Ruusuiset joulumekot

Meillä tuoksuu ihanasti piparilta. Saimme juuri lasten kanssa piparinleivontaurakan päätökseen. Tuotoksista tuli lasten itse suunnittelemina hienoja, mutta mitään tunnelmallisia leivontakuvia ei meillä nyt voi kuvitellakaan ottavansa. Sotku on nimittäin melkoinen ja parhaillaankin täällä miekkaillaan sohvalla pyykkivuoren päällä. Eli pientä puhdetta olisi taas viikonlopuksi luvassa:).

Pikkuisen meinaa tulla kiire kaikkien jouluisten ompelusten kanssa. Tänään sain onneksi postiin viimeiset kummilasten paketit. Kaikkia en ehtinyt edes kuvailemaan ennen pakettiin käärimistä. Viimeisimpänä valmistuneen hameen ompelussa tuli nimittäin ennelta arvaamattomia käänteitä, kun ompeluassistenttina toiminut kaksivuotiaani ehti kuvioida vihreän samettihameen kuulakärkikynällä. Hame saatiin onneksi ajoissa puhtaaksi, kuivaksi, pakettiin ja postiin ja matkalle kummitytölle Korvatunturin kupeeseen. Onneksi on keksitty sappisaippua!

Omilleni en ole viime aikoina juuri mekkoja ommellut, yhtä poikkeusta lukuunottamatta. Sain Kirsikalta kaavat yhteen ihanimmista koskaan näkemistäni mekoista enkä malttanut olla kokeilematta onnistuisiko sen ompelu minultakin. Kyseessä on Kirsikan itse kaavoittama sininen samettinen Bambimekko, josta näkyy kuvia blogimme sivubannerissakin.

Kankaaksi valitsin yhden tämän hetkisistä suosikeistäni, pinkin ruusupuuvillan. Mekon rinnustaa koristaa hopeinen risku, saamelaisen perinteen mukaisesti.

Kaava: Kirsikan käsialaa
Kangas: Kiinasta


Pikkusiskolle löytyi kaapin kätköistä samanhenkinen ruusumekko. Näin ruusuisissa mekoissa ja toivottavasti myös tunnelmissa juhlimme joulua tänä vuonna!

Ihanaa viikonloppua kaikille!
Sunna


P.S. Pahoittelut kuvien laadusta. En meinaa ehtiä kuvata ollenkaan, enkä varsinkaan valoisaan aikaan:).


Kommentit

 1. Mun on nyt uteliaana kysyttävä, miten sä olet hankkinut sun kiinankankaat?

  anu

  VastaaPoista
 2. Kiitos Sunna! Ja kauniita ovat :)

  VastaaPoista
 3. Ihanat! Kyllä nyt kelpaa juhlia:)
  Onneksi on sappisaippua, olen saanut kaikki muut sillä pois paitsi voikukan. Ja taikasienellä sitten kodissa sattuneet tussitapaturmat yms. Mukavia ja piparisia viikonlopun hetkiä!

  VastaaPoista
 4. Kyllä on kauniit mekot tytöille :) mitähän kaikkea ihanaa sinne paketteihin lähti... ehkä joulun jälkeen kuulemme vielä niistä enemmän. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Anu: Mulla on siitä onnellinen tilanne, että serkkuni on asunut jo vuosia Kiinassa ja innokkaana shoppailijana ja matkailijana ajattelee kangaslöytöjä tehdessään myös minua. Hankintoja helpottaa, että meillä on hyvin samanlainen maku. Ainoa ongelma on kankaiden saaminen Suomeen. Toistaiseksi "kuriirin" rooliin ovat joutuneet mm. serkkuni miehen työkaverit:)

  Kirsikka: Kiitos itsellesi! Huomiseen! Perheneuvosto on hyväksynyt huomiset ompeluseurat;)

  Selma: Kiitos! Täytyykin kaivella taikasieni esiin. Meillä on lapsilla meneillään melkoinen askarteluinnostus ja pöytä on sen mukaisessa kunnossa. Mieheni ehdotti jo pöydän uudelleen maalaustakin:) Jouluista viikonloppua myös sinulle!

  VastaaPoista
 6. Elina: Kiitos!
  Varmaaankin aaton jälkeen laitan postauksen ainakin parista uudesta pakettiin kääritystä jutusta:) Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä