Prinsessamekko ja naamiaiset

Kevät on perheessämme juhlien aikaa. Kaikki kolme lastemme ovat syntyneet parin kuukauden sisällä huhti-toukokuussa ja tähän asti olen myhäillyt tyytyväisenä järjestellessäni heille yhteisiä juhlia. Nyt tilanne on kuitenkin muuttunut ja kahdella vanhimmalla alkaa olla jo omat kaveripiirinsä kerhoista ja eskareista ja äidillä siis edessä monet juhlajärjestelyt..

Keskimmäinen haluaa ehdottomasti prinsessajuhlat ja vanhimmainen kutsua kaikki yli kaksikymmentä eskarikaveriaan. Nuorimmaisella ei ole vielä suurempia vaatimuksia, mutta sen olen oppinut kantapään kautta että kolmevuotiaalle ei kannata järjestää naamiaisia..

Kun kaksi vanhinta lastamme juhlivat yhteisiä 1- ja 3-vuotissynttäreitään kuninkaallisella teemalla neljä vuotta sitten, askartelin 15 metriä linnanmuuria ja ompelin kaikille teemaan sopivat asut. Kolmevuotias kiemurteli tyytymättömänä silkkisissä pussihousuissaan, jotka äiti oli innoissaan ommellut, eivätkä lapset muista nyt jälkikäteen juhlistaan juuri mitään.

Veimme myös esikoisemme aikoinaan yksivuotiaana Ruotsiin Kålmordenin eläintarhaan elämysmatkalla. Mietin nyt, miksi emme matkustaneet silloin vaikka Pariisiin, kun se olisi ollut vielä yhden pienen kanssa mahdollista. Eläintarhareissu olisi sopinut paremmin lapsille, jotka jo itse kävelevät ja suuret prinsessajuhlat olisi voinut järjestää viisi vuotta täyttävälle neitoselle, joka niitä itse osaa toivoa. Pariisin matkasta voimme nyt vain haaveilla, kun käynti Pietarsaaressakin on tällä tiimillä melkoinen voimain ponnistus:)

Aloitin kuitenkin Limpun toivomien prinsessajuhlien suunnittelun ompelemalla hänelle uuden prinsessamekon entisen pieneksi jääneen tilalle.

Mekon kaava on Prinsessakirjasta, jonka ovat kirjoittaneet Lenee Grue & Line Watt.
Helmaosan kankaat ovat Kiinasta, yläosan turkoosi kangas Eurokankaan palalaarista, pilkullinen kangas Volksfadenilta ja kukikas kierrätyskangas hyvän ystäväni kirppislöytö:)
Taustalla näkyvä virkattu matto on äitini käsialaa.

Tiarassa on käytetty muovi-, puu- ja lasihelmiä. Rautalankakehyksen päällystin hopeanvärisellä poronnahalla. Kaikki materiaalit tiaraan löytyivät sisareni varastoista.. joka on aikamoinen aarreaitta niin pienelle kuin isommallekin prinsessalle:)

Lasten toiveesta vietimme omalla porukallamme naamiaisia. Limppu sai pukeutua uuteen mekkoonsa ja isoveljelle kehittelimme merirosvovarusteet. Juhliimme osallistui myös pelle ja pari metsän eläintä. Kaksivuotiaamme ei halunnut pukeutua mihinkään asuun ja muidenkin asuista karhun musta kuononpää ja pellen nenä olivat hänelle liian jänniä juttuja..Merirosvolle ompelin päähuivin mustasta lakanakankaasta. Huiviin aplikoin valkoisen pääkallon kuvan myöskin lakanakankaasta. Käytössäni ei ollut mitään tukikankaita, joten lopputulos ei kestä lähempää tarkastelua, mutta se ei hurjaa merirosvoa hidastanut, päin vastoin:)
Silmälappu haettiin apteekista ja kädessä merirosvolla on addjansa (isoisänsä) veistämä puinen puukko.


.. kuka arvaa, mikä eläin minä olin? Näiden lisäksi minulla oli sarvet ja sapara:)

Lomamme alkaa olla lopuillaan ja pian alkaa kolme päivää kestävä matkamme kohti kotia!
Mukavaa viikonloppua ja lomaa lomalaisille:)
Sunna

Kommentit

 1. Ihana teidän 2v, kun pelkäsi pellen nenääkin=D <3

  VastaaPoista
 2. Mekosta tuli kyllä hieno ja helmasta ihanan runsas. Nyt munkin pitäis alkaa suunnitella tuollaista tulevia julia varten :) Mukavaa kotimatkaa!

  VastaaPoista
 3. Kiva prinsessamekko :)
  Tuota kirjaa kirjastos ihaillut, vielä jäänyt hyllyyn.
  Ei passaa näyttää tätä kuvaa neidille, muuten on prinsessa mekko saatava just nyt eikä kohta ;)

  VastaaPoista
 4. Tosi hieno prinsessamekko ja tiara, ihanat värit!!

  Anu

  VastaaPoista
 5. Wau! Upeita asuja. Varsinkin pikkuruinen minäni rakastui tuohon prinsessa mekkoon. ♥
  Ja kiitos synttärivinkeistä. ;) Täällä on äiti joka odottaa, että pääsee järjestämään ekoja kunnon synttärijuhlia tyttärelleen. ;)

  VastaaPoista
 6. Mekko on mitä ihanin! Minäkin kopioin nuo kaavat kirjasta ennen joulua, mutta ruutupaperi vieläkin hankkimatta ja kaavat lojuvat tuolla jossain! Tylsiä nuo suurennettavat kaavat. Mutta tuollainen olisi meilläkin ihan hitti ja oikeastaan niitä pitäisi olla kaksin kappalein...Ihanalta kuulostivat teidän juhlat!

  VastaaPoista
 7. Wautsi Wau. Olet taitava ompelija:)

  VastaaPoista
 8. WAU!!! Aivan mahtava mekko,kerrasaan upea!! :) <3

  VastaaPoista
 9. Hei,

  ihania mekkoja blogissanne. Olet useasti maininnut; kankaat Kiinasta.Oletko käynyt ne ostamassa kyseisestä maasta, vai onko jossain kauppa nimeltä Kiina? Mistähän tuo kauppa mahtaa löytyä;) ?

  Anu

  VastaaPoista
 10. Kiitokset kaikista ihanista kommenteistanne!

  Suosittelen ehdottomasti lainaamaan kirjastosta Prinsessakirjan ja ryhtymään ompeluhommiin:)

  Tylsin vaihe mekon teossa oli kaavojen suurentaminen ruutupaperin avulla, mutta muuten kaavat olivat oikein toimivat. Tein mekon 4-6 vuotiaan koolla ja siinä on vielä kivasti kasvunvaraakin meidän viittä vaille viisi vuotiaallemme:)

  Anu: Serkkuni asustelee tällä hetkellä Kiinassa, joten saan toisinaan kangaslähetyksiä sieltä päin maailmaa:)

  VastaaPoista
 11. No, voi ei toi Kiina-juttu, ei siis löydy sellaista kauppaa.... :)
  Olin ihan varma!

  Anu

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä