neuloa tuntitokulla, hih ;) Ja kauniita olivat myös neulokset, itsellekin jotain sellaista halajan.

  VastaaPoista
 6. ...tilkku-ompelu on mukavaa, itelle kävi just niin kun olevinaan aloin vajuttaa kankaita...niin en raskinu edes niitä jäljelle jääneitä tilkkuja heittää pois...koska niistäkin voi olevinaan tehdä vielä jotain..nukenpeittoja-ko?

  VastaaPoista
 7. Olen ihan kade noista paperinukkekuvista ;-) Ja toi kameraidea, ihana! Askartelu on kivaa! Ja kaikki edellisessä päivityksessäkin on ihanaa, niin kuin olet jo kuullutkin...toistelen täällä iteäni ;-)

  VastaaPoista
 8. Tosi kivat nuo paerinukkekuvat!! :)

  VastaaPoista
 9. Oi miten upea kameraidea! Tämä täytyy testata heti!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä