Haasteeseen

Saimme Tikbumsan, Sinisiä Unelmia ja Selia by Riikan blogeista hauskan ompeluhaasteen, johon haluamme innolla osallistua.Haasteessa tehtävänantona oli esitellä jokin tärkeä tai mieluinen käsityötarvike.

Sunna:
En osannut valita vain yhtä, joten tässä tulee kolme:)
Ompelunurkkaukseni laatikosto on silmäteräni. Laatikosto on löytö mieheni isovanhempien kellarista. Se on palvellut aikoinaan mummin kaupan laatikostona ja nyt kunnostuksen jälkeen säilytän siellä ompelutarvikkeitani. Vaikka meillä muuten paikat ovat yleensä huiskin haiskin, pitsit ja nauhat ovat nyt siististi omissa laatikoissaan:)Toinen minulle mieluinen ompelutarvike on tämä neulatyyny. Ostin sen viime jouluna itselleni joululahjaksi naistenmessuilta ja se on sekä kätevä, että kaunis. Lautasen pohjassa lukee Lankalikka, joten se lienee tekijän nimi:).


Viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä ihana neulakotani. Neulakodan voi kiinnittää vyölle ja säilyttää siinä tarkeitä ompeluvälineitään. Saimme tämän perinteisen saamelaisen neulakodan häälahjaksi siskoltani. Neulakota on sisareni tekemä ja siinä on käytetty materiaaleina hopeaa, poronluuta, sisnanahkaa ja sisällä olevassa osassa verkaa.

Tarkkasilmäiset saattavat huomata, että häistä on vierähtänyt tovi, kun hopeat ovat tummuneet niin, että ei meinannut puhdistusliinakaan auttaa;).

Kirsikka:
Minulle mieluinen käsityötarvike, jota ilman luulin todellakin pärjääväni, on äidiltäni saama (tilkkutyö)leikkuri. En tiedä sen virallista nimeä, mutta yhdistin aikaisemmin tämän välineen pelkästään tilkkutöihin.
Noh, en ole käyttänyt sitä laisinkaan tilkkutöihin, vaan kaikkeen muuhun.
Olen ollut oikein ihmeissäni, miten paljon leikkuri on ollut käytössä,
sillä otin sen epäileväisenä vastaan pari vuotta sitten.
Teen leikkurilla kaikki vinokantit, trikoovaatteiden resorit ja kaikki mahdolliset kanttiset kappaleet, joita ei ole mahdollista tai en halua repiä langansuuntaisesti.
Ihana kapistus, josta en enää luopuisi!


Tikbumsan Sani toivoi myös kuvia ompeluhuoneesta.
"Ompeluhuoneeni" sijaitsee tällä hetkellä ns. ruokailuhuoneessa, josta tulee tulevaisuudessa keittiö. Tämän hetkisestä keittiöstä tulee sitten joskus ihka oikea ompeluhuone, jippii.
Tällä hetkellä ruokailuhuoneessa ompelukoneet kankaineen, lankoineen ja muine materiaaleineen ovat levällänsä. Huoh.
Kuvassa näkyvä senkki on täynnä ompelutarvikkeitani ja ovat sinne päässeet pinoon myös kauneimmat kankaani. Kuva on otettu tyttäreni syntymäpäivillä, joten senkin päällys ei ole normaaliolosuhteissa noin siisti.
Huone on pääsääntöisesti remontoimaton ja kalusteistakin osa menee vaihtoon tulevaisuudessa, joten se ei kestä enempää kuvaamista...


Uusin kapistus ompeluhuoneessani on tämä valkoinen rekki, jonka ostin hiljattain ja josta Sunna mainitsikin edellisessä päivityksessään. Kuva on otettu olohuoneen puolella,
sillä ruokailuhuoneessa en saa otetuksi mieleisiä kuvia.
Rekille asettelen sekä valmiita, että keskeneräisiä tuotoksia. Lähinnä mekko-sellaisia. Saattaa olla, että tämä rekki päätyy jossain vaiheessa lastenhuoneeseen.


Laitamme haasteen eteenpäin seuraaville:
Cutie
Jääkarhumaa
Kaunis pieni elämä
Nova Melina
Rimpsukaisa

Ja lopuksi tähän vielä linkitys kivaan arvontaan, joka on Jääkarhumaa-blogissa. Blogi on muutes aika uusi ja siellä on kaikkea kivaa ja kaunista, lähinnä käsitöitä kierrätysmateriaaleista, sekä ihanan vanhan talon kunnostusta ja sisustamista persoonallisella tavalla. Käykääpä kurkkaamassa!Kauniita unia toivottavat
Sunna ja Kirsikka

Kommentit

 1. Hauska postaus -- kiitos tästä(kin). Nuppineulatyynykupponen on sievä, itse olen tehnyt Paapiin ohjeilla vanhasta säilyketölkistä. :)

  ♥ Pienilintu

  VastaaPoista
 2. Ihana lokerikko, itselläni on vastaavassa hommassa ikean minilaatikosto joka ei ole yhtään noin soma.
  Oma suosikki käsityötarvikkeeni on (jonkun tekemä) sormusnuppineulatyyny. se on aivan uskomattoman näppärä ja siihen mahtuu järjetön määrä neuloja. Tuo sinun kahvikuppisi on kyllä söpö!

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus, minustakin. Ompelutarvikkeiden siistiä säilömistä opiskelen aina muilta.

  Oletkos kokeillut hopeanpuhdistukseen vettä, alumiinifoliota ja suolaa?

  Eli astia vuorataan foliolla, täytetään vedellä ja mukaan suolaa, hopean puhdistuu anodi-katodi -periaatteella.

  VastaaPoista
 4. Nää on niin kivoja nää haastepostaukset :)
  Toi lipasto on upea!!
  Minulle ihan outo juttu tuollainen neulakota, mites se niin ku käytännös "toimii"?! :)

  VastaaPoista
 5. Työkaluissa saa näkyä elämän jäljet :-)! Ne on kauniita!
  T.Elsku

  VastaaPoista
 6. Ai että on ihania noi säilytysjutut! Tuollaisia aarteita kun löytäisi helpommin...

  VastaaPoista
 7. Ompelunurkkauksen laatikosto on aivan ihana!!!:) Kivoja juttuja sinulle, täällä on vierähtänyt jo aika monta minuuttia koneella lukiessa juttujasi. Kiitokset siis, sairaslomapäivän piristyksestä. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä