Henkareita

Juhlistamme on ehtinyt vierähtää jo tovi, vaikka vasta nyt sain raivatuksi jäätelökioskin pois olohuoneemme nurkasta.

Olen päässyt kurkistamaan työelämään muutaman intensiivisen päivän ajaksi äitini oltua lastenhoitoapuna. Kiireisestä jaksosta johtuen ompelukset ovat siis jääneet aika vähiin ja nyt olisikin taas uutta intoa ja ideoita toteutettavaksi.

Hankimme Kirsikan kanssa vastikään lastenvaateliikkeessä tarpeettomiksi jääneet vaaterekit ompeluksiamme varten. Asetellessani mekkosia rekille huomasin, että meiltä puuttuu kivoja pieniä henkareita.

Olin alkuviikosta äitini kanssa kaupunkikierroksella ja poikkesimme erääseen toiseen lastenvaateliikkeeseen. Olin juuri sanonut äidilleni, että täytyy muistaa käydä ostamassa henkareita ennen kotiin lähtöä, kun huomasin lastenvaateliikkeen lattialla kopan, josta sai ottaa käytöstä poistettuja pieniä puisia henkareita ilmaiseksi mukaansa. Mikä sattuma:)

Samaisella kaupunkireissulla hain Sinellistä kankaalle soveltuvaa leimasinväriä ja aloitin jo samana iltana henkareiden päällystysoperaation.

Valitsin henkareihin kivoja kankaita tilkkupussistani ja painoin mekkotehdas-tekstin kirjainleimasimilla kankaalle. Kiinnitin värin silittämällä ja ompelin palasen henkarin päällyskankaaseen. Väliin laitoin vielä kerroksen vanulevyä. Valmiiden henkareiden koristukseksi virkkasin pieniä ja suurempia kukkasia. Innostuin niin henkariprojektistani, että pikkuhenkarit ovat nyt taas lopussa ja ompelupöydälläni on pino valmiiksi painettuja tekstejä mm. lastennimillä.


Henkarilla roikkuva toppi on valmistunut jo viime vuoden puolella, mutta jäänyt silloin kuvaamatta. Kangas on Tildaa Sinooperista.


Jäätelökioskimme jäi juhlahumussa vähäiselle kuvaukselle ja erään lukijamme toiveesta otin siitä vielä muutaman lisäkuvan, jotta mahdollisimman moni päivänsankari pääsisi tulevaisuudessa nauttimaan ihanista jätskihetkistä:)

Kioskin kyltti on paperilla päällystetty kenkälaatikon kansi. Viirinauhan kankaat löytyivät tilkkupussistani.

Kioskin runko on tehty puusta ja alaosan suojana on kangasverho.

Tästä sivukuvasta voi ehkä hahmottaa hiukkasen kioskin tukirakennetta. Kioski on siis taitettavissa littanaksi levyksi säilyttämistä varten. Viimeisin tukirakenne on kuvassa vielä ilman valkoista maalikerrosta.

Lempeän lämpöisiä kevätpäiviä toivotellen
Sunna

Kommentit

 1. Aivan hurmaavan kauniit henkarit!

  En tiedä oliko teitä jo haastettu mukaan ompeluhaasteeseen, mutta nyt ainakin on :) Tervetuloa kurkkaamaan blogiini!

  VastaaPoista
 2. Ihania, kyllä kelpaa mekkosia ripustella. Kuin piste i:n päälle.

  VastaaPoista
 3. Kiitos jäätelökioskin kuvista:) Nyt pääsen toteuttamaan kioskia tyttöni juhliin,menestys on taattu :)

  PS:Aivan ihania hengareita :)

  VastaaPoista
 4. Henkarit ovat ihan syötäviä! Ja myös käytännöllisiä, koska kangas estää mekkojen liukumisen pois henkareilta. Tämä on meillä jatkuva ongelma; mekot makaavat kaapin pohjalle tippuneina.
  t. E

  VastaaPoista
 5. ihanuushenkarit! ja tosi kiva tuo tekstijuttu niissä, mistähän löytäisi noita kirjainleimasimia?

  muutenkin tämä blogi saa aina aikaan ihastelun huokauksia :) kuvat ja tunnelmat niin keveitä ja valoisia, ja mekot, tietysti. :)
  jäätelökioskikin oli upea! meillä kesällä synttäreitä niin tuo pitää kyllä pitää mielessä.

  VastaaPoista
 6. Suloiset, ihanat henkarit!
  Ja tuo sadetakki on aivan upea. :)

  VastaaPoista
 7. Kiva toi kiska! :) Kiitos idea vinkistä!!

  Suloisia henkareita! ♥


  t. Pienilintu

  VastaaPoista
 8. Ihania henkareita tosi hyvä idea ja ihana jäätelö kioski:)

  VastaaPoista
 9. Tupla WAU! Ihania henkareita. Ei, vaan kauniita henkareita! Aivan ihana idea! Ja mekotkin pysyvät varmaan paremmin noilla henkareilla.
  Ja tuo jäätelökioski! Namskis!

  VastaaPoista
 10. Selman luota löysin tänne ja VAU, mikä blogi! Jään innolla seuraamaan, niin ihanaa värileikkiä, että oksat pois!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä