Joulupäivänä valmistunutta

Olemme viettäneeet joulua ensimmäistä kertaa omassa kodissamme ja vaikka en yksin kaikista valmisteluista vastannutkaan, työn määrä pääsi yllättämään. Joulunpyhät ovat kuitenkin sujuneet mukavan leppoisasti ja joulupäiväna ehdin taas istahtaa ompelukoneen ääreenkin.

Ehdimme Kirsikan kanssa viettää ennen joulua muutamia yhteisiä ompeluiltoja, jolloin ompelimme mm. barbienvaatteita. Toinen yhteinen projektimme oli röyhelötyynyn ompelu. Olimme molemmat ihailleet tyynyjä kaupassa ja päätimme säästäväisinä tyttöinä ommella ne itse. Kirsikka sai omansa valmiiksi jo ennen joulua. Minulla oli niin paljon viime tippaan jääneitä joululahjaompeluksia, että ehdin ommella omani valmiiksi vasta eilen. Olemme molemmat tyytyväisiä tyynyihimme, mutta emme enää ihmettele valmiiden rimpsutyynyjen hintaa. Oli niissä vaan aikamoinen homma.

Rimpsutyynyn kangas puuvillabatistia.
Taustalla näkyvä tyyny ommeltu aiemmin, Svensk tennin kankaasta.


Kävimme ennen joulua Kirsikan kanssa yhdessä lankaostoksilla ja ostimme samalla reissulla matonkudetta virkkuuprojekteihimme. Kirsikka onkin ehtinyt esitellä tekemänsä maton jo aiemmin. Sain omani valmiiksi eilen illalla. Tämä onnistui jo vähän paremmin, kuin ennen joulua tekemäni valkoinen oksistonalusmatto;)

Poikani ihailee Hevisauruksia ja onneksi lahjapaketeista paljastui pehmodinon lisäksi myös toivemusiikkia. Pikkuisin sisko sai myös oman pikkusisko-sauruksensa. Näitä meni lahjoina myös muutamilla muille lähipiirin lapsosille.

Tällä hetkellä on niin onnellinen tilanne, että kaikki keskeneräiset työt on saatu valmiiksi ja ajatukset uusissa projekteissa. Olenkin viime päivinä hypistellyt tyytyväisenä Volksfaden-kangaskaupasta saamani paketin sisältöä:)


Leppoisia joulunajan päiviä kaikille!
Sunna
Kommentit

 1. Ihana matto ja ihana tuo röyhelötyyny. Ja mitä kankaita! Namskis!

  VastaaPoista
 2. Kaikki näyttää taas niiiin hyvältä! Noista hyasinttipurkeista tuli tosi kauniita ja herkullisen näköisiä :)

  VastaaPoista
 3. Aivan upea röyhelötyyny.. ja nuo kankaat!! NAM!!! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteistanne!
  Itsekin olen innoissani uusista värikkäistä kankaistani. Jännää, kuinka joulunpyhien jälkeen tuleekin heti into ommella kaikkea raikasta ja keväistä!

  VastaaPoista
 5. Minäkin ihailin tyynyä, tosi kaunis. Mutta se rypyttäminen ei tosiaan mitään ihan nopeinta hommaa, varsinkin jos lanka sattuu katkeamaan kesken kaiken ;)Virkatut matot on hirmu kivoja, meillekin tuollainen olisi haaveissa kylppärin lattialle, sitten joskus...Kauniita kankaita, tykkään myös väreistä!

  VastaaPoista
 6. Kirsikka: Suosittelen lämpimistä maton virkkausta. Sain tuon vessanmaton virkatuksi yhdessä illassa enkä tosiaankaan ole mikään virkkausmestari;)
  Kaimasi Kirsikan vinkki rimpsutyynyn ompelussa oli tosi tarpeen, eli rypytyslanka kannattaa ommella useassa eri pätkässä. Ei haittaa, vaikka lanka katkeaisi ja rypytyskin on helpompaa.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä