Playsuit

Olen jo pitkään haaveillut tyttärelleni sellaista haalariasua. 
En ole kuitenkaan uskaltautunut ostamaan sellaisia, sillä esim. tekemäni haaremihousut ovat jääneet meillä tyystin käyttämättä. 
Niin kuin pelkäsin. 
Kaikista kaksilahkeisista vaatekappaleista on käyty pitkät keskustelut, 
ja niistä vain osa farkuista kelpaa jalkaan.
Noh. Olimme kuitenkin viime viikolla Lindexillä ja tyttäreni ihastuikin sellaiseen söpöön ohutfarkkuiseen haalariasuun. Se oli niiin söpö.
 En kuitenkaan langennut, vaan sorruin taas lauseeseen: "Äiti tekee sinulle tuollaiset." Kumpi lie parempi...?

Himotuksenani on siis tehdä jostain ohuesta batistista sellainen ihanan pussittava haalari.
 Koska halusin kuitenkin lähteä liikkeelle helpommasta, valitsin trikoon ja hyvin yksinkertaisen mallin.
Valmista kaavaa ei ollut.
 Yläkappaleeseen sellaista ei juuri tarvittukaan, sillä otin hieman mallia jostain tyttäreni topista lähinnä pituuden ja leveyden osalta. Etu- ja takakappaleet ovat symmetriset ja levenevät hieman ylhäältä alaspäin.Pituus saa olla lantiolle saakka. 
Housuosan haaraosan mallin otin vanhoista rikkinäisistä legginseistä. Levensin kappaleita alkuperäisestä sen verran, että housuosan yläreuna tuli saman levyiseksi kuin yläosan alareuna. Madalsin housuosan lantiota ainakin resorin leveyden verran. Resori on tietysti kireämpi kuin housuosa ja yläosa.
Ymmärtääköhän tästä mitään...?
Katkaat löytyivät varastoistani ja ovat hankittu joskus Eurokankaasta.
Me ollaan täällä ihan hyttysten syömiä, sillä juhannus juhlittiin mökillä Keski-Suomessa. Pienin taisi saada käsiinsä myös jonkin sortin järvisyyhyn. Voi sitä kiukkua ja harmistusta.
Oma koti kullan kallis ja silleen.

Aurinko paistakoon kaikille tällä viikolla!!

Kirsikka 

Kommentit

 1. aivan mielettömän ihana! Onneksi et ostanut vaan teit itse! Miljoona kertaa hienompi ja vielä uniikki!

  VastaaPoista
 2. Vau! Toi on ihan mahtava! Mä vähän toivoin, että kerrot tuolle olevan kaavankin jossain, mutta eiköhän noilla ohjeillasi ompele ilman kaavojakin (minäkin siis). Eipä se nyt niin kummoinen ole, noin niinkuin kaavamielessä, tuo tekemäsi on makee!

  VastaaPoista
 3. Tosi kivan näköinen. Ja varmasti mukava päälläkin. Toivottavasti M ottaa haalriasun kunnolla käyttöönkin ;D

  VastaaPoista
 4. Aivan mahtava! Tosi kiva malli ja ihanat värit. Ja minä ainakin tajusin tuon selityksen. :) Ihanat poseeraukset teidän neitokaisella! :)

  VastaaPoista
 5. No tosi kivat tuli. Meillä on ihan samaa ongelmaa. Itse olen ihastellut myös kaupassa ja miettinyt, jos tekisin. Pelkään samoin, että jää käyttämättä. Tosin meillä tyttö on innostunut nyt kaikista naruolkaimisista ("niinku aluspaita se yläosa...) eli siinä mielessä voisi tälläinen malli voisi tulla suosioon.

  VastaaPoista
 6. Ihanat haalarit ja kangas,,ohje oli selkeä :)

  VastaaPoista
 7. Ihana! Kätevän mallinen,ei varmaan ois vaikea säveltää itse tuohon kaavaa... Mites pisulla käynti ;) ?

  VastaaPoista
 8. Ei sillä, että teidän käsityöpajassa kaivataan valmiita kaavoja :), kun itse kaavoittamalla saatte aikaan vaikka mitä ihanuuksia, mutta ainakin uusimmassa Ottobre-lehdessä oli ihana pussilahkeisen shortsihaalarin kaava.

  Tosi söpö haalari söpöllä pikkuneidillä!

  VastaaPoista
 9. Kiitokset ihanaiset kommenteistanne! Äidin iloksi haalariasu on ollut ihan hittituote ja hellekelien paras vaate. Ja pisulla käynnin aikana haalari lojuu kaikkinensa nilkoissa ;-) Kokeilkaahan ihmeessä!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä