Uusi suosikkihame

Pieni tervehdys näin pitkäperjantai-iltana. Meillä on päivä mennyt hyvin rauhallisissa merkeissä kotosalla. Lapset ovat olleet tällä viikolla vuorotellen flunssan kourissa. Nyt on vanhimmaisen vuoro sairastaa. Kuinka se onkaan vuodesta toiseen niin vaikeaa pukeutua oikein kevätsäällä.

Vielä viime viikonloppuna levittelimme lumia pienellä pihallamme. Nyt kaikki lumi on sulanut pois ja krookukset kukkivat. Patiolla oli tänään hetkittäin niin lämmin, että olisi tehnyt mieli esitellä kalpeita käsivarsiaan auringolle.

Ompelupöydälläni on jo pitemmän aikaa ollut Ottobre-lehti, jossa on kiva yksinkertaisen hameen kaava. Tällä viikolla Eurokankaassa käydessäni löysin värikkään kankaan, jonka nähtyäni tiesin heti haluavani ommella siitä hameen Limpulle. Hame valmistui eilen ja se on ollut siitä lähtien käytössä. Tykkään siitä itsekin kovasti ja tällä kaavalla tulen varmasti tehtailemaan yhden jos toisenkin kesähamosen. (Jouduin hieman kaventamaan kaavaa Limppua varten ja lisäsin siihen sivuille kiristysmahdollisuuden lisäämään hameen istuvuutta ja käyttöikää.)

Olemme saaneet lukijaltamme toiveen antaa vinkkejä ja linkkejä käyttämistämme kaavoista ja ohjeista. Näin pyrimme tekemäänkin, aina kun se vain on mahdollista. Limpun uuteen hameeseen löytyy siis kaava Ottobre-lehdestä. Lehteä voi kysellä kirjastosta tai tilata Ottobre-shopista, jossa myydään vanhempiakin irtonumeroita.

Kaava: Ottobre 1/2010, Garden flowers hame
Kangas: Eurokangas

Auringon mentyä pilveen oli päälle napattava lämmikettä. Limpulla päällä oleva neule on ollut jo toista talvea käytössä, enkä löytänyt yhtäkkiä ohjeen tietoja. Eli jos joku sattuu innostumaan kyseisestä mallista, voin sen yrittää etsiä:)

Huomenna suuntaamme heti aamusta K-Rautaan ja toivottavasti pääsen pian raportoimaan leikkimökin rakennussuunnitelmien muuttumisesta vihdoin todeksi!

Ihania lämpöisiä pääsiäispäiviä!
Sunna

P.S. Arvontaankin ehtii vielä osallistua:)

EDIT: Neuleen ohje löytyy Sandnesgarnin mix barn, 0902 barn-lehtisestä, jota kannattaa kysellä hyvinvarustetuista lankaliikkeistä. Kivaa, että niin moni ilmaisi neulontainnokkuutensa. Taidan itsekin hipsiä nyt pihalle aurinkoon lankoineni ja puikkoineni:)

Kommentit

 1. Hameesta tuli kyllä todella hieno ja niin reippaan värinen. Tahdon myös tuon kaavan! Hmmm...täällä kuullaan ERITTÄIN suurella mielenkiinnolla leikkimökkisuunnitelmista!!!

  VastaaPoista
 2. Hieno hame, mutta kiinnostaa toki neulojaa tuo villatakkikin. Eli jos sattuu tulemaan ohje vastaan, niin pistä ilmeessä julki.

  -Paula

  VastaaPoista
 3. Voi, miten suloinen hame! Kiitos kaavavinkistä, täytyy kaivaa tuo lehti esiin...

  VastaaPoista
 4. Hei! Olisin myös kiinnostunut neuletakin ohjeesta :)

  Ihastuttavia ompeluksia täällä!

  VastaaPoista
 5. Kiva hame tuo on. Täytyy varmaan toteuttaa itsekin.
  Minäkin olen kiinnostunut tuosta neuletakin ohjeesta. On ehkä yksi suloisimmista mitä olen nähnyt.

  VastaaPoista
 6. Kiitos hameen kaavavinkistä. Ottobre löytyykin omasta hyllystä, joten olipa kiva nähdä toteutus täällä. Ja villatakin neuleohje kiinnostaa minuakin. Olen neulonut samantyylisen tyttärelleni, mutta tuo on kyllä niin kiva, että voisin tehdä toisen tällä mallilla. :-)

  VastaaPoista
 7. Tosi kiva hame, kangas aivan ihana. Muutama kesähamonen voisi olla ihan hyvä lisä meidäkin tyllerön kaappin. Voi, leikkimökkiprojekti kuulostaa kivalta. Toivottavasti meilläkin sellainen edessä vuoden päästä.

  VastaaPoista
 8. IHANA neuletakki! Sellainen täytyy saada! Kiitos ohjevinkistä :)

  VastaaPoista
 9. Hello,
  I'm writing from Sevilla, in Spain, very far from you.
  I like your blog very much, but automatic translation isn't very good. So, I can't copy your patterns but I like to have some ideas looking at photos.
  I want to ask you a favour. Could you tell me how to make the open sweater your sister is wearing? Do you start kitting from the top or from the bottom? Do you use circle needles or not? I would be very happy if I could knitte any of the sweater in your pages for my sister of 7.
  Best wishes from Sevilla, Spain.
  EVA

  VastaaPoista
 10. Tunnustus teille löytyy blogistani! :)

  VastaaPoista
 11. Hei ihastuin tähän blogin tunnelmaan välittömästi kun äiti sattu vinkkaamaan ! Terkkuja Moonalle jos vaikka vielä muistais kesän tuolta parin vuoden takaa ! :)

  VastaaPoista
 12. Ihastuttava blogi ja ihastuttavia mekkoja, lueskelen :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä