Anni-Máret ja Rauna-Maria


Pidän joulun odotuksesta, kynttilöistä, tuoksuista, musiikista. Pidän lahjojen antamisesta ja etenkin niiden suunnittelemisesta ja tekemisestä. Mutta ehkä kaikkein eniten joulussa nautin niistä yöllisistä hetkistä joulupyhien aikaan, jolloin lapset nukkuvat ja saamme siskoni kanssa levitellä käsityömme keittiön pöydälle ja valvoa koko yön syöden konvehteja, ommellen ja nauttien toistemme seurasta.

Viime syksynä innostuin steinernukeista ihasteltuani niitä useissa ulkomaisissa blogeissa. Yritin etsiä nukkekurssia ja soittelin läpi steinerkouluja ja työväenopistoja, huonolla menestyksellä. Periksiantamattomana luonteena hankin kaiken saatavilla olevan kirjallisuuden, haastattelin nukketarvikkeita myyvien liikkeiden myyjiä ja vietin yökausia surffaillen netissä etsien vinkkejä ja kaavoja.

Tein kuin teinkin viime jouluksi molemmille tytöilleni nuket lahjaksi. Lisäksi ompelin nuket itselleni ja sisarelleni. Olimme nimittäin päättäneet ommella niille joulun pyhien aikaan sukumme mallin mukaiset lapinpuvut. Projekti oli todella aikaavievä, sillä teimme kaiken takin ompelusta silkkihuivin solmimiseen oikeaoppisesti, niinkuin meidän omissa lapintakeissammekin on tehty.

Siskokset Anni-Máret ja Rauna-Maria


Sisareni kunnosti äitini kätköistä löytyneen vanhan komsion, jossa nukkevauvan on nyt hyvä nukkua.


Anni-Máret kävi pari päivää sitten pikaisesti tapaamassa sisartaan Rauna-Mariaa ja tytöt asettuivat yhteiskuvaan. Rauna-Maria lainasi pitsihattuaan sisarelleen, joka oli lähdössä näyttelymatkalle Jakutiaan.

Haaveilen edelleen lisäopista nukkejen ompelussa. Yksi taitavimmista tietämistäni tekijöistä on saksalais-ruotsalainen Fröken Skicklig, joka pitää saman nimistä ihastuttavaa blogia. Uskon, että saan vaan haaveilla hänen kursseilleen pääsystä, mutta jos joku teistä osaa vinkata lähempänä pidettävistä nukkekursseista olisin onnellinen!

Se siitä aiemmin lupailemastani blogihiljaisuudesta, täällä sitä taas kukutaan;)
Sunna

Kommentit

 1. Upeat nuket! Ja voi miten taitavasti tehdyt vaatteetkin. :)

  VastaaPoista
 2. Huh, mitkä nuket! voi vain kuvitella mikä homma niissä on ollut. Mistä nukkien hiukset on tehty? Ne on tosi upean näköiset.

  VastaaPoista
 3. Kiitos!
  Elina: Nukkejen hiukset on tehty Rowanin kidsilk aura-langasta, jossa on 75% kidmohairia ja 25% silkkiä. Ensin virkkasin päänmuotoisen "kupin" tästä langasta ja siihen kiinnitin jokaisen hiuksen yksitellen. Olen kokeillut muitakin lankoja, mutta tämä toimii parhaiten. Yhden nuken päähän menee melkein koko kerä(25g).

  VastaaPoista
 4. No on tosi upeat nuket. Jaksat kyllä tehdä täydellistä jälkeä. On kiva täältä käydä katsomassa mitä kaikkea olet tehnyt ja saat aikaan, kiitos teille blogistanne siis.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä