Rakkaalle Ruusalle

Minulla on paljon ihania kummilapsia. Heistä nuorimmalle, suloiselle kolmikuiselle, valmistui seuraava mekko. Kaava on ikisuosikki parin vuoden takaisesta Ottobre-lehdestä.

Tällä kaavalla ja sen variaatioilla olen ommellut lukuisia mekkoja sekä omille tytöilleni, että ystävieni lapsille. Ompeluksissani vaatteen suunnittelu, kuosien ja värien sommittelu ja yhdistely on yksi mieluisimmista ja myöskin aikaavievimmistä vaiheista. Tämä mekkomalli onkin ehkä juuri siksi yksi suosikeistani.

Kaava: Bambi-essumekko muokattuna, Ottobre 1/2008
Kankaat: Suurin osa kankaista Kiinasta,
kaarrokkeen kangas Ottobre-shopista
Pikkusiskon päiväunien aikana sain mekon suunnitteluapua vanhemmalta tyttäreltäni.
Samalla mekkokaavalla on valmistunut myös yläbannerissa ja sivupalkissa näkyvä mekko. Mekon kankaat Kiinasta, Malesiasta ja Ottobre-shopista.

Ompeluintoa toivotellen
Sunna

PS. Onnittelut tänään 4-vuotta täyttävälle kummitytölleni!
Kommentit

 1. Ihana mekko. Meillä ei kokoja enää tytölle tuossa mekossa ollut, ja olen suunitellut suurentavani sen, mutta en vielä ole saanut aikaiseksi. :) Ehkä pitäisi, sen verran kivan näköinen se on.

  VastaaPoista
 2. nätti :)
  Meil kans tytöt ain ahkerasti suunnitteluapuna piirtelee kaavoja :D

  VastaaPoista
 3. Kaunis mekko! Kummityttöjen aarteita nämä teidän ompelukset :)

  VastaaPoista
 4. Niin kaunis! Oletko tehnyt itse tuon nuken? Sellaisen tekemisestä haaveileva...

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteista!
  NorppaStiina: Nukke on omatekoinen. Innostuin steiner-nukeista viime syksynä, mutta en sinnikkäistä yrityksistäni huolimatta löytänyt nukkekurssia pääkaupunkiseudulta. Olen hankkinut vinkkejä ompeluun sieltä täältä, mutta edelleenkin olisin innostunut kurssista, jos joku osaa sellaisesta vinkata!

  VastaaPoista
 6. Tää on ihana! Harmi, että kaavassa on niin pienet koot...mut toisaalta, eikös näin kätevät tytöt tee sellaisen itse ;-)
  Muakin on alkanut kiinnostaa tuollaisen nuken teko..

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä