Lasten kanssa

Olemme olleet lasten kanssa keskenämme kotosalla jo toista viikkoa. Viikkoon on mahtunut monenlaista puuhaa, kuskauksia kerhoihin ja harrastuksiin ja vähäunisia öitä. Tänä aamuna nautimme siitä, että ei tarvitse lähteä mihinkään. Heti aamupuuron jälkeen virittelemme lapsille majan keittiön pöydän alle, siivoilemme ja käymme petaamassa yläkertaan sängyt odotettuja yövieraita varten.

Eskaripojallani on pienestä pitäen ollut silmää kauneudelle, tarkat sormet ja intoa suunnitella ja toteuttaa yhteisiä projektejamme. Usein perheen isän ollessa matkoilla levittelemme kankaat jätesäkeistä pitkin olohuoneen lattiaa. Lapset saavat osallistua suunnitteluun. Ompelemme nuken vaatteita, leikkiruokaa tai mitä mieleen juolahtaa.

Tyyny on yhteistyömme tulosta. Poikani piirsi kangasväreillä pellavakankaalle kuvan itsestään, minusta ja isästään ja valitsi sopivat kankaat vaatteiksi. Ompelin tyynyn kokoon ja se pääsi paraatipaikalle kodissamme.


Ruokapöytämme alla on leivänmurusten lisäksi lastemme maja. (Kumpikaan yllä olevista ei ole valmistunut viimeisten parin viikon aikana;).)

Kun meille joskus tulee yllätysvieraita ja varoittelen, että meillä on kyllä tosi sotkuista, niin voitte kuvitella että sitä todella on!

Nyt innolla siivoamaan!
Sunna ja kolme innokasta apuria

Kommentit

 1. Oi oi ku ihana tyyny!!!
  Ja toi maja, tosi mahtava idea! :)

  VastaaPoista
 2. Tyyny on aivan ihana!!! Samoin maja! Pitääpä pistää muistiin tulevaisuuden varalle...

  VastaaPoista
 3. Siis tuo majahan on ihan loistava! Niin paljon helpompaa kuin viritellä milloin mihinkin lakanoita roikkumaan. Kiitos tästä mahtavasta ideasta :)

  VastaaPoista
 4. Voi miten kaunis tyyny! Kyllä pojalla on todella lahjoja kuten äidilläkin!

  Majakin on todella ihana ja tosi hyvä idea..pysyy varmaan hyvin paikoillaankin. Peitoista tehty maja meinaa aina hajota pinten viipeltäjien käsissä : )

  VastaaPoista
 5. Upea tyyny ja maja on aivan huippuidea! :D

  VastaaPoista
 6. Taidanpa tekaista lapsenlapsia varten tuollaisen majan heidän vierailuja varten, kun jäi isot kasat kankaita kaupastani.

  VastaaPoista
 7. Tosi hieno majaidea, täytynee matkia :) Pöytäliina ja maja samalla kertaa.

  Pinni/pampulatelineestä sellainen kysymys että onko siellä toisella puolella sulla pahvi tms? Eli onko se sellainen neulatyynymäinen?

  Todella hieno myös tuo esikoisesi kanssa tehty tyyny. Ihana muisto sitten joskus pojalle itselleen.

  VastaaPoista
 8. Mukavaa, että majaleikkimme on innostanut muitakin majanrakennuspuuhiin!

  Salla: Pinnityynyn molemmat kappaleet ovat samanlaiset ympyrät, jotka on ommeltu yhteen. Tyyny on käännetty ja täytetty vanulla eli en ole käyttänyt pohjalla pahvia. Sen sijaan "pinninauhoissa" on välissä tukikangas. Jokainen voi tietysti kehitellä ideaa eteenpäin ja tehdä omia sovelluksiaan. Kuulisinkin mielelläni uusista toimivista ideoistanne!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä