Lastenhuonetta ja nukkekotia


Yöllä satanut lumi on sulanut ja ulkona on märkää ja koleaa. Vanhemmat lapset ovat kerhossa ja eskarissa ja olemme nuorimmaisen apurin kanssa viettäneet aamun sisällä nukkekodilla leikkien. Sain viime yönä maalatuksi nukkekodin lattiat enkä malttanut olla sovittelematta muutamia tavaroita paikoilleen.

Seuraavat kuvat eivät ole nukkekodistamme vaan lasten yhteisestä huoneesta. Remontin yhteydessä purimme kahden pikku huoneen välisen seinän ja tässä reilun kokoisessa huoneessa nukkuvat tällä hetkellä kaikki kolme lastamme.

Nuorimmaisen nurkkauksessa on seinällä Inken tapettipuu. Jatkettavan sängyn on isä tehnyt tyttärelleen.


Prinsessakatoksessaan nukkuu keskimmäinen kullannuppu.

Eskaripojalle on valmistumassa oma huone yläkertaan. Omaa tilaa kaivataankin jo kovasti. Tapetit on jo tilattu ja pian päästään tosi toimiin.


Sitten kurkistus nukkekodin keskeneräiseen lastenhuoneeseen. Nukkekodin ylimmästä kerroksesta tulee lasten valtakuntaa. Monet aiempaan nukkekotiin tekemistämme huonekaluista mukailevat kotimme sisustusta. Niinpä päätimme tehdä nukkekodin tyttöjen huoneeseenkin samanlaisen puutapetin kuin oikeassa lasten huoneessa. Sopivia värikkäitä tapetinpaloja löytyi kotoa valmiina, mutta rungon tapettia ei ollut enää tallessa. Käväisin kaupungilla käydessäni Gaudete Kidsissä ja sain sieltä suureksi onnekseni palan juuri oikeaa tapettia. Olin nukkekodin puun tapetoinnista lähes yhtä innoissani kuin aikanaan isonkin puun kanssa askarrellessani.


Seinällä Laura Ashleyn tapetti. Tyttönukke muokattu ja uudelleen vaatetettu edullinen ostonukke. Sänky mieheni tekemä. Kissa ostettu nalle- ja nukkemarkkinoilta.

Sormet syyhyten katselen keskeneräistä nukkekotiani. Tekisi mieli tarttua pensseliin ja jatkaa remontointia, mutta perunat on ensin kuorittava;)

Sunna


P.S. VIELÄKIN KAIPAILEMME ILONAA, JOKA OSALLISTUI ARVONTAAMME. OLET VOITTANUT LINTUMEKON JA PINNIN!! OTATHAN MEIHIN PIKAISESTI YHTEYTTÄ!


Kommentit

 1. Kaunis huone ja ihana nukkekoti.
  Itse olen katsellut nukkekotia esikoiselle, mutta todellisuudessa taitaisin itse olla se joka sillä eniten leikkii :D

  VastaaPoista
 2. oi kun ihanaa!! Rakastan myös tuollaista vanhaa tyyliä, jota teillä nyt on!

  Ja tuollaista puuta sisustustarrana olen myös haaveillut..

  Taidatte olla käteviä käsistänne koko porukka! : )

  VastaaPoista
 3. Voi miten ihana huone ja kauniit sängyt on miehesi tehnyt. Tuo tapettipuu on mahtava idea!

  VastaaPoista
 4. Kirsikka onkin kertonut teillä olevan melkein samanlainen Inken tapettipuu kuin meillä. Meilläkin kaksi pienempää huonetta yhdistettiin yhdeksi isoksi lastenhuoneeksi viime keväänä ja silloin puu pääsi paikalleen.

  Miehesi on kyllä kätevä käsistään kun tekee kalusteita sekä lastenhuoneeseen että nukkekotiin!

  VastaaPoista
 5. Kyllä on tyttärellä taitava isä! Kaunis sänky.

  -matilda

  VastaaPoista
 6. Kaunis huone lapsilla ja kiva idea tehdä nukkekodista omaa kotia mukaileva.

  VastaaPoista
 7. Ihana huone! ja voi siitä nukkekodista tulee varmasti todella kaunis..Onpa mukavaa että teette sitä yhdessä!

  VastaaPoista
 8. voi kuinka ihanalta näyttää...niin oikea huone kuin nukkekotikin...

  VastaaPoista
 9. Ihana huone lapsilla.Saako udella onko tuo lasiovellinen kaappi uusi vai vanha?Etsiskellään lastenhuoneeseen tuontyylistä ja olohuoneeseen kirjoille myös..Muistelen että Pentikillä oli joku vuosi sitten tuontyylisiä mutten enää ole nähnyt ainakaan tämän kylän liikkeessä.

  VastaaPoista
 10. Kiitokset taas kommenteistanne, piristävät mieltä kummasti!

  Salla: Ihastelin aiemmin Kirsikan koneelta kuvia teidän lastenhuoneestanne ja tykkäsin kovasti tyylistäsi. Olen nähnyt muitakin tuotoksiasi, että kyllä teilläkin osataan!

  Rimpsukaisa: Tunnistit aivan oikein. Kaappi on hankittu Pentikiltä vajaa pari vuotta sitten. Niitä oli valkoisia, vaaleansinisiä ja -punaisia. Taitavat olla uusvanhoja. Etsiskelin kauan vanhaa kaappia, mutta en löytänyt sopivan pientä ja sopivan hintaista. Tästä ollaan tykätty, vaikka välillä kauhuissani kuuntelenkin lasiovien helinää..

  VastaaPoista
 11. Suloiselta näyttää nukkekoti-projektit! Mullakin olis kaikenmaailman näpräysprojekteja, joihin haluaisin tarttua, mutta kun velvollisuudet kutsuvat, ääh. Onneksi sitä aina jossain välissä ehtii puuhailla, se on niin terapeuttista!

  Kerrohan terkkuja lapsosille ja heidän isälleen!

  Iloa päiviinne!

  -Reetta :)

  VastaaPoista
 12. Kaunis lasten huone on teillä ja nukkekodista tulee kyllä oikein suloinen. Mahtava löytö. Sänky on kyllä tosi hieno niin nukkekodin kuin pikkuneidinkin.

  Kivan näköisiä nukkekodin asukkaita ei olekaan kovin helppo löytää. Meillä nukkekodissa asuu siksi nyt kisuperhe.

  VastaaPoista
 13. Voi ihanuus mikä huone, tosi kaunis!

  VastaaPoista
 14. ihana tapettipuu ihanassa huoneessa :) oon ettiny tuntitolkulla netistä sopivaa tapettikuvaa tytön huoneeseen ja mielellään puu tms kasvi -kuviota, ja tää on nyt eniten sitä mitä haluisin. mistä noita inken tapettipuita saa? hassua kun en oo tätä tästä blogista ennen huomannu...tosin oon ollu teijän lukijana vasta vähän aikaa :)
  -Anniina-

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä