Apitalo

Hyvää huomenta apinatalosta!

Perheen miehet ovat jo lähteneet eskariin ja töihin. Koti on hetkellisesti hiljentynyt, kun tytöt nukkuvat edelleen. Yö oli sen verran risainen, että ehkä aamu-unet tulevatkin tarpeeseen.

Apitalossa sen sijaan on jo herätty virkeinä. Apisiskokset viihtyvät vielä yöpaidoissaan, mutta apipoika on jo palannut aamu-uinniltaan.

Omassa lapsuudessani yksi tärkeimmistä leluistani oli Moncicci-apina, jonka sain eräänä jouluna joululahjaksi. Hyvä ystäväni, joka oli perheineen viettämässä joulua kanssamme sai samanlaisen apin ja myöhemmin apimme olivat mm. kirjeenvaihdossa keskenään. Meillä oli molemmilla myös apitalot, nukkekotityyliin, mutta apinoiden mittakaavassa. Ystäväni apitalo oli rakennettu kirjahyllyn alakaappiin ja se on syöpynyt mieleeni lumoavan hienona.

Kun näin näitä apinoita jälleen myynnissä, en voinut olla ostamatta sellaisia omille lapsillenikin. Meillä apit asustavat pahvisessa talossa, joka on lasten itse sisustama.

Talo on ostettu Ottobre-lelukaupasta Rovaniemeltä reilu vuosi sitten.

Apisiskoksille olen saanut ommelluksi yöpaidat.

Isoveli kellukkeineen.

Taloon olemme askarrelleet lasten kanssa sohvan ja nojatuoleja maitotolkeistä ja tiskiainelaatikosta. Tällaisia askartelimme äitini kanssa aikoinaan omaan lapsuuteni apitaloonkin.

Nyt kuulostaa siltä, että alakerrassa kaivataan puuronkeittäjää..
Touhukasta tiistaita!
Sunna


Kommentit

 1. Ai näitä on tullut taas uudelleen myyntiin! Minäkin muistan kuinka niin toivon 5-vuotiaana omaa apia ja sainkin sellaisen (vähän isomman). Omille lapsille olen löytänyt näitä pikkuisia kirpparilta, mutta eivät ole ollenkanaa samalla tavalla innostuneita, höh! Hieno talo ja kivoja nuo kaluste-ideat.

  VastaaPoista
 2. Me kanssa serkkuni kanssa leikimme näillä pikkuisilla apinoilla. Meillä niitä kutsuttiin Aapaksi. Mulla on vieläkin kaksi niistä tallessa ja sitten sellainen ihan pieni mikä roikkui kaulakoruna kaulassa. Tosi kivan näköistä on pienessä apitalossa.

  VastaaPoista
 3. Hauska talo apinoilla. Meillä apinoita on ollut kaksi - yksi nelivuotiaan kokoinen ja yksi sellainen pienen nuken kokoinen, jolle mummani on virkannut vaatteita. Edelleen ne on tallessa ja pienempi meillä täällä tytön leikeissä.

  VastaaPoista
 4. Minultakin löytyy yksi tuon tyyppinen apina, joka oli minulle lapsena tärkeä. Minulla on myös samantyylinen röyhelökauluksinen keiju (tai pelle, mikä lie?). Ihana talo teidän apinoilla! :)

  VastaaPoista
 5. Oi! Monciccit ovat tuleet takaisin! Ihanaa! Juuri vanhempien vintillä löysin meidän vanhat apinat. :) Siskon lempinimikin on tullut tuolta. :) Oi, kuinka ihana postaus! Sait minut ihanan hyvälle tuulelle! Kiitos. ♥

  VastaaPoista
 6. Kiva talo ja nuo maitopurkki-kalusteet on hienot!

  VastaaPoista
 7. Meilläkin asustelee tollainen apina, joka on ollut aikoinaan mieheni lelu ja se muutti meille vaatesäkin kera. Ei kylläkään asu noin hienossa talossa:)

  VastaaPoista
 8. Hauskaa kuulla, että näitä söpöisiä apinoita on pesiytynyt muidenkin nurkkiin!

  Täältä vilkutuksia kaikille kivoille apinaserkuille:)

  VastaaPoista
 9. ^ Meidän pienempi matkustaakin aina välillä äitiään katsomaan, kun tulee oikein kova ikävä. Terkut myös meidän apinalta teille serkut!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä