Mekkoja Moalle ja muille nukeille

Meillä on aina leikitty nukeilla. Molemmat tytöt ovat hoivanneet ja syöttäneet nukkejaan jo ennen kuin ovat osanneet itsekään syödä omatoimisesti.

Vuosien varrella meille on kertynyt monenmoista varustetta nukkeleikkeihin. Olen ommellut kaikkea vaatteista vaippoihin. Välillä ulos lähtiessä tuntuukin, että olen tainnut tehdä karhunpalveluksen itselleni, kun yhtäkkiä minulla onkin kolmen sijaan tuplaten puettavia.

Usein, kun ompelen lapsille, kankaasta jää jäljelle pieni pala, josta ei saa tehdyksi mitään suurempaa, mutta jota ei malttaisi heittää poiskaan. Näistä palasista olen ommellut nukeille vaatteita. Tytöistä onkin hauskaa, kun nukeilla on samanlaisia mekkoja kuin heillä.

Alla olevaan mekkoon olen ottanut vaikutteita parin vuoden takaisesta Cupcaken mekosta. Vanhemmalla tyttärelläni oli kyseinen mekko ja halusin samanhenkisen myös nuorimmalle. Samalla kun ompelin mekon hänelle, tein tämän mekon myös Moa-nukelle.

Tässä kuvassa Moalla on päällään kierrätyskankainen kietaisuessumekko, trikoopaita ja mamelukit.


Lovisa ja Aksu tarkenevat myös pakkassäässä;)

Vanhemman tyttäreni takkikankaan rippeet riittivät juuri ja juuri Aksun haalariin.

Viittä vuotta lähestyvä tyttäreni leikkii edelleen nukkeleikkejä, mutta enää Aksun ei tarvitse olla joka ilta vieressä nukkumaan mentäessä. Sen sijaan kiinnostus barbie-nukkeja kohtaan on viime aikoina herännyt. Tänään olenkin metsästänyt kissojen ja koirien kanssa kaupungilta Belle-prinsessanukkea pukin konttiin sujautettavaksi.

Seuraavaksi olisikin edessä barbien vaatteiden ompelu-urakka. Niitä en olekaan ommellut sitten teinivuosien. Jos jollakulla sattuu olemaan hyviä vinkkejä kaavoista tai kirjoista, olisin ikionnellinen!

Hyvää yötä ja leppoisaa viikonloppua!
Sunna

Kommentit

 1. Voi jestas miten kauniita nukenvaatteita! Täällä ei muilla paljon leikitäkään kuin nukeilla päivät pitkät. ja tosiaan äitikin saa/joutuu osallistumaan siihen pukemiseen ihan kiitettävästi ;) Meillä ovat saaneet nuket tyytyä jos jonkinmoisiin viritelmiin, suurin osa taitaa olla tyttöjen vanhoja vauvavaatteita, jotka ovat vähän liian isoja...Laiska äiti ei ole ommellut yhtään nukenvaatetta! Pitäisköhän yrittää korjata tilannetta ja ommella edes mekot pukinkontiin. Tuollainen haalari olisi ihan ehdoton molemmille, juuri tänään nuket lähtivät ulkoilemaan vähän turhan vähissä vaatteissa, hih! Onko sinulla ollut joku kaava, vai oletko surauttanut ihan omssta päästä? Minä olen vähän huono kaavojen kanssa, mielelläni käyttäisin valmiita. Nuken ja barbin vaatteet kyllä kannattaakin ommella itse jos vain osaa, kaupan vaatteet ovat ihan surkeaa tekoa, eivät kunnolla kestä käytössä. Onko tuo ekan kuvan nukke muuten sellainen baby so real nukke?

  VastaaPoista
 2. Ihana tuo tumma nukke! Mistä olet sen ostanut?

  Kivoja vaatteita nukeille olet tehnyt! Tunnistin heti tuon "cupcake"
  tunikan. : )

  VastaaPoista
 3. Heippa! Ainakin kirjastoista on saatavissa 90-luvulla ilmestynyt "Ompele Barbien puvusto" (tekijä: Ternsöe). Olen ommellut siitä Barbien hääpuvun ja juhlapuvun (kurkkaa blogiini). Tosi yksinkertaisia malleja, mutta ihan toimivia.

  Hienot nuken haalarit olet ommellut. Meidänkin lapset ovat tuollaista toivoneet.. Mulla on kirjahyllyssä "Nuken omat vaatteet" -kirja odottamassa ompeluinnostusta. Siinä on Baby Borneille sopivia kaavoja ainakin (Tekijä: Gaaserud).

  VastaaPoista
 4. Ihanan persoonalliset nuket ja kauniita vaatteita, kyllä tyttöjen kelpaa leikkiä :)

  Vanhemmissa Suuri Käsityölehdissä ainakin on ollut suht säännöllisin väliajoin barbien vaatteita (muistaakseni usein ennen joulua)... Kirjastosta niitä voisi löytyä lehdissä ja kirjoissakin.

  VastaaPoista
 5. Kiitokset kommenteistanne!

  Kirsikka: Olen itsekin tuskaillut nukenvaatekaavojen kanssa ja lopulta päätynyt harjoittelemaan kaavoitusta itse. Onneksi nukkeja on monenkokoisia, niin että aina ne tuotokset jollekin sopii, eikä toisaalta mene paljon kangasta hukkaan, vaikka ei aina sopisikaan;)
  Kuvissa esiintyvä tumma nukke on ostettu vuosia sitten Virikeaitasta. Niitä myy myös ruotsalainen Krabat-liike, jolla on nettikauppakin. Kyseisen nuken nimi on oikeastikin Moa ja sen on suunnitellut Angela Suttel (kävin lunttamassa sivuilta.)Ompeluintoa nukenvaateprojekteihin!

  Martze: Moa-nukke on kyllä tosi ihana ja täytyy tunnustaa, että sain sen itse äidiltäni joululahjaksi, kun odotin ensimmäistä tytärtäni. Kuten jo Kirsikalle vastailin, nukkea voi kysellä Virikeaitasta. Jos heillä ei ole varastossa, voivat ainakin tilata.

  Elina: Kiitokset kirjavinkistä. Täytyy käydä kurkkaamassa tekemiäsi mekkoja ja yrittää ehtiä kirjastoonkin:)

  VastaaPoista
 6. Mun sormet syyhyää koneen ääreen kun katselee näitä söpösiä nukenvaatteita...:)

  VastaaPoista
 7. Tässä pari linkkiä, joissa ilmaisia kaavoja ja kuvallisia ompeluohjeita Barbien vaatteista:

  http://www.missbcouture.com/ ja

  http://www.janelwashere.com/crafts/doll_patterns.htm

  :-)

  VastaaPoista
 8. Kirsikka: Kiitos linkeistä! Eiköhän näillä saada taas yöasussa vetelehtivä mekkotehtailija ompelusten pariin..

  VastaaPoista
 9. ihana tuo tumma nukke ja on nätit nukenvaateet..

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä