Pilkullinen mekko

Sain pari päivää sitten tyttäreltäni positiivista palautetta ompelutaidoistani. Hän kysyi samalla, että tuliko minulle nyt hyvä mieli, kun hän sanoi minulle mukavia asioita. Samaan hengenvetoon hän ehdotti, että voisin ommella hänelle uuden mekon. Tärkeää oli, että hän sai itse valita kankaan ja vaikuttaa myös malliin.
Kankaaksi valikoitui pilkullinen kierrätyskangas. Malliin olen ottanut vaikutteita Summer vacation dress-mekko-ohjeesta, joka löytyy seuraavasta osoitteesta www.dana-made-it.com.


Mekon jujuna ovat ovat kumilankarypytykset yläosassa, olkaimissa ja taskuissa. Mekossa ei ole varsinaista kaavaa. Siinä leikataan yksi suorakulmainen kappale, joka rypytetään yläosastaan. Tässä mekossa mittasin tyttäreni rinnanympäryksen ja kerroin sen kahdella saadakseni sopivan leveyden.

Kumilankarypytys ei meinannut heti onnistua. Meinasin jo irtisanoa yhteistyösopimuksen ompelukoneeni kanssa ja kun vielä nettikin lopetti toimintansa samassa yhteydessä osansa harmituksestani saivat myös naapurissa sähkötöitä tekevät remppamiehet.

Lopputulokseen ovat kuitenkin tyytyväisiä sekä äiti että määrätietoinen tytär.

Mukavaa viikonloppua toivotellen
Sunna


Kommentit

 1. Voi että, miten on taas ihana mekko!

  Ihanaa, että olette alkaneet pitää tätä blogia. Tästä tulee suunnaton ompelukuume ja mä en muistanutkaan, miten kivaa pikkutyttöjen mekkojen ja hamiden ompelu on. Viimeaikoina olen vaan neulonut...

  VastaaPoista
 2. Ihana on näin syksylläkin pidettäväksi. Kesällä tuollainen mekko on aivan paras. Itsellä ei lapsena juuri muunlaisia ollutkaan :D

  VastaaPoista
 3. Nätti mekko :)

  Itse kerran kokeillut tuota kuminauha rypytystä, hermo meni ku se kuminauha loppu kesken... uus kyl ostettu, mut työ odottaa uutta inspiraatiota tuol kaapis :D

  VastaaPoista
 4. Hieno!

  Mä en ole saanut mun koneella (Brother Innovis200)onnistumaan kumpparirypytystä! Vaikka rullais sen kummarinauhan puolaan niin kireälle kuin saa niin lopputulos on täysin löysä / olematon...mur. Tällaisia mekkoja ja kesätunikoista olisi niin kiva tehdä! Ei se sitten ole ihan sama jos käyttää 3millistä kumpparia.

  VastaaPoista
 5. Ompsinpompsin: Olen itsekin tuskaillut kuminauharypytyksen kanssa useaan otteeseen. Pari vinkkiä mitä kannattaa ainakin kokeilla. Löysää ylälangan kireyttä ompelukoneestasi ennen kuin aloitat ompelun. Valmis rypytys kannattaa kastella ja silittää silitysraudalla. Toivottavasti saat rypytyksesi onnistumaan!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä