Koppiksia ja komeita poikia

Hui mitä huisketta on viimeinen viikko ollut. Mummo on ollut apuna lasten hoidossa ja olen päässyt vähän tuulettumaan muihin töihin. Pitkä viikonloppu meni messuillessa ja kevään uutuuksia ihastellessa Formassa.

Turkoosi on väreistä ikisuosikkini ja tänä keväänä siltä ei voi välttyä tai sitten silmäni vaan tarttui kaikkeen vedenvihreään ihanuuteen tuikkukupeista lamppuihin ja keittiöpyyhkeisiin...

Viime viikolla ennen messurupeamaa ehdimme Kirsikan kanssa ommella hetkisen yhdessä ja vähän kokeilla kankaanpainantaakin. Jatkoimme jo tutuksi tulleella hyönteisteemalla ja nyt oli vaihteeksi poikiemme vuoro saada jotain uutta päälle pantavaa.

Kirsikan kätköistä löytyi sopiva pala raidallista trikoota ja resoreita ja kangasvärinikään eivät olleet käytön puutteessa ehtineet kuivettua kaappiin.

Painoimme koppikset luonnonvalkoiselle resorille kalvosabluunaa apuna käyttäen. Tukikankaalla ja liimaharsolla tuetun kuvan ompelimme kiinni paidan etukappaleeseen.

En ole vuosikausiin juurikaan harrastanut trikoo-ompelua ja sainkin nyt Kirsikalta pikakurssin aiheesta. Olen nimittäin saanut saumurin rippilahjaksi pian kaksikymmentä vuotta sitten ja se on jäänyt lähes käyttämättömäksi, kun en ole aikoinaan raaskinut ostaa siihen lankoja.. Nyt se kuitenkin Kirsikan pitkäaikaisen painostuksen jälkeen kaivettiin kaapista ja se toimi langoituksen jälkeen kuin unelma. Ihanaa, mutta aika nolo juttu..

Mutta siis tuotoksiin. Molemmat pojat saivat paitansa ja ovat niihin silmin nähden tyytyväisiä.. ja värikin sopii muotitietoisille nuorille miehille;)


Kankaat: Kirsikan kätköistä
Malli: Muokattu Ottobre-lehden peruspaidan kaavoista


Mukavaa keskiviikkoa!
Sunna


P.S. En ole vieläkään ostanut itse lankoja saumuriini vaan sain ne Kirsikalta! Kiitos!

Kommentit

 1. Hienot ötökkäpaidat.
  Itse taidan usein sortua tekemään liian pieniä painokuvia, tämän innostaman alan miettiä jotain suurempaa ja näyttävämpää.

  VastaaPoista
 2. Tosi hienot paidat! Ja pojat näyttivät myös tykkäävät ja sehän se on parasta :).

  VastaaPoista
 3. Ihania reippaita paitoja ja poikia. Tämän ja edellisen postauksen tunnelmat aika erilaiset :)

  VastaaPoista
 4. Kivat paidat pojilla, pirteä väri kyllä tuo turkoosi.
  Minulle on käynyt saumurin kanssa ihan samalla lailla... Rippilahja myöskin ja aikan sen kanssa takkusin, kun langat aina katkesi. Sitten kone oli vuosia kaapissa, ei ollut intoa tehdä mitään, kun aina vastusti. Jokin aika sitten tartuin härkää sarvista ja miehen avustuksella saatiin kone toimimaan. Pitäisi vain enemmän ehtiä tekemään... =)

  VastaaPoista
 5. Kivat ötökkäpaidat!
  Oon kyllä samaa mieltä että saumurilangat on kalliita. Mulla on lainasaumuri ja siihen tasan kahdenväriset langat. Mustat ja valkoset! :-)

  VastaaPoista
 6. :D *hih* :D Ei ne saumurilangat nyt niin kauhean kalliita ole, kun ottaa huomioon, että ne kestää tooosi paljon pidempään, kuin mitä ompelukonelangat. Eikä niitä tosiaan tarvitse olla joka väriä. Itsekin ompelen vain valkoisilla ja mustilla. Kivan pirteät ötökkäpaidat!

  VastaaPoista
 7. Komea on paita!

  Teidän ompelukset (ja mekot) ovat muutenkin todella kauniita ja taitavasti tehtyjä. Kaunis blogi kuvia myöden! :)

  VastaaPoista
 8. Kiitokset kaikille kivoista kommenteistanne:)

  VastaaPoista
 9. Ihan mahtavat paidat! Meillä ötökkäkuosiset paidat ovat ehdottomia suosikkeja pojilla.

  VastaaPoista
 10. Onpas komeat kuvat myös isommasta veijarista! Nyt on tyytyväinen olo äideilläkin, kun saatiin vihdoin pojille jotain aikaiseksi, jee!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä