Siskolle

Ompelin siskolleni mekon jo ennen joulua. Kuvat ovat jääneet esittelemättä, kun hän vierasti ajatusta mallinurasta ja kalvakoiden käsivarsiensa kuvaamisesta. Myönnettäköön, että mekon malli on hiukkasen kesäinen. Vaikka eiköhän se kesä kuitenkin pian tule. Ainakin siihen malliin lumet, jäät.. ja rännit tipahtelivat viime yönä katoltamme.

Mekossa käytetty kangas on ihan ohutta puuvillakangasta. Kappale on suorakaiteen muotoinen, jonka yläosassa on kumilankarypytys. Yläreunassa on rullapäärme
ja kumilankarypytyksen tukena framilonnauha.

Tällä yksinkertaisella mallilla tulen varmasti tekemään mekkoja myös pienemmissä koissa, kun vihdoin sain tuon viheliäisen kumilankarypytyksenkin onnistumaan..


Mekkokangas Kiinasta.

Iloa keskiviikkoon!
Sunna

Kommentit

 1. Ihana mekko ja kangas on aivan upea! Itsekin olen suunnitellut tekeväni samalla mallilla kesäksi mekon itselleni. Mihin kohtaan rypytystä laitoit framilonia?

  VastaaPoista
 2. Todella kaunis kangas! Ja aivan omiaan tällaiseen yksinkertaiseen malliin.
  (Hui, jos sinäkin kirjoitat, että kuminauharypytys on viheliäinen... ehkä minun on parasta huollattaa ompelukoneeni, ennen kuin uskaltaudun koettamaan.)

  VastaaPoista
 3. Nätti! Kangas on todella kaunis

  VastaaPoista
 4. Ihana kangas!
  Meillä herättiin muutama yö sitten samaan,lumet tuli katolta! Isännälle tuli kiire siirtää auto,ja hyvä oli että siirsi,koska lumiesteet eivät lunta pidelleet!

  VastaaPoista
 5. Ilona: Framilonnauha on ommeltu ihan mekon yläreunaan, rullapäärmeen viereen. Yläosasta tulee näin napakampi. Ompeluintoa!

  Lepäävä esteetikko: Minustakin tällainen räiskyvä kangas pääsee parhaiten oikeuksiinsa juuri yksinkertaisessa mallissa. Älä turhaan arkaile kokeilla kuminauharypytystä. Homma ei ole ollenkaan hankalaa, kunhan saa koneen säädöt kuntoon. Minulla auttoi juurikin ompelukoneen huollatus ja neulan vaihto. Valmis rypytys kannattaa myös kastella ja silittää, niin se rypistyy paremmin. Uskon, että onnistut hyvin!

  Anna ja Niinu: Kiitos!

  VastaaPoista
 6. Ihana kangas! Ja tiettysti kaunis mekko. Ehkä pitää virittää nuo ompeluaivot jo kesätaajuudelle. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä