Vielä on talvea jäljellä...

...vielä tulee kylmiä päiviä. Hrrrr.
Niitä on kyllä ollut riittämiin tällä lomalla.
Pikaisesti on ulkoiltu ja sisällä istuttu. Senkin edestä kyläilty sukulaisilla ja hyvillä ystävillä <3.
Tänään palattiin Tuurin kyläkaupan ja Triteks Oy:n kautta kotio. Mukaan välietapeilta lähti kangasta, kangasta ja kangasta. Osaankohan enää mitään muuta ostaakaan...? Hups. 

Neulominen on mitä parasta matkapuuhaa.
Matkustaminen autossa sujuu joutuisammin, jos käsissä on jokin tarpeeksi helppo neulomus.
Päätin tikuta vielä parit neuleet tytölle. Hän kun ei jostain syystä huoli kaulaliinaa, niin nyt kokeillaan peittää kaula kaulurilla. Sille täytyi tietysti tehdä kaveriksi sopiva pipo.

 Lanka on Drops Design:in Merino Extra Fine (100% Merino Wool Superwash) Tikata Oy:stä.
Ihanan pehmoista.
Pipo on omasta päästä, keksitty siis. Pohdin kovasti sen osittaista purkamista, sillä piposta tuli vähän liian suuri ja kavennukset olivat liian harvakseltaan kun olin kavennelut liian aikaisin. Toteutin purkamisen sitten kotimatkalla ja nyt se on paljon parempi. Kuvat on otettu ennen purkutöitä.

Kaulurin ohjeen löysin Ullaneuleen sivuilta. Toteutus hieman muunneltu.

Jotain muutakin on syntynyt loman aikana, ja vielä on lomaa myös jäljellä kässyjen tekemiseen (ja paljon muuhunkin), mutta niistä sitten myöhemmin lisää :).

Olemme saaneet taas tunnustuksia! Tässä molempien mekkotehtailijoiden puolesta voin sanoa, että olemme niistä kovasti kiitollisia ja otettuja! Palaamme niihin heti, kunhan näämme taaseen. Edellisestä kerrasta tuntuu olevan jo ikuisuus, vaikka eihän siitä niin kauan todellisuudessa ole :).
 Sunnalle siis terveisiä ja mukavaa loppulomaa!
Ja hyvää lomaa myös muille talvilomaa parhaillaan viettäville!

Kirsikka

Kommentit

 1. Tosi kauniit ja herkkä väri sopii malliin loistavasti. Pitäisi varmaan laittaa linkki muistiin ensi talvea varten. Toivon että tältä erää kovimmat pakkaset alkaisivat pian olla takana päin...

  VastaaPoista
 2. Niin tyytyväinen hymy on neitosella, että eiköhän kauluri kelpaa kaulanlämmittimeksi. Tosi hienot tuli molemmista ja kivat on myös kuvat:)

  VastaaPoista
 3. Hieno pipo ja kauluri! Mun mielestä kauluri on lapsella kätevämpi kuin kaulaliina. Tosin meidän neidin kauluri on tylsä Ruskovillan.

  Sun tekemät valko-vaaleanpunaiset lapaset lämmittää minua talvella :)

  Huomiseen!
  t. Monica

  VastaaPoista
 4. Heippa! Tosi söpöt asusteet. Minkä paksuisilla puikoilla neuloit pipon ja kuinka monta silmukkaa siinä on? Mulla on ihana merino-ekolanka odottamassa pipon neulomista 6-vuotiaalle eikä ole hajuakaan miten monta silmukkaa pitäisi luoda. Lanka on niin hauraan pehmeää ettei varmaan kestä edes purkamista..

  VastaaPoista
 5. Manda: Kiitos! Malli onneksi itsekin on ollut äiteen neulomuksiin huisin tyytyväinen. Ja samaa toivotaan täälläkin, kelien suhteen...

  Sunna: Kiitos! Ainakin näillä näkymin kelpaisi...

  Salla alias MONICA: Kiitos! Huomiseen, kiva nähdä <3

  Elina: Kiitos! Neuloin pipon nro 3,5 puikoilla ja silmukoita taisi olla 96 ja päänympärys taisi hänellä olla 53 cm. Vähän mietityttää, että olisiko silmukoita pitänyt olla 8 lisää (eli yksi palmikko + nurjat), mutta aika hyvä se on noinkin.

  Aarre: Kaunis kiitos!

  VastaaPoista
 6. Onpa ihanat ja tykkään myös väristä kovasti. Tätyykin laittaa talteen tuo kaulurin ohje, koska sellaiselle voisi olla viimeistään ensi talvena täälläkin tarvetta.

  VastaaPoista
 7. Tosi kivat! Meillä on ainakin kaulurit tosi suosittuja. Ennen tapeltiin kaulan peitosta, mutta tuo mielyttää molempia.

  VastaaPoista
 8. Kiitos! Sain hieman osviittaa :-)

  VastaaPoista
 9. Ihanat ja ihanat värit :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä