Okrankeltainen neulemekko

Päätimme viettää tyttösten kanssa hitaan aamun. Emme kiirehdi kerhoon, emmekä kaupungille ja päivän asunakin tulee olemaan aika pitkään yöpuku. Toivomme, että pakkanen vähän lauhtuisi päivän mittaan.

Eilen virittelimme ensimmäisiä joulukoristeita paikoilleen. Oviaukon päällä roikkuvasta mistelinoksasta oli eilen jo suurta iloa, kun pienet serkukset innostuivat suukottelemaan toisiaan. Tänään voisimme aloittaa lasten kanssa piparitalon suunnittelun.

Monet viime aikoina valmistuneista käsitöistä on sujautettu suoraan pukinkonttiin, mutta on jotain otettu jo käyttöönkin. Sain viime viikolla valmiiksi Ninnille neulomani neulemekon ja se onkin ollut näillä pakkasilla kovassa käytössä.

Käytin neuleessa kietaisupuseron ohjetta, joka löytyy toiseksi uusimmasta Moda-lehdestä. Muokkasin paidasta mekon pidentämällä mallia ja leventämällä sitä helmasta. Mekosta tuli silti aluksi liian lyhyt ja pidensin sitä vielä muutaman sentin virkkaamalla. Käyttämäni lanka oli ohjeessa käytettyä lankaa ohuempaa, joten jouduin laskemaan silmukoita ja vähän purkamaankin ennenkuin sain koon oikeaksi.

Housut isosiskon vanhat. En muista enää mitä kaavaa olen käyttänyt. Paita Drappa dotilta ja huivi Ruotsista, isoveljeltä omittu.

Malli: Lapsen kietaisupusero, Moda 5/2010. Malli muokattu paidasta mekoksi.
Lanka: Viking Alpaca silk (50% alpakkaa, 50% silkkiä).

Okranväri on aika harvinainen meidän vaatekaapissa ja nyt olenkin aivan innoissani yhdistellyt mekkoa erivärisiin paitoihin ja asusteisiin.. ja astioihin;)

Mukavia pakkaspäiviä toivotellen
Sunna

Kommentit

 1. Ihania nämä mekot! Meillä ei ole tyttöä ellei sitten maha-asukas sellainen ole. Näitä olis niin ihana tehdä ;) Onneks mekkokohteita löytyy kyllä muualta!

  VastaaPoista
 2. Ihana väriyhdistelmä tuossa ylimmässä kuvassa!

  VastaaPoista
 3. Onpa suloinen! Ja todella upea kokonaisuus tuon Drappa Dotin paidan kanssa! Taitaa olla tuota samaa lankaa jota itsekin hiljattain ostin...?

  Mistä muuten löysit mistelinoksan? Itse muistan kun yhtenä vuonna metsästin sellaista kissojen ja koirien kanssa ja viimein Andantesta löytyi tilaamalla, mutta sekin oli aika pitkä prosessi... tilaus kesti viikkoja ja kun vihdoin oksan hain ymmärsin jotenkin että kyseessä oli erityistapaus eli kovin usein näitä ei heiltä kysellä. Sen koommin en ole jaksanutkaan vaivaa nähdä, tosin nyt kiinnostaisi taas...

  Hitaat aamut ovat ihania!

  VastaaPoista
 4. Tiina: Olen samaa mieltä, mekkojen tekeminen on kyllä ihanaa puuhaa ja onnea myös vauvan odotukseen!

  Sarita: Kiitos! Itsekin olen ihastunut tuohon viileänroosan/lilan ja okran yhdistelmään.

  prinsessaleikkejä: Kiitos! Muistankin ihastelleeni blogissasi lankaostoksiasi.Tämä lanka on ostettu Lankamaailmasta pari viikkoa sitten. Siellä on kyllä hyvin valinnanvaraa.

  Mistelinoksa asiassa täytyy tunnustaa, että meillä on jo toista vuotta muovinen, joskin tosi aidon näköinen, oksa käytössä. Aiempina vuosina olen itsekin etsiskellyt aitoja sieltä täältä. Kerran löysin oksan töölöläisestä kukkakaupasta ja kerran Espalta Tuomaan markkinoilta. Muovisia löytyy ainakin Mosa Interiörsistä Tapanilasta, jos sellainen kelpaa:)

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana ja mikä väri! Mahtava!

  VastaaPoista
 6. Tämä on söpö! Ja (minulle) rohkea väri, jota olis kiva kokeilla itsekin johonkin :)

  VastaaPoista
 7. Aivan todella upea neulemekko! Väri on ihana juurikin esim lilan kanssa..nam!! :)

  VastaaPoista
 8. Söpö mekko, mutta niin on mekon omistajakin. Mitkä silmät!!!

  Minä löysin viime vuonna mistelinoksan Vantaan Plantagenista. Tosin se viikon katossa roikuttuaan alkoi olla aika kuihtuneen näköinen. Joten koko joulukuun koristeeksi siitä ei ollut.

  VastaaPoista
 9. Tosi suloinen neulemekko ja Ninni mekossaan! Okra on olluyt pitkään minunkin suosiossani.

  Mistelinoksalle aidon korvike löytyy myös Sirkka Kannusmäeltä huovutettuna versiona, ehkä muovista mukavampi. http://sirkkakannusmaki.fi/tuotteet.htm

  VastaaPoista
 10. Ihanan isnpiroiva mekko!
  Ja mikä väri,nam:)

  VastaaPoista
 11. Kiitokset kaikille kivoista kommenteistanne ja mistelinoksa vinkeistänne!

  VastaaPoista
 12. Tosi nätti neulemekko, vielä tuommonen ohkasen näkönen, joten varmasti mukava pitää!

  VastaaPoista
 13. Mä voisin ostaa koko asun pois sellaisenaan, kun se käy tarpeettomaksi. (Ihan oikeasti, jos raaskit luopua.) Ihana!

  anu

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä