Mekko ja panta

Vastoinkäymisten kautta voittoon..

Valmistuihan tämäkin mekko vihdoin viimein ja lopputulos on sekä tekijänsä että käyttäjänsä mieleen. Ennen kuin tähän päästiin on tunti, jos toinenkin mennyt henkäyksen ohutta puuvillakangasta purkaessa..

Mekon kangas ehti olla pitemmän aikaa kangashyllyssäni, ehkä juuri ohuutensa takia. Toisaalta olen myös suosinut viime aikoina vähän hempeämpää värimaailmaa ompeluksissani.
Mekon malli on Mekkotehtaan tiimin yhteiskaavoituksen tulosta. Malli on hyvin yksinkertainen ja helposti muunneltava. Ongelmaksi tässä projektissa muodostui kankaan ohuus ja läpikuultavuus.

Olin jo ehtinyt ommella mekon valmiiksi, kun huomasin sen olevan aivan liian ohut. Kirsikan vinkistä viisastuneena purin mekon tarvittavista kohdista ja lisäsin etu- ja takakappaleiden alle ohuet valkoiset batistikappaleet. Hihat saivat jäädä edelleen henkäyksen ohuiksi.

Lopputulos parani huomattavasti ja täytyypä hakea monikäyttöistä batistia vielä pari metriä lisääkin, ei nimittäin ollut kangashyllyni ainut liian ohut kangas..Malli: Mekkotehdas
Kangas : Eurokankaan palalaarilöytö

Mekko kaipasi mielestäni vielä sitä viimeistä silausta. Tällä kertaa en lähtenyt etsiskelemään kaupungilta oikeansävyisiä pinnejä ja pantoja, vaan päätin toteuttaa yhden jo hetken aikaa mielessäni muhineen idean.

Vanhemmalla pinnitytölläni on huonona tapana imeskellä ja pureskella hiuspantojensa päitä, niin että niistä tulee ruman ja epäsiistin näköisiä. Muuten toimivaa pantaa ei ole kiva heittää pois, eikä toisaalta lapsille opettaa sitä, että aina ostetaan uutta tilalle.

Yksi parhaat päivänsä nähneistä pannoista päätyi siis käsittelyyni. Leikkasin kangassuikaletta täysvinoon ja taitoin ja silitin suikaleen toisen reunan. Tällä suikaleella päällystin pannan, liimaa tietysti apuna käyttäen. Valmiiseen pantaan ompelin vielä samasta kankaasta kukkasen, jonka liimasin erillisen palan avulla kiinni pantaan.

Aika kiva, vai mitä?


Kangas: Volksfaden

Mukavaa viikkoa kaikille!
Sunna

Kommentit

 1. Hei mä keksin juuri toisenkin sanan (ihanan lisäksi) kuvaamaan näitä teidän kättenne töitä - hurmaava mekko ja panta! Montako mekkoa teidän tytöillä btw on? :)

  VastaaPoista
 2. Soma mekko jälleen kerran. Ja kiva tuo pannan uudistaminen! Täytyy pitää mielessä, kun viimeisetkin ruusut irtoavat meidän kuopuksen pantaihanuudesta :-)

  VastaaPoista
 3. Kaunis mekko ja ihana kangas, ehdottomasti vaivan arvoinen!

  -Piia

  VastaaPoista
 4. Tosi nätti mekko, ihanat nuo pitsit hihansuissa.

  Näistä mekoista tulee niin keväinen olo, että melkein jo kuulee lumen sulavan :)

  VastaaPoista
 5. Miten kaunis mekko! Keväisen ohut ja kaunis kangas. Kiva idea tuo pannan tuunaus!

  VastaaPoista
 6. Marja: Kiitokset vaan taasen kerran:)Mekkoja meillä on niin paljon, että en viitsi edes laskea. Teen kyllä parhaillani kevätinventaarioita, että jäisi jäljelle vain ne mitä todella käytetään.

  Elina ja Norppastiina: Suosittelen kokeilemaan pannan tuunausta. Oli ainakin minusta helppoa, nopeaa ja palkitsevaa puuhaa..

  Piipadoo ja Tilkkulanka: Kiitos! Kevättä todella odotellaan ja sitä lumen sulamista tai edes lumisateen loppumista..

  VastaaPoista
 7. Pannan tuunaus on niin kiva idea, että tekisi mieleni löytää kaapeista joku hieman repsahtanutta hiushärpäke...Ja mekko kaipasi vuorikerroksen, nyt se on juurikin hyvä!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä