Pupusia ja bling blingiä..

Lunta satelee edelleen hiljalleen. Eilen sitä tuli oikein urakalla ja pian lähdemmekin tyttöjen kanssa kolaushommiin.

Pitkä viikonloppu meni nopeasti taudeista toipuessa ja kotia laitellessa. Muutimme nykyiseen kotiimme puolitoista vuotta sitten ja alkuinnon jälkeen remontti on edennyt hidasta vauhtia.

Nyt olemme vihdoin siinä vaiheessa, että voimme ottaa yläkerrankin käyttöön. Tähän asti olemme mieheni kanssa säilyttäneet vaatteitamme kirjahyllyssä, koska kirjahyllyä ei ole voinut viedä keskeneräiseen yläkertaan. Vaatekaappia emme ole voineet hankkia, koska kirjahylly on vienyt sille kuuluvan paikan. Onneksi ei kuitenkan enää..

Eilen illalla innostuimme lasten kanssa pipareiden leivonnasta. Olen muutamana viime vuonna leiponut piparitalon, enkä malttanut siitä perinteestä luopua tänäkään vuonna. Lapset olivat jo ehtineet esittää omia toiveitaan ja piirtää mallipiirroksiaan. Päätimme lopulta tehdä Pupulan. Esikoisen toiveena oli, että talossa pitää olla kaksi kerrosta ja hän tekikin taloon hienot portaat.Heräsin aamulla aikaisin ja ehdin saada talon kasaan ja kuumat sokerit piiloon ennen tyttöjen heräämistä. Tytöt ehtivät kuitenkin mukaan viimeistelemään koristuksia. He asettelivat vaahtokarkkilumikinokset paikoilleen ja koristelivat puput strösseleillä.

Toinen viikonlopun aikaansaannoksistamme on tämä jouluinen asetelma. Maalasin peikonpähkinän oksat valkoisiksi. Virittelimme valot paikoilleen ja koristuksiksi laitoimme viime vuotiseen tapaan bling bling-koristeita.

Virkkasin oksiston alle valkoisen pitsimaton, jonka huovutin pesukoneessa. Laitoin Kirsikalle tekstarina kuvan aikaansaannoksestani ja hän ehdotti, etten kertoisi kellekään millä ohjeella tätä aloitin, koska voisi luulla, että sen kuuluukin olla juuri tuollainen;)
Lanka: Sandnes garnin Easy

Kimaltelevä koristus löysi paikkansa myös lastenhuoneesta. Keijussa oli juuri samat värit, kuin lastenhuoneen puutapetissa. Voi olla että tämä puukeiju saa jatkoaikaa vielä joulun jälkeenkin.

Keiju: Stockmann

Nyt tämä kelvoton äiti lähtee vihdoin ulkoilemaan lastensa kanssa..
Sunna


Kommentit

 1. Ihana talo ja ihanat koristukset!Oksa hakusessa meilläkin Unton huoneen koristukseksi mutta taidan riipasta pihapuusta,ei ole aikaa lähteä kukkakauppaan..Piparitaloa varten on valmistaikina sulamassa,saa nähdä mitä tulee,yleensä lopputulos on ollu vähintäänkin arveluttava :)

  VastaaPoista
 2. Upeita koristuksia. Ehkä meilläkin voisi oksat olla ratkaisuna, kun tuo pienin vielä kerää kaikki neulaset oikeista kuusista itseensä. Keiju puussa on todella kaunis ja olisi varmasti meidän perhosneidin mieleen! Jospa joskus meilläkin olisi kauniisti sisustettu koti :D

  VastaaPoista
 3. Keiju sopii kyllä mahtavasti sävysävyyn puun kanssa. Ihana yksityiskohta! Kiva idea nuo vaahtikset tuon talon ympärillä ja hieno se on talokin :)

  VastaaPoista
 4. Rimpsukaisa: Meilläkin oli viime vuonna omenapuun oksa samassa käytössä, mutta enää ei valitettavasti ole puuta eikä oksia. Piparitalon leipominen on aika haastava homma, varsinkin pienten apureiden kanssa. Onneksi sokerilla ja kuorutteella voi tilkitä katon rakoja. Ainakin meillä oli tarpeen;) Odotan jo innolla näkeväni teidän tuotoksenne!

  Henni: Oksisto on kyllä kiva, mutta ei ehkä kannata laittaa lasikoristeita, kuten meillä. Olen jo pariin kertaan ehtinyt huutaa kauhuissani, kun nuorimmainen on juossut nukenkärryineen suoraan päin puuta..

  Kirsikka: Terveiset täältä keijun kaksoissiskolle;)ja pienelle potilaalle paranemisia!

  VastaaPoista
 5. Voi mikä ihanuus piparitalo! :--)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä