Ryöstäisinkö Sohvi-neidin..


Ja huhhuh hui ja hyhhyh hyi, no ompas tomua ja sotkua ja katkua ja sekaromua!..
.. sanoo Sohvi-neiti kirjassa Kasper, Jesper ja Joonatan -kolme iloista rosvoa, katsellessaan ympärilleen rosvojen talossa.

Kirjassa rosvot päättivät ratkaista kodinhoito-ongelmansa ryöstämällä Sohvi-tädin kodinhoitajakseen. Kaikki ei mennyt ihan suunnitelman mukaan, vaan Sohvi pistikin rosvot siivoushommiin ja muutenkin ojennukseen.

Olemme lukeneet kirjaa viime aikoina iltasaduksi ja ensi viikolla menemme kahden vanhimman kanssa katsomaan sitä teatteri-versiona. Tästä tulikin mieleeni, että pitäisiköhän minunkin ryöstää Sohvi-neiti, että saataisin jokin kuri ja järjestys tähän taloon. Paikat on taas niin rempallaan kuin vain voi kuvitella, kun äiti ompelee päivät pitkät..

Tämä mekko valmistui samaa kaavaa muokkaillen kuin viimeksi tekemäni ohut puuvillamekko. Kangas on pienikuvioista puuvillaa ja etumusta koristaa suuri virkattu ruusu, jonka mallin löysin Ninuskan-blogista. Ruusu on kiinnitetty mekkoon suurehkolla muovisella ommeltavalla nepparilla. Näin se voidaan tarvittaessa poistaa pesun ajaksi.


Malli: Mekkotehdas
Kangas: Käsityöliike Elna

Ruusun malli: Ninuska
Lanka: Drops Muskat, 100% Egyptian Mercerized cotton
Koukku: Koko 3

Tämän mekon alle sopii hyvin myös uusi rimpsuhelmainen alusmekko, joka ei ehtinyt valmistua tähän kuvaukseen. Niitä on syntynyt ompelukerhossamme kaksin kappalein ja ehkä kuulette siitä pian lisää:)

Loppuviikkoni sujuu kiireisesti muiden haasteiden merkeissä, joten blogissakin on vähän hiljaisempaa, jollei Kirsikka nyt aivan villiinny;)

Hyvää viikkoa ja viikonloppua!
Sunna


Kommentit

 1. Näyttääpäs tämäKIN mekko ihanalta :) Nuo kaikki ruusukkeet ja kukkaset miellyttävät tällä hetkellä omaakin silmää tosi paljon.

  ... se alusmekko kuulostaa kivalta, kuvia (ja Kirsikan villiintymistä) ootellessa leppoisaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 2. Ompeluvauhti on päätä huimaava;) Tässähän itsekin innostuu!

  VastaaPoista
 3. Tässähän voi ihan kuvitella kun linnut laulaa ja aurinko paistaa. On niin kesäinen mekko!

  VastaaPoista
 4. Tosi kauniita on molemmat mekot! Kaavakirjaa nyt vain sitten kokoamaan :)

  VastaaPoista
 5. Ihana mekko! Joo, komppaan edellistä; kaavakirjaa kokoamaan! Ihanan mallinen ja taas niin upeat kankaat.

  VastaaPoista
 6. Aivan ihania luomuksia taas sieltä! Siis voiko noita mekkoja tilata jostain? teettekö myyntiin? Ostaisin heti jos vain jostain saisin.

  Taria

  VastaaPoista
 7. Apua mitä ihanaa täältä löytyi ! Siis teettekö mekkoa tilauksesta ??? ! Ihania ihania ihania ! Love these <3

  VastaaPoista
 8. Käytkö kurkkaamassa =)
  http://kaikkiyhdestkoost.blogspot.com/2011/01/tunnustus.html

  VastaaPoista
 9. Marja: Rimpsut, rypytykset ja ruusukkeet tuntuvat nyt itseäkin kovasti miellyttävän, kun niitä tulee sinne tänne ripoteltua. Hyvää viikonloppua teidän perheelle!

  Peurankello: Kiva, jos olemme saaneet ompeluintoa tarttumaan:)

  Selma: Mäkin haluisin itselleni kivan kesäisen mekon tai edes jonkun mekon. Itselle ei vaan tule ommeltua..

  Anna: Mekko on aika kesäinen, mutta jos ei malta odottaa kesään asti sitä voi onneksi pitää myös vaalean pitkähihaisen paidan kanssa.

  Henni ja Norppastiina: Kiitos! Pistetään harkintaan:)

  Taria: Tällä hetkellä aika ei valitettavasti riitä tilaustöiden ompeluun. Nautimme Kirsikan kanssa yhteisistä ompelu- ja suunnittelusessioistamme ja yritämme nipistää niihin aikaa arkisten kiireiden keskellä. Käsityöt ovat tällä hetkellä meille rakas harrastus, mutta jos tilanne tulevaisuudessa muuttuu, ilmoitamme siitä varmasti:)

  Niina: Kiva, että olet löytänyt blogiimme ja kiitokset ihanista sanoistasi:)Tällä hetkellä emme valitettavasti ehdi ommella mekkoja tilauksesta ja monet kaavoituksetkin ovat vielä kokeiluasteella.

  Koo: Tulen varmasti:)

  VastaaPoista
 10. Tämä on kyllä niin kaunis ja malli myös! Toi pääntie on kyllä yksi mun lemppareista ja ikisuosikeista. Tahtoo kokeilla :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä